מדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה
-
קודם כל תודה על המדריך (כמי שהתקין בעבר כ5 מזגנים הוא באמת מאוד מפורט
אני בפעם הראשונה שהתקנתי מזגן גדול לא ידעתי את זה שקיפול הצינורות בצינורות גדולים שובר אותם מה שגרם אח"כ להרבה עוגמת נפש
מלמעלה לא מצאתי אם כתבת על זה ואולי גם אם כתבת יהיה חשוב להדגיש -
קודם כל יישר כח על המדריך, בתור מתקין חובב נהניתי מאד.
הארותי הן כדלקמן. (ב-א דווקא)
לא ראיתי מתקינים שמשתמשיםבWD40... אבל אולי זה רק אני
ויש להדגיש. במזגני INVERTER חובה לבצע וואקום. ברגילים כיום מספיק לעשות מה שנקרא FRESH - שכמשחחרים את האוויר באופן ידני עד שיש אוויר קר... אבל רק בצנרת קצרה (3 מטר) -
@דוד-משה-1 כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ג'- התקנה:
מלמעלה לא מצאתי אם כתבת על זה ואולי גם אם כתבת יהיה חשוב להדגיש
כתבתי. (בסעיף 3 תחת הכותרת השחלת הצנרת)
יש גם תמונה, -
@mirol כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ג'- התקנה:
לא ראיתי מתקינים שמשתמשיםבWD40... אבל אולי זה רק אני
צודק, זה פטנט יחודי (וודאי שלא מזיק)
ויש להדגיש. במזגני INVERTER חובה לבצע וואקום.
מעניין, לא שמעתי, אני התקנתי ללא וואקום- עובד טוב מאוד
נ.ב. דווקא באחד מהאינוורטרים שהתקנתי, היה לי בריחת גז, והגיע מתקין מקצועי, והוא לא אמר לי שצריך לעשות דווקא וואקום............אני ישתדל לברר את זהברגילים כיום מספיק לעשות מה שנקרא FRESH - שכמשחחרים את האוויר באופן ידני עד שיש אוויר קר... אבל רק בצנרת קצרה (3 מטר)
ג"כ לא שמעתי שבצנרת ארוכה זה לא עובד, אני ישתדל לבדוק.
תודה רבה!!!!
-
@תלת-פאזי עבודה מטורפת!!!
אין מילים...!! -
@תלת-פאזי כתב במדריך | מזגן חלק ג איך להתקין מזגן:
בהתקנה על הקרקע/ גג- יש להניח את המדחס על גומיות וכדו' למניעת רעידות.
יישר כח על המדריך המפורט
רק אדייק ואוסיף, הגומיות ברגליים של המדחס הן לא רק למניעת רעידות אלא גם למנוע פגיעה באיטום של הגג, הקצוות החדים של הרגליים מתחממים בשמש ופוצעים את האיטום -
@תלת-פאזי כתב במדריך | מזגן חלק ג איך להתקין מזגן:
לאור הבקשה, ומקוצר האפשרויות, אני יוסיף כאן קצת בקצרה איך לפרק מזגן ובהמשך אני אסדר עם תמונות, ותיקונים
לא מוגה
ראשית נדליק את המזגן [על קירור]
נפתח את המכסה של הצינורות במדחס (נשמור על הבורג)
נפתח את הפקק של הצינור הדק- כי הגז יוצא מהמדחס אל הצינור הדק
נסגור את הברז עד הסוף- בכיוון השעון
כעת נמתין לפחות 3 דקות- מאז שהמדחס נכנס לפעולהלענ"ד ומניסיוני במזגנים של עד 1.5 כ"ס מספיק חצי דקה, גג דקה.
-
@ARI כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ג'- התקנה:
יש בד"כ רעש שונה מהמדחס כשהוא גומר לאגור את הגז.
עדיין זה לא אומר שזה גמר לאגור את הגז
אין לי מושג מה קורה שם באמת, ואיך אפשר לדעת מתי באמת זה גומר לשאוב את הגזמה שאני כן יודע, שזה שהרעש משתנה זה בעיקר בגלל שהמדחס נחנק ומתאמץ יותר, וזה כלל לא אומר שהגז נשאב כולו.
דוגמא, בשאיבת האויר, כתבתי שצריך לפחות 15 דקות, זה מנתוני חברת תדיראן בחוברת הוראות, וכך שמעתי ממורי ורבותי- על אף שהרעש של המשאבה משתנה הרבה קודם, וניתן גם לראות שאחרי שהרעש השתנה, עדיין הלחץ ממשיך לרדת.
וכן שמעתי שבחדרי הקפאה עמוקה- עושים שאיבת אויר למשך 72 שעות!! אז כנראה יש עניין בשאיבה הארוכה על אף שהרעש השתנה.@מיכאלוש כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ג'- התקנה:
לענ"ד ומניסיוני במזגנים של עד 1.5 כ"ס מספיק חצי דקה, גג דקה.
מניין לך שלא נשאר גז בצנרת?
-
סליחה שאני מוסיף תגובה קצת לא לגופו של עניין,
ואני מתנצל בפני @תלת-פאזיאם התגובה לא לרוחו.עדכון: אכן התגובה לא לרוחו...
לא הבנתי איך מתוך 173 צפיות יצאו רק 22 לייקים למדריך המשוגע לגמרי הזה? על מה בדיוק אתם מתקמצנים?
נגיד שחלק מהצפיות כפולות כי יש שם שני פוסטים, נו, אז 100 צפיות... עוד כמה שלא יכולים לתת לייק, 90 צפיות, מי ה70 שראו את המדריך ולא נתנו לו לייק? זה לא סתם מישהו שכתב שורה, יש כאן שעות של עבודה! תפרגנו!
עד כאן דיבורים לא קשורים, וסליחה שהפרעתי
אפשר להמשיך לדון על מזגנים. -
@מיכאלוש כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ג'- התקנה:
עובדה שכשאני מפרק אין כמעט רעש פססססס של בריחת הגז מהצנרת
כנ"ל כשאני עושה ע"פ שמיעה, תכלס אצלי הזמן (משוער) דקה\דקה וחצי .
צריך לזכור שאם עושים מידאי הרבה זמן זה יכול לשרוף את המדחס.
(פעם ראיתי מתקין שעושה עד שהמנוע מתחיל לרקוד, זה נשמע לי פסיכי לגמרי) -
דבר ראשון, כל פעם זה תענוג גדול לקרוא את הפוסטים ובמיוחד את המדריכים שלך.
הכל בטוב טעם, לשון ודעת.רק אומר, אם כבר פירטת שם על מילוי גז, תוכל כבר אולי להוסיף בכותרת שישנה שם הדרכה למילוי גז.
גם ע"פ הידוע לי, מילוי גז עושים דווקא כשהמזגן על קירור.
אולי כדאי להבליע את זה במדריך.(ואולי להרחיב טיפה על זיהוי בריחות והסיבות לכך, שאגב זכור לי שבודקים בריחות כשהמזגן על חימום, ומקופיא לא ראיתי שנגעת בזה)
שוב יש"כ,
ויה"ר שתמשיך לחוס על ממונם של ישראל... -
@מיגו-להוציא
בעז"ה יש תוכנית לחלק נוסף על תקלות, ובכללם על מילוי גזלעצם הערותיך: מילוי עושים על קירור- שזה בלחצים נמוכים [שהמזגן לא יחזיר גז לבלון- אולי...]
בדיקת בריחה: אני ידעתי שעושים במזגן כבוי- אבל בהחלט זה רעיון על חימום- כי לחצים גבוהים- והגז יותר בורח= יותר קל לזהות!!ייש"כ!
-
יש"כ על המדריך, כעת עברתי עליו לאורכו.
אני באופן אישי עושה שיפוע קצת יותר מורגש, כי למה לא,במידה ואפשר.
דבר נוסף מומלץ לעשות את החור בהטיה לכיון מקום הכיפוף כך לא צריך 'להשקיע' בכיפוף איטי עם היד, וכן לעיתים שהיציאה לא במקום נגיש, ואז אפשר אפילו עם מקל לתת לו מכות כדי לכופף אותו.
דבר נוסף ואולי כתבת ולא שמתי לב שצריך להשאיר מרווח כ 10 ס"מ מהתקרה, בד"כ החור של הצנרת יהיה כ 40 מס"מ מהתקרה.
דבר נוסף ב אם עושים צנרת שקועה בקיר אז תמיד הצנרת תבוא משמאל המזגן ולא מימין,או מלמטה וכו'. -
@תלת-פאזי כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ג'- התקנה:
@מיגו-להוציא
בעז"ה יש תוכנית לחלק נוסף על תקלות, ובכללם על מילוי גזלעצם הערותיך: מילוי עושים על קירור- שזה בלחצים נמוכים [שהמזגן לא יחזיר גז לבלון- אולי...]
בדיקת בריחה: אני ידעתי שעושים במזגן כבוי- אבל בהחלט זה רעיון על חימום- כי לחצים גבוהים- והגז יותר בורח= יותר קל לזהות!!ייש"כ!
כך קיבלתי מטכנאי בסדר גודל...