בעיה | ריח נוראי מהמזגן, מה עושים???
-
@משה-פרוכטר כתב בבעיה | ריח נוראי מהמזגן, מה עושים???:
@עומר
על איזה לחצניםMODE FAN
יש לי תדיראן אלפא פרו, עשיתי את זה ולא קרה דבר -
@יוסי-מחשבים כנראה תלוי בדגמים / בשנים
אצלי ובכ-5 מזגנים אחרים בניסיתי זה הועיל לריח מאוד -
לא ניסיתי, ואולי שמעתי על זה פעם,
וכמובן אני לא לוקח אחריות על התוצאות!
על הרעיון אני כן לוקח אחריות- אם עושים את זה בצורה נכונהלהתיז אקונומיקה לפתחי יניקת האויר של המזגן.
ההמלצה שלי היא לעשות את זה כך:
לקחת בקבוק עם שפריצר ריק
למלאות אותו במעט אקונומיקה, ולדלל במים- כפי ראות עיניכם.
[אולי מומלץ להחליף לבגדי עבודה, ולהרחיק מהמזגן דברים שיכולים להיהרס מזה]
להתיז- מומלץ בכמות נכבדה- לתוך פתחי היניקה [בדרך כלל זה מלמעלה, מלבד הישנים מאוד שזה מלמטה], פתחי היניקה הם היכן שיש את הפילטרים.כמובן להיזהר לא להתיז לתוך החשמל והכרטיס [שהם נמצאים בצד ימין בחלק המכוסה יותר]
אין בעיה להכניס שם מים - כמובן בלי הגזמה - אבל גם כמות נכבדה - לא אמורה להזיק בשום כיוון - ואם זה נעשה בצורה סבירה, אני לוקח על זה אחריות
יתכן שיש גם ספריים שמיועדים לכאלה דברים, אני לא בקי גדול, שמעתי משהו שמכרו לאחרונה במשנת יוסף, אין לי מושג על זה.
הרעיון באקונומיקה, מלבד מה שהיא מנקה יעיל וחזק, היא גם קוטלת בקטריות פטריות ועובש.
דרך אגב זה גם מאוד מומלץ להסרת עובש מהקירות, אחרי החורף לפני הפסח [של שנה הבאה....]הדודות המקצועיות יאמרו לקחת רק אקונומיקה של סנו [לא משנה באיזה ריח]
אחרות יגידו שכולם טובים מלבד...... (מי שצריך לדעת שיפנה אלי בפרטי)
ויש שיאמרו גם לא לקחת את האקונומיקה המרוכזת של סנו [לא זוכר בדיוק איך קוראים לה]. -
@REFAEL-2 כתב בבעיה | ריח נוראי מהמזגן, מה עושים???:
הריח מתגבר ככל שהמעלות של המזגן גבוהות יותר
זה נובע מבקטריות בתוך המזגן
וקור מבטל ריח ושים לב שהריח מתחיל כשהטרמוסטט מכבה את המנוע ועובר לאוורור
כמו במקרר שכשהוא לא בחשמל יש לו ריח חזק וכשדולק אין כלום@תלת-פאזי כתב בבעיה | ריח נוראי מהמזגן, מה עושים???:
יתכן שיש גם ספריים שמיועדים לכאלה דברים, אני לא בקי גדול, שמעתי משהו שמכרו לאחרונה במשנת יוסף, אין לי מושג על זה.
מועיל ליום וחצי במקרה הטוב
היו על הנושא הזה שרשורים בפורום כאן וגם במקומות אחרים וכנראה שאין לזה פתרון קסם חוץ מהאקנומיקה שלא ניסתי
יש גמ"ח לאביזרים ומכונת שטיפה בלחץ לניקוי מזגן עם כמה סניפים בארץ
היה על זה לפני שבועיים ברשות הרבים של יתד -
@תלת-פאזי כתב בבעיה | ריח נוראי מהמזגן, מה עושים???:
@דורש-טוב כתב בבעיה | ריח נוראי מהמזגן, מה עושים???:
וכנראה שאין לזה פתרון קסם
גם על אקונומיקה?
האמת שלא התכוונתי לזה
דווקא שמעתי ממישהו שעבד לו
אבל חוץ מזה מכל מה שחפרתי על הנושא לא ראיתי עוד פתרונות חוץ משטיפה רצינית
וגם על זה טכנאי אמר לי שחבל להשקיע בזה כי זה חוזר -
@תלת-פאזי כתב בבעיה | ריח נוראי מהמזגן, מה עושים???:
@דורש-טוב כתב בבעיה | ריח נוראי מהמזגן, מה עושים???:
קור מבטל ריח
מההבנה שלי בלבד: החום הוא שגורם לריח, מסיבה פשוטה שחום מרבה חיידקים שגורמים לריקבון- התפרקות של החומר וכו'
הקור- לא יודע מאיזה טמפרטורה- יכול להרוג אותםלכן אני חושב שיותר ממה שהקור מבטל את הריח, החום הוא זה שיוצר אותו
בחורף אין ריח מהמזגן על חום בדרך כלל
הקור יוצר לחות שיוצרת את החיידקים ומצד שני הוא מנטרל ריחות אבל רק בזמן שהוא מקרר -
@תלת-פאזי שאלה טובה
שמעתי את זה מאחד שהגיע לטפל בריח מהמזגן במסגרת האחריות
לא איזה מדען גדול...וכיוון שאתה אוהב לחקור דברים אז לפני שתשאל אותי סתירה אם זה מגוגל או מאותו אחד אני אענה שאת זה שזה קשור ללחות מהקור והחיידקים קראתי בכמה מקומות ואת זה שקור מבטל ריח שמעתי ממנו אבל הוא הביא לזה הוכחה טובה מהמקרר