תגובה | מדריך תנור אפייה תקלות פרק ב' 2 תנור שמקצר לאחר שלא עבד זמן רב
-
תגובה | מדריך תנור אפייה תקלות פרק ב' 2 תנור שמקצר לאחר שלא עבד זמן רב
נפלא ביותר
אני גם חשבתי לעשות את המדריך הזה, עקב התקלות בנושא הזה השנהמה שאני נתקלתי- קנו תנור חדש לפסח- והוא קיצר להם הלכו לחנות והחליפו להם לדגם יותר פשוט- כי ההוא נגמר
שמעתי את זה רק אח"כ ונורא הצטערתי, כי התקלה שאתה מתאר קורית גם בתנורים חדשים, ככל הנראה מעודף צבע כשצבעו את התנור [שגורם לקצר בין השלילי להארקה]
ואחרי הפעלה ללא הארקה כמו שתיארת, הצבע נשרףהתוצאה תהיה ריח מסריח של פלטיק שרוף ["שִֹירָפוֹן" בלשון השוויגער שלי...]
והכל בא על מקומו בשלום
-
@תלת-פאזי כתב בהצעת ייעול | תגובה | מדריך תנור אפייה תקלות פרק ב' 2 תנור שמקצר לאחר שלא עבד זמן רב:
ככל הנראה מעודף צבע כשצבעו את התנור [שגורם לקצר בין השלילי להארקה]
עד כמה שקיבלתי ממורי שבב"א (שישוב בתשובה במהרה אמן) זה נובע מחמת שהתנור היה במחסן זמן רב וצבר לחות בגופי חימום
-
הפוסט הזה אכן מועיל מאוד ויכול לחסוך כסף ועוגמת נפש.
אולי מישהו יוכל לעזור לי.
הזמינו אותי לעבודה על תנור קרמיקה תלת פאזי (שמגיע לחום של 1200 מעלות). העבודה הייתה קשורה להחלפת מערכת הפיקוד של התנור וכו'.
אצטנע ואומר כי אני לא טכנאי ואני מסתפק ברשיון הנדסאי חשמל.
למעשה, התנור מקפיץ פחת.
בדקתי גופי חימום, החלפתי גופי חימום ועדיין קופץ.
דיברתי עם טכנאי (הרב @שטיגליץ לא יכל לעזור לי בזמנו, ודיברתי עם מישהו אחר. משמיים - כי אח"כ הוא שלח לי עוד עבודות דומות) והוא אמר לי לנתק הארקה ולהפעיל ל 600 מעלות.
כך עשיתי - ובאמת גוף התנור היה מחושמל, עד שהגיע בערך ל 100 מעלות וגיליתי שגוף התנור לא מחשמל - החזרתי את ההארקה ובחסדי שמיים עבד כרגיל.
בהתאם להנחיית הטכנאי חיממתי ל600 מעלות והמתנתי קצת, קיררתי, הפעלתי את התנור ו... הופ, התנור מקפיץ פחת.
חזרתי על זה, ובערך ב 40 מעלות הפחת כבר לא קופץ.
כמובן לא הגיוני לעבוד ככה, לנתק ולחבר את ההארקה כל הזמן...
יש כיוון למישהו? או מישהו מכיר? -
@שטיגליץ כתב במדריך | תנור אפייה תקלות פרק ב' 2 תנור שמקצר לאחר שלא עבד זמן רב:
שימו לב! כשנחבר את התנור לחשמל יהיה זרם חשמלי בכל חלקי המתכת שבתנור! ובכל חלקי מתכת שנוגעים בו! לדוגמא - מקרר שצמוד אליו וכדומה, חובה להרחיק אנשים מאזור התנור
בעצם, בתחילה רק ראיתי את המדריך ולא התעמקתי בו מכיוון שידעתי בערך מה כתוב בו, אך אחרי עיון יותר מעמיק ראיתי שכתבת את הנ"ל
ויש לי להשיג עליוכנראה שבד"כ התנור לא יהיה מוליך זרם בכולו
כי
מדובר בקצר שלילי והארקה, ולא קצר חיובי והארקה.אחרי שחשבתי על זה, אני נזכר שלפחות בחלק אם לא ברוב ואולי אף בכל המכשירים מסוג זה, החיובי נכנס ישירות לגוף חימום, והשלילי הוא זה שמסתובב בין הטרמוסטט הבורר ושאר חיישנים.
וכיום אני מבין מדוע עושים את זה בשלילי [על אף שתמיד יותר מומלץ לנתק חיובי ולא שלילי (כדוגמת מתגי תאורה בבית)באופן הזה ניתן גם לבדוק על הפין של ההארקה הגלוי עם הטסטר לראות אם יש זרם, אמור להיות זרם שגרם לקצר,
לפחות במכשירים שזה קצר שלילי הארקה- לא נוכל לבדוק את זה כך
ואם שטיגליץ בדק ככה פעם- אז כנראה שכן יש מכשירים שהחיובי מסתובב, או שבאמת הקצר נוצר בין החיבור של החיובי לגוף חימום לבין גוף המכשיר -