שאלה עיצוב הערות שוליים | עזרה דחופה
-
לכל מי שהשתתף בשירשור הזה, רציתי לספר לכם שאכן @pcinfogmach צדק במאה אחוז, אחרי שלומדים את 'חיפוש והחלפה' החיים נעשים הרבה יותר קלים!!!
וגם את הבעיה הזו אפשר לפטור ממש בקלות.
אז ממש תודה רבה ל- @pcinfogmach שלא ויתר לי ו'נידנד' לי ללמוד קצת על 'חיפוש והחלפה', היה שווה!!!קרדיט ל @menajemmendel על העזרה הרבה דרך ההשתלטות מרחוק, והכל בשמחה ובפירגון, ממש תודה רבה!
צרפתי תיוגים לכולם (למען ישמעו ויחכימו)
@shishko @yj05485 @יהודי-צעיר @menajemmendel -
@ישיבישער
מתנצל על הבלגן עם המאקרו
זה מה שחשבתי כאפשרות ראשונה וכתבתי מאקרו בלי לחשוב יותר מידי
ראיתי עכשיו זו באמת אפשרות פשוטה
מצורף פקודת מאקרו שמבצעת החלפה זועיצוב הערות.dotm -
@menajemmendel כתב בשאלה | עיצוב הערות שוליים | עזרה דחופה:
הוא רק עשה מאקרו שחוזר על עצמו מספר X של פעמים ולא על כל הערות [הוא לא יודע איך כמו שכתב לעיל]
אולי באמת מישהו יודע איך עושים שירוץ עד סוף המסמך או לפחות פקודה שתריץ את זה מספר פעמים ולא יצריך להעתיק את פקודת ההרצה כמה פעמים
-
@shishko כתב בשאלה | עיצוב הערות שוליים | עזרה דחופה:
אולי לתועלת הציבור מישהו יכתוב איך אני יודע מה הקוד של האות שמייצגת את הערות השוליים
אולי באמת מישהו יודע איך עושים שירוץ עד סוף המסמך או לפחות פקודה שתריץ את זה מספר פעמים ולא יצריך להעתיק את פקודת ההרצה כמה פעמים
לא צריך לבקש, צריך לחפש!!!
הכל כתוב!!!@pcinfogmach עשה מדריך מדהים לחיפוש והחלפה בוורד, ואנציקלופדיה מיוחדת לפקודות מאקרו בוורד
-
@shishko
כאשר עובדים עם מאקרו ואתה סתם עושה חיפוש והחלפה איבדת את כל הכח של מאקרו במאקרו יש קודים כמעט לכל דבר כולל טיפול בהערות שוליים -
כדי שפקודה ירוץ מספר פעמים צריך להכניס אותה בתוך 'לולאה'' LOOP באנגלית, יש כמה סוגי לולאות, יש לולאות לפי מספר פעמים (for) ויש לפי מספר אובייקטים (for each), ויש כל זמן שמתקיים תנאי מסויים (do while)
אני אכתוב הכי פשוט זה מספר פעמים בדוגמא שלנו 500 פעםfor i = 1 to 500 כאן אתה כותב את הקוד שלך next i
-
@pcinfogmach כתב בשאלה | עיצוב הערות שוליים | עזרה דחופה:
במאקרו יש קודים כמעט לכל דבר כולל טיפול בהערות שוליים
כמובן כמו בפקודה הקודמת
רק הבאתי לטובת אלו שיתקלו באותה בעיה ולא יוכלו לקרוא את כל הפוסט -
@menajemmendel איך עושים לולאה עד סוף המסמך
-
@shishko
כאשר עושים לולאה צריך לעשות לולאה ביחס למשהו לדוגמא לפי מספר פסקאות. -
@pcinfogmach א"א לעשות עד שהחיפוש לא מוצא עוד אחד
מה שקורה עכשיו שהוא ממשיך בלי לעשות את החיפוש אני רוצה שיעצור לגמרי -
@shishko
מה בדיוק הקוד שלך
do while found או משהו אחר -
@pcinfogmach קוד שמחפש תו מסויים בוחר עד סוף השורה ופועל על זה השאלה איך עושים שהוא יחזור על הלולאה ובפעם שהוא לא מוצא את זה הוא יעצור את כל פעולת המאקרו
-
@shishko
do while found
או if not found -
@pcinfogmach לא בטוח שהבנתי מה אתה מתכוון נראה לי הראשון
-
אתה יוצא פעולת with find ובתוך ה- with אתה עושה תנאי עם ה-found או צנאי של לולאת while או פעולת if עם goto start
הנה דוגמא עם פעולת if (שהיא יותר בטוחה מן השנים) מתוך תוסף עיצוב ספרי קודש
Private Sub המרה_מספרים_לאותיות_בלשון_נקיה() Dim rng, oRange As range Set rng = Selection.range Set oRange = Selection.range With rng .End = .start .Select End With start: With Selection.Find .ClearFormatting .Execute FindText:="[0-9]{1,}", MatchWildcards:=True, Format:=False, Wrap:=wdFindContinue If Not Selection.range.InRange(oRange) Then GoTo ext If .Found = True Then mystring = "" MyArray = Array(400, 300, 200, 100, 90, 80, 70, 60, 50, 40, 30, 20, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1) MyaArray = Array("ת", "ש", "ר", "ק", "צ", "פ", "ע", "ס", "נ", "מ", "ל", "כ", _ "י", "ט", "ח", "ז", "ו", "ה", "ד", "ג", "ב", "א") v = Val(Selection) Do While v > 0 If v = 15 Or v = 16 Then mystring = mystring & "ט" v = v - 9 End If For i = 0 To UBound(MyArray) If v >= MyArray(i) Then mystring = mystring & MyaArray(i) v = v - MyArray(i) Exit For End If Next i Loop If mystring = "רצח" Then mystring = "רחצ" If mystring = "רע" Then mystring = "ער" If mystring = "רעב" Then mystring = "ערב" If mystring = "שד" Then mystring = "דש" If mystring = "שמד" Then mystring = "שדמ" If mystring = "תשמד" Then mystring = "תדשם" If mystring = "רעה" Then mystring = "ערה" If mystring = "רעד" Then mystring = "עדר" If Len(mystring) = 1 Then mystring = mystring & "'" Else ' myString = Left(myString, Len(myString) - 1) & Chr(34) & Right(myString, 1) mystring = Left(mystring, (Len(mystring) - 1)) & Chr(34) & Right(mystring, 1) End If Selection = mystring GoTo start End If End With ext: rng.Select End Sub
-
For i = 0 To UBound(MyArray)
If v >= MyArray(i) Then
mystring = mystring & MyaArray(i)
v = v - MyArray(i)
Exit For
End If
Next iזה?
-
pcinfogmach מדריכיםהשיב לpcinfogmach לפני 12 חודשים נערך לאחרונה על ידי pcinfogmach 5 במאי 2024, 22:03
With Selection.Find
.ClearFormatting
.Execute FindText:="[0-9]{1,}", MatchWildcards:=True, Format:=False, Wrap:=wdFindContinue
If Not Selection.range.InRange(oRange) Then GoTo ext
If .Found = True Thenרק שים לב שבשביל הלולאה צריך להגדיר נקודת goto ואז בסוף כל פעולה לחזור אליה אא"כ התנאי לא התקיים
-
@menajemmendel איך עושים לולאה עד סוף המסמך
אני נאבדתי באשכול מה אתה רוצה לעשות, והאם ענו לך כבר, האם יש לך עדיין שאלה?
-
@menajemmendel עשיתי כמו שהסברת לי בחפש והחלף והכל הסתדר, תודה רבה.