בירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית
-
@תלת-פאזי כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
אם כי עדיין ההמלצה לחבר את כל השלוש פאזות לתקע שוקו, שאם יום אחד יחברו לו מנוע תלת פאזי הוא לא ישרף מחוסר פאזה
כן זה חומרה גדולה מאד...
וגם שבדכ לא מכינים במטבח שקע שוקו
ומי ילך לחבר מנוע תלת פאזי במטבח.
בכל מקרה וודאי שלכתחילה כדאי 3חוטים
אבל במצב שקשה ואין ככה אפשרות אז לדעת שגם שתי פאזות יעשו את העבודה. -
@שער-השמים כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
בכל מקרה וודאי שלכתחילה כדאי 3חוטים
אבל במצב שקשה ואין ככה אפשרות אז לדעת שגם שתי פאזות יעשו את העבודה.אני בעיקרון גם חושב ככה, שמה שלא צריך אין עניין לעשות רק בגלל תקן וכו'
אבל כשאני מגיע למקון ישן שהקודם עשה את מה שהיה לו הכי קל, אני מתעצבן לגמרי -
וגם שבדכ לא מכינים במטבח שקע שוקו
ומי ילך לחבר מנוע תלת פאזי במטבח.לא יודע מי אתה ומה מעשיך, אבל מנסיוני הקט בד"כ כן מכינים במטבח שקע שוקו. זה הרבה יותר נורמלי ממפלצת שמוציאה לשון אדומה...
ולטעמי אסור לטעון "מי ילך לחבר מנוע תלת פאזי במטבח". קודם כל כי יש גם אינדוקציות שעובדות על תל"פ, ולא על דו. ומלבד זאת, אתה לא סוגר שקע שאינו בנוי כהלכתו בלי להזהיר בצורה ניכרת ואיכותית על זה.ומעניין לעניין - בדידי הוי עובדא, הייתי שבוע שעבר במפעל שבעליו ביקש ממני להפוך איזשהו שקע תל"פ לשקע ח"פ. פתחתי את זה ולא היה שם אפס... (למי שיודע - עומס תל"פ מאוזן לא צריך אפס, ואכמ"ל).
ב"ה גיליתי את זה כי שם במפעל יש כמה מכשירים תל"פ שאולי היו מזיזים לאזור הזה...בכל מקרה - האם האינדוקציה יעבוד? אם תחבר את הפאזות למקום הנכון - כן.
אבל לא עושים דבר כזה. שקע תל"פ צריך להיות תלת פאזי. -
@רפאל-0 כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
לא יודע מי אתה ומה מעשיך, אבל מנסיוני הקט בד"כ כן מכינים במטבח שקע שוקו. זה הרבה יותר נורמלי ממפלצת שמוציאה לשון אדומה...
צודק טעות שלי.
התבלבלתי בין שוקו ללשון האדומה..ושוב מסכים איתך לגמרי שחשמלאי שמכין דירה חייב לעשות שם תלת ולא יכול להסתפק ב2 פאזות. מכל הסיבות שמנית.
אבל לאחר מעשה מי שאין לו שקע תלת ורוצה לחבר אינדוקציה יכול למשוך עוד פאזה אחת וזה פתרון די בטיחותי בשבילו. למהדרין ניתן לשים שלט קטן שזה רק 2 פאזות. -
למהדרין ניתן לשים שלט קטן שזה רק 2 פאזות.
אם כברר אז לדעתי עדיף לעשות שני שקעים רגלים, ולפצל את החוט מהכיריים, [שיצאו שני כבלים לשני שקעים]