בירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית
-
@mdy
קודם כל: אינדוקציה ומדיח כלים לא הולך ביחד.
אתה צריך קו בודד (מעגל כח בלע"ז) עבור האינדוקציה.
וכיוון שתצטרך ממילא להכניס קו חדש, ממליץ לך מאוד לתת את התוספת עבור קו תלת פאזי. הרבה יותר חזק, מהיר ונח.
ומנסיוני, במטבח ניתן למצוא הרבה צורות לעשות את הקו חיצוני בתעלות על הטיח (בלי חציבות) מאחורי ארונות וכו' (אם כי מהלוח עד המטבח צריך לראות איך זה ילך).
בהצלחה רבה -
@mdy כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
מניח שאפשר להשחיל. הלוח בקיר משותף למטבח. זו לא הבעיה
להשחיל פחות נראה לי כי זה כפול 5 חוטים
אך ודאי שעדיף קו חדש כמו שענה לך @רפאל-0
ובפרט שזה קיר משותף אז העבודה הרבה יותר קלהרק, שחשמלאים [לדעתי] סתם לוקחים מחיר מופרז על תלת פאזי, על אף שזה כמעט אותו דבר לחד פאזי.
-
זה לא מתאים ביחד זה יכול לקצר צריך לבדוק על כל מוצר כמה כח חשמל הוא צריך תראה במדבקה של המוצר
יש מכשיר קוראים לו MEGGER או שתקרא לזה רב מודד הוא בודק בדיוק כמה מתח יש וכמה במה שאתה משתמש לוקח
על פי רוב כתוב על השקע כמה הוא אם זה 16 זה צריך להיות בסדר אם זה 10 זה לא טוב
ואם זה 10 ואתה רוצה למשוך כבל אז חייב שיש במטבח כבל 2.5 שזה 16
אבל לפעמים גם שיש 16 הכבל הוא לא 16 ואז זה לא שוה כלום אז תבדוק עם המכשיר הזה
בהצלחה -
@mirol כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
הכל תלוי בעבודה... אם זה לפלש קיר ולעשות קופסה צד שני... זה דבר אחד... אם צריך להשחיל 2 גידים נוספים בתוואי קיים לאורך X מחטרים עד ללוח זה דבר אחר....
@רפאל-0 כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
@שער-השמים כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
אינדוקציה עובד בד"כ רק על 2 פאזות ככה שצריך רק עוד חוט אחד.
@רפאל-0 כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
מצירופים שונים וההבנות שלי אתם ניסיתם להסביר מדוע החשמלאים לוקחים הרבה כסף?
אני דיברתי קודם כל בעיקר על חשמלאי שעשה למישהו קו חשמל חדש מלוח ללוח ובמקום להעביר קו של 3 גידים העביר קו של 5 גידים, כמה היה ההפרש במחיר? חידה!
אם אמרנו שהוא לא יכול להשתמש בקו הקיים אז אי אפשר להעביר רק עוד שני חוטים
וגם עוד אחד לא יעזור
ואני לא יודע מנין לך @שער-השמים שזה רק על שני פאזות [מאוד יתכן שאני לא יודע]בכל מקרה בכוונה הייתה לעשות חור בקיר (עם מקדח 16 במקום 13) להשחיל כבל 5 גידים ולחבר את הקופסא הדומה הגדולה הזאת, ולחווט את החוטים
כמה זה יותר עבודה?
המא"ז לא צריך להיות יותר גדול אלא יותר רחב, [מה שנקרא פי שלוש עבודה- 22 שניות * 3]
כמה יותר ידע?ותבדקו כמה תוספת מחיר לוקחים על זה?
אני בכל מקרה אין לי זכות דיבור על אף אחד, כי זה לא העבודה שלי, ואני לא מתפרנס מזה, ולא השקעתי בזה שקל ללימודים.
אבל ניצול מסויים יש כאן..
וכמו שחשמלאי בא לעשות שקע חדש למישהו ישירות מהארון למזגן הגדול של הסלון, והוא שואל אותו אם לעשות שקע רגיל או שקע כוח וזה הפרש של 150 ש"ח וכמובן זה הרבה יותר מומלץ והרבה יותר תיקני..... -
@תלת-פאזי כתב בבירור | אינדוקציה חד פאזי או תלת ושינוי בחשמל בבית:
כמה יותר ידע?
אתה צודק ברמת העיקרון. פר זמן עבודה זה לא מצדיק את התוספת. אבל - אני כאחד שכן למדתי - כיוון שגם על ידע לוקחים כסף, אז פוק חזי עמא דבר כמה יודעים (יודעים?נו נו...) לחווט שקע חד פאזי וכמה יודעים לחווט שקע תל"פ... מנסיוני, הרבה אנשים שהיו מחווטים לעצמם שקע ח"פ קוראים לחשמלאי לתל"פ. זה עצמו - אם זה מוצדק או לא - עולה כסף.
זה נכון לא רק בחשמל. זה בכל תחום מקצועי. בבנייה, באינסטלציה, במוסכים ובמעבדות תיקונים. ככה זה.
וכתבתי ש"במקרים מסויימים - גם יותר ידע מקצועי". כי אכן יש המון נתונים שבשונה מחיבור ח"פ - זה מצריך לדעת ולהבין קצת יותר בחשמל.
זהו. -
ואני לא יודע מנין לך @שער-השמים שזה רק על שני פאזות [מאוד יתכן שאני לא יודע]
בוודאות גמורה, רוב רובם של הכירים אינדקציה מצריכות 2 פאזות בלבד
כלומר 4 חוטים סכ"ה. -
ואני לא יודע מנין לך @שער-השמים שזה רק על שני פאזות [מאוד יתכן שאני לא יודע]
כלומר 4 חוטים סכ"ה.זה אומר שאם מעבירים שם 5 חוטים אוכל לחבר גם את המדיח לנקודה הזו?
-
כלומר 4 חוטים סכ"ה.תודה רבה, אכן חידשת לי דבר חדש
אם כי עדיין ההמלצה לחבר את כל השלוש פאזות לתקע שוקו, שאם יום אחד יחברו לו מנוע תלת פאזי הוא לא ישרף מחוסר פאזה
מקור