עזרה | מכונת כביסה שלא סוחטת
-
@שטיגליץ כבר בדקתי פילטר, אין סתימה, המים יוצאים משם כרגיל.
התוף מסתובב אבל לא מסתובב מהר, מה שאני שומע שהמנוע עושה רעש רגיל כשמסתובב וכל כמה דקה הוא עושה רעש כאילו הולך להסתובב מהר ואחרי כמה שניות מפסיק להסתובב וחוזר חלילה.
ניסיתי את הנ"ל גם אחרי הסרה של החגורה וזה אותו דבר, אבל אני לא בטוח אם הנ"ל לא תקין ואם המנוע בלי החגורה גם מסתובב עם אותה מהירות או שאז זה מהיר יותר (ואז הבעיה באמבטיה).
איך יכולים לזהות את הבעיה ? -
@26
יכול להיות שיש בפנים שמיכה או משהו כזה? הרבה מגבות?
האם זה קרה עם כמה סוגי כביסה?
במקרה של כביסה שסופגת הרבה מים בהרבה חברות המכונה מזהה שהמשקל כבד בתחילת הסחיטה ולא נכנסת לסחיטה.מה התכוונת "באמבטיה"?
יכול להיות בעיות נוספות בולמים, פחמים,
לגבי פחמים - בת כמה המכונה?
אני לא ראיתי בעיה כזו בכרטיס אבל זה לא אומר הרבה -
@26
סיפור קצת מוזר.
אפשר בולמים. יכול להיות שהבולמים גמורים ולכן הדוד זז יותר מידי מה שגורם למנוע לעצור את הסיבוב.
הייתי אומר מד גובה מים אבל אתה אומר שהיא כן מנסה לעשות סחיטה רק אז נעצרת.
ואולי כרטיס.
בדקת במגוון של תוכניות?אני סתם מעלה עוד אפשרות שמעולם לא נתקלתי שיש בה תקלה ואין לי מושג אם היא רלוונטית - על המנוע יש טכומטר תפקידו לספור סיבובים ולדווח למנוע, אולי החיישן בו הלך? על זה כדאי להתייעץ עם מעבדה למנועים
עדכון: אכן בשתי מקורות מצאתי זאת כאפשרות שרק הסחיטה לא תעבוד: (חפש את המילה טכומטר)
https://iw.techinfus.com/dlya-chistoty-i-poryadka/stiralnaya-mashina/diagnostika.html -
@שטיגליץ כתב בעזרה | מכונת כביסה שלא סוחטת:
אני סתם מעלה עוד אפשרות שמעולם לא נתקלתי שיש בה תקלה ואין לי מושג אם היא רלוונטית - על המנוע יש טכומטר תפקידו לספור סיבובים ולדווח למנוע, אולי החיישן בו הלך?
יש דרך פשוטה לבדוק את זה טאכומטר הוא בעצם דינמו שמייצר חשמל צריך לפרק את החיבור של הטאכומטר לכרטיס לחבר אליו רב מודד שימדוד מתח AC לסובב ידנית את המנוע ולראות אם יש מתח שעולה ככל שהסיבוב יותר מהיר
אני לא ניתקלתי בזה אבל כשלמדתי זה אחד הדברים שבודקים שהמכונה לא נכנסת לסחיטה
-
@שטיגליץ למעשה כעת הסיפור שלי נהיה יותר מוזר, חיברתי חזרה את כל מה שפירקתי, המכונה נדלקת בכל התוכניות, אבל לא ניתן לשנות כלום בתוכנית ולא ניתן להפעיל את המכונה דהיינו שהכפתורים לא עובדים, (המכונה מזהה סגירה ופתיחה של הדלת).
בעבר כשתיקנתי את המכונה יצא לי שזה לא התחיל לעבוד כלל, אמרו לי שצריך לאפס אותו, ניסיתי כל מיני אופנים של איפוס שמצאתי בהדרכות שונות אבל כלום לא עזר, נתתי למכונה לנוח בלילה, ובבוקר חזר לעבוד.
-
@שטיגליץ ראשית כל תודה רבה לכל העוזרים.
כעת המכונת עובדת פיקס.
למעשה הבעיה של הכרטיס היה ככל הנראה שזה נרטב קצת, יבשתי את זה עם מייבש שיעור וחזר לפעול (יש לשים לב שלא לחמם מדי הרבה שהפלסטיק לא ינמס).
הבעיה שזה לא הסתובב מהר מספיק, אינני יודע להסביר בדיוק מה גרם לו לחזור לעבודתו, בחנות מיד כשחיבר את זה לחשמל זה עבר במהירות גבוהה, אבל בכל זאת עשה משהו עם חתיכה שלשהו על החלק הפנימי של המנוע (בצבע זהב). -
@שטיגליץ
גם לי יש את אותה בעיה, שהמכונה מסתובבת לאט יחסית, ומידי כמה דקות מנסה להכנס לסיבוב מלא ונתקעת וחוזרת להסתובב בסיבוב האיטי.זה קורה לי רק בתוכנית הקצרה או בתוכנית לסחיטה בלבד.
בתוכניות הרגילות אין בעיה, והמכונה סוחטת מצויין.במה יכולה להיות הבעיה?
או זו בעיה בכרטיס הדיגיטלי? -
@מתחזק כתב בעזרה | מכונת כביסה שלא סוחטת:
@שטיגליץ
גם לי יש את אותה בעיה, שהמכונה מסתובבת לאט יחסית, ומידי כמה דקות מנסה להכנס לסיבוב מלא ונתקעת וחוזרת להסתובב בסיבוב האיטי.זה קורה לי רק בתוכנית הקצרה או בתוכנית לסחיטה בלבד.
בתוכניות הרגילות אין בעיה, והמכונה סוחטת מצויין.במה יכולה להיות הבעיה?
או זו בעיה בכרטיס הדיגיטלי?בזמנו לקחתי את המנוע לאברהמי ברחוב מלאכי י-ם, שפשף את המנוע וזה חזר לעבוד, אך בדיוק אתמול התחיל שוב עם אותה בעיה