מדריך | במקום להחליף בורר מצבים - מוסיפים בורר מצבים
-
אני כותב כאן את הפוסט כדי שהציבור ילטש אותו ויעיר לי אם משהו לא מובן ואח"כ אכניס למדריכים בעזר ה'.
אחד התקלות המצויות בתנור הוא שריפת בורר מצבים.
אחד המגעים בבורר המצבים נשרף מה שמשבית את התנור כליל או כמעט כליל (ישנם דגמים שהמנורה כן פועלת אבל התנור לא מחמם).
כאשר בורר המצבים נשרף לפעמים ניתן לגשר על גבי החלק השרוף אבל לפעמים זה לא מתאפשר וצריך להחליפו.
להחליף בורר זה עסק מסובך מעט , ללכת לקנות את אותו בורר בחנות ולהעביר את כל החוטים מהבורר הישן לחדש.
הרעיון שבורא עולם נתן לי בחסדו הוא די פשוט.
הוא מועיל לטכנאים, שיוכלו לקנות הרבה בוררים מאותו סוג ולא יזדקקו כל פעם מחדש לנסוע ולהביא את הבורר המדויק.
הוא גם יועיל למי שהבורר המדויק שלו יקר מידי או לא נמצא בשוק והוא יעדיף בורר פשוט.
באופן קבוע הקטע שנשרף בבורר הוא הקטע הכי שימושי בבורר.
מה שנעשה הוא במקום להחליף בורר אנו נוסיף בורר נוסף.
הבורר הנוסף צריך להיות מתאים להכנסת תרמוסטט, כך יכנס המוט של הבורר הישן בבורר החדש ויסתובב וגם הבורר הישן יתפס בעזרת התופסנים ויתפס לבורר החדש
הנה בורר שצידו האחורי מתאים להכנסת תרמוסטט
הדבר השני הנצרך - שהסיבוב של הבורר יסתובב ב360 מעלות ולא יעצר ב270 מעלות וכדומה, (אם כי מי שיתבונן ויבין מה גורם לבורר לעצור יוכל לשבור את הפלסטיק שגורם לו לעצור ולהפוך אותו ל360 מעלות.)
בכל בורר יש מעצור שמונע ממנו להסתובב באופן חלק, כיון שיש לנו מעצור כזה בבורר הישן נוכל לבטל אותו מהבורר החדש (למקרה ששני המעצורים לא יהיו מקבילים).
המעצור נעשה על ידי קפיץ, בבורר שלנו הקפיץ נמצא כאןנרחיב את החור באמצעות טסטר או מברג אחר
ונוציא את הקפיץ
כעת הבורר מוכן לשימוש בכל תנור שיזדמן
הנה התנור שהזדמן לנו (הבורר נלקח מתנור שנזרק לפח לכן חתכתי את כל החוטים, והוצאתי אותו מהתנור... )
עלינו להעביר את החוטים משני צידי הבורר בנקודה השרופה לקטע הכי שימושי בבורר החדש. להסבר איך נדע מה הקטע הכי שימושי בבורר החדש ראה כאן.
כעת נצמיד את הבורר החדש לישן
והנה התוצאה הסופית
יש לציין שיש מקרים שהם נצטרך להפוך את הבורר החדש שיהיה עם החוטים כלפי מטה.
זה כדי שהכפתור החיצוני יעמוד ישר
ולא הפוך...
ואולי ישנם מקרים שנצטרך לצורך זה להפוך את הבורר הישן שיהיה הפוך ממה שהיה עד עכשיו. הנושא בבדיקה.
יש להעיר שבדלונגי דו תאי נשרף לפעמים הבורר של תא אחד ובכך גורם לתא השני לא לעבוד, במקרה כזה הרעיון שלנו לא יעיל, בגלל מבנה הבורר.
אשמח לשאלות והערות.
ובהצלחה רבה!עדכון: כמו שהגיב יוני פ. הרעיון אפקטיבי רק כאשר החלק שנשרף לא מחובר לחוטים נוספים
-
-
@שטיגליץ אשריך על ההשקעה רעיון והסבר יפים אך בל נשכח שבהרבה בוררים המגעים השימושים מגודרים לסירוגין בהתאם לתוכנית למגעים נוספים ועל ידי ניתוקם מהבורר הראשי אתה יוצר נתק מהגישור אמנם יש אפשרות להעביר גם אותם לבורר החדש אבל זה הרבה זמן לבדוק שחגושר רק מתי שצריך...
ובנוסף הרבה טנאים אומרים שתיקון מבוסס גישור זה עניין של זמן עד ששאר הבורר יתקלקל -
@יוני-פ-1 כתב במדריך | במקום להחליף בורר מצבים - מוסיפים בורר מצבים:
אשריך על ההשקעה רעיון והסבר יפים
תודה
אך בל נשכח שבהרבה בוררים המגעים השימושים מגודרים לסירוגין בהתאם לתוכנית למגעים נוספים ועל ידי ניתוקם מהבורר הראשי אתה יוצר נתק מהגישור אמנם יש אפשרות להעביר גם אותם לבורר החדש אבל זה הרבה זמן לבדוק שמגושר רק מתי שצריך...
דווקא מנסיוני נשרף בדרך כלל ראשי שלא מתפצל למקומות נוספים (אני משער שלכן הוא נשרף כי כל המתח בתנור עליו.)
עדכון אייר פ"ד: בתנור סאוטר אכן ראיתי שנשרף מגע שהיה מחובר לעוד שלושה מגעים.ובנוסף הרבה טכנאים אומרים שתיקון מבוסס גישור זה עניין של זמן עד ששאר הבורר יתקלקל.
אני לא בטוח אם זה נובע מנסיון או מרצון להרוויח, מנסיוני לא הגעתי למסקנה הנ"ל, בכל מקרה כאן אין גישור אלא בורר.
מה אתה ראית מנסיונך?
-