הצעת ייעול | קונספט חדש לפרוייקט השו״ת
-
@לא-מתייאש לא מדוייק.
רוצים להקים תוכנה תורנית חדשה.
הצורך בה גדל מאוד מאז סגירת ספריא בנטפרי. [והעודה שבר אילן לא ממש מתקדם כבר שנים, ואוצר החוכמה יקר מאוד.]בצורה שיתופית, ככה הציבור נותן את עצותיו, ומדגיש מה חסר לו.
וכבר זכינו פה לכו"כ יצירות נפלאות של הניקים היקרים.
כמו למשל תוסף תורת אמת לוורד - @pcinfogmach
או תמר.טופ. - @לא-מתייאש
או הבינה מלאכותית של הלכה - @sivan22
או מסדר הסינגלים של @NH-LOCAL
ואטו כי רוכלא ניזיל ונמני? -
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בהצעת ייעול | קונספט חדש לפרוייקט השו״ת:
@לא-מתייאש לא מדוייק.
רוצים להקים תוכנה תורנית חדשה.
הצורך בה גדל מאוד מאז סגירת ספריא בנטפרי. [והעודה שבר אילן לא ממש מתקדם כבר שנים, ואוצר החוכמה יקר מאוד.]בצורה שיתופית, ככה הציבור נותן את עצותיו, ומדגיש מה חסר לו.
וכבר זכינו פה לכו"כ יצירות נפלאות של הניקים היקרים.
כמו למשל תוסף תורת אמת לוורד - @pcinfogmach
או תמר.טופ. - @לא-מתייאש
או הבינה מלאכותית של הלכה - @sivan22
או מסדר הסינגלים של @NH-LOCAL
ואטו כי רוכלא ניזיל ונמני?אם כבר מדברים עליי, הייתי אומר יותר קיידרואיד (שישה חודשים של עבודה) מתמר.טופ (3 ימים)
בעצם נכון, זה אחד מפרוייקטים שלי, אבל אני עמוס כרגע.
אם אני יכול להמליץ, זה פשוט להשתמש בFLUTTER, זה הטכנולוגיה ההכי מתאימה בשביל זה. הדבר הראשון זה פשוט להקים מאגר נתונים אמיתי (SQLITE נראה לי מספיק), אח"כ לבנות ממשק זה שטויות -
@לא-מתייאש
פעם חשבתי שלבנות ממשק זה שטויות
מסתבר שזה גם לוקח זמן אם אתה רוצה שיהיה מוצלח.
לא צריך לבנות מאגר נתונים עיין ערך תורת אמת בוורד. -
@pcinfogmach כתב בהצעת ייעול | קונספט חדש לפרוייקט השו״ת:
@לא-מתייאש
מסתבר שזה גם לוקח זמן אם אתה רוצה שיהיה מוצלח.אם אתה יודע להשתמש בFRAMEWORK כמו COMPOSE או FLUTTER, זה ממש קל. אבל נכון כדי ללמוד צריך הרבה זמן, בפרט הARCHITECTURE, זה לוקח זמן, אבל זה חייב.
אבל אם אתה כבר שולט על זה, זה שטויות.
לדעתי במקרה הזה, FLUTTER הרבה יותר מתאים.לא צריך לבנות מאגר נתונים עיין ערך תורת אמת בוורד.
לדעתי זה פשוט הבסיס, אם אתה רוצה שיהיה קישור בין פסוק לרש"י זה SQL. אם אתה רוצה שכשמפויע פסוק בגמרא להגיע אליו בלחיצה, זה SQL. אם אתה עושה את זה בדרך שהם עשו, אתה תסתבך ביותר.
SQL = קישור בין נתונים, וזה בדיוק מה שצריך בשביל אפליקצייה כזאת.
אם אתה רוצה למשל שכל אחד יוסיף הערות שהוא ירצה באפליקצייה, איך תעשה את זה עם קבצי HTML ?? בSQL זה CRUD פשוט.
אם יש מאגר נתונים מוכן, אח"כ כל אחד יתאים אותו איך שהוא ירצה, בין באפליקציית WEB, בין בתוכנה על מחשבים, בין באפליקצייה IOS או אנדראויד, זה כבר לא משנה.
להקים מאגר נתונים כזה, זה ממש עבודה עצומה, צריך לקשר בין כל הנתונים, זה 99% מהעבודה, ולא צריך הרבה ידע גם, זה SQL פשוט, רק שזה הרבה זמן. -
@ששמעון כתב בהצעת ייעול | קונספט חדש לפרוייקט השו״ת:
@WD40 כתב בהצעת ייעול | קונספט חדש לפרוייקט השו״ת:
בגרסה שלך יש תלמוד של עוז והדר
זה נראה נהרדעא.
מי שרוצה, הורדתי פעם את כל הש''ס נהרדעא מהאתר של פורטל הדף היומי יש לי את הכל בpdf מחולק למסכתות עם סימניות לכל דף.
@לא-מתייאש כתב בהצעת ייעול | קונספט חדש לפרוייקט השו״ת:
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בהצעת ייעול | קונספט חדש לפרוייקט השו״ת:
@לא-מתייאש אבל כבר לא מדברים פה על פרוייקט השו"ת.
אלא על משהו חדש לגמרי.
תעבור שוב על השרשור.לא הבנתי, אתם רוצים להקים תחליף לספריא ?
במובן מסויים כן, עם מדיניות הכנסת ספרים תואמת לקו התורני המקובל, ובעיקר מדובר על תוכנת PC שכרגע זה לא מתוכנן מצד ספריא.
@לא-מתייאש
מסתבר שזה גם לוקח זמן אם אתה רוצה שיהיה מוצלח.אם אתה יודע להשתמש בFRAMEWORK כמו COMPOSE או FLUTTER, זה ממש קל. אבל נכון כדי ללמוד צריך הרבה זמן, בפרט הARCHITECTURE, זה לוקח זמן, אבל זה חייב.
אבל אם אתה כבר שולט על זה, זה שטויות.
לדעתי במקרה הזה, FLUTTER הרבה יותר מתאים.לא צריך לבנות מאגר נתונים עיין ערך תורת אמת בוורד.
לדעתי זה פשוט הבסיס, אם אתה רוצה שיהיה קישור בין פסוק לרש"י זה SQL. אם אתה רוצה שכשמפויע פסוק בגמרא להגיע אליו בלחיצה, זה SQL. אם אתה עושה את זה בדרך שהם עשו, אתה תסתבך ביותר.
SQL = קישור בין נתונים, וזה בדיוק מה שצריך בשביל אפליקצייה כזאת.
אם אתה רוצה למשל שכל אחד יוסיף הערות שהוא ירצה באפליקצייה, איך תעשה את זה עם קבצי HTML ?? בSQL זה CRUD פשוט.
אם יש מאגר נתונים מוכן, אח"כ כל אחד יתאים אותו איך שהוא ירצה, בין באפליקציית WEB, בין בתוכנה על מחשבים, בין באפליקצייה IOS או אנדראויד, זה כבר לא משנה.
להקים מאגר נתונים כזה, זה ממש עבודה עצומה, צריך לקשר בין כל הנתונים, זה 99% מהעבודה, ולא צריך הרבה ידע גם, זה SQL פשוט, רק שזה הרבה זמן.כבר יש הכל היום במסד נתונים MongoDB של ספריא, עם 5800 ספרים בעברית ויותר מ3 מיליון קישורים בין ספרים. וזה קוד פתוח ברישיון מתירני.
אני חושב כמוך שאי אפשר להסתמך על קבצי טקסט וצריך מסד נתונים, אבל למה לא noSQL?
אני לדוגמה ממיר את זה לpandas ועובד עם זה כמו דאטה סיינטיסט. -
@sivan22 כתב בהצעת ייעול | קונספט חדש לפרוייקט השו״ת:
כבר יש הכל היום במסד נתונים MongoDB של ספריא, עם 5800 ספרים בעברית ויותר מ3 מיליון קישורים בין ספרים. וזה קוד פתוח ברישיון מתירני.
לא ידעתי, אז פשוט אפשר להתאים אותו, אבל צריך לראות קודם כל מה הם עשו.
אני חושב כמוך שאי אפשר להסתמך על קבצי טקסט וצריך מסד נתונים, אבל למה לא noSQL?
אני לדוגמה ממיר את זה לpandas ועובד עם זה כמו דאטה סיינטיסט.ידעתי שהיו הולכים לשאול אותי למה לא noSQL, ואני שואל למה כן ?
sql נוצר כדי לחסור בנתונים, אף שזה לוקח יותר משאבים, כל העניין של SQL זה שכל נתון צריך להכניס אותו רק פעם אחת, ואח"כ אתה רק מקשר אותו.
Nosql הגיע בשביל שהיום, זה זול לאחסן נתונים, לכן בשביל אתרים שיש להם מיליוני צפייות, זה יקח הרבה פחות ביצועים להעתיק אותו נתון כמה פעמים בלי לקשר אותו למשהו אחר, אבל זה מסבך את העניינים בהרבה לדעתי. זה הרבה יותר קל ומסודר לנהל מאגר נתונים בSQL מאשר NOSQL, ובפרט שבאפליקצייה כזאת, אין שום צורך בNOSQL, זה אפליקצייה שפועלת בלוקלי על צד הלקוח. למה להסתבך עם זה בכלל ?היום, מחילה שאני אומר את זה, אבל noSQL זה נהיה מודא, לא משהו שמשתשים בו בשביל שצריך אותו, ובהרבה פרוייקטים, זה רק מסבך אותם.
יש היום כאלו שיודעים להשתמש רק בMongoDB בכלל כי זה מה שהם למדו. אני פשוט אומר תלמדו SQL רגיל, יכול להיות MYSQL, SQLITE וכו, ותראו איך הדברים פשוטים פיתאום. SQL מחייב אותך לעשות את הדברים בצורה נקייה כמו שצריך, ולדעתי זה היתרון, בnosql, זה יכול להגיע מאוד מהר לבלגן בלי שם. -
לא ראיתי פה קונספט חדש חוץ ממראה קצת יותר מודרני.
מבחינת פונקצילויות אתה צודק, כי באמת לפרוייקט נשות יש מלא כלים טובים.
נוחות שימוש, רזולוציה, שטיחת חלונות - חסר, ואת זה הדגמתי
-
בהיברו בוקס מרוב עצים לא רואים את היער
דווקא אוהב מאוד.
הבעיה היא שלפעמים יש לי את אותו הספר ב9 ויריאציות, וכולם בהדפסה בין סלוניקי תקצ"ג , לוורשא תרנ"ד -
כבר יש הכל היום במסד נתונים MongoDB של ספריא, עם 5800 ספרים בעברית ויותר מ3 מיליון קישורים בין ספרים. וזה קוד פתוח ברישיון מתירני.
אני מציע לך להתרשם דווקא מאפליקציית המובייל שלהם (react native): https://github.com/Sefaria/Sefaria-Mobile
-
אני מציע לך להתרשם דווקא מאפליקציית המובייל שלהם (react native): https://github.com/Sefaria/Sefaria-Mobile
זה חסום בנטפרי, אבל בין כה, זה לא האפליקצייה שמעניין אותי, זה המאגר נתונים שלהם. השתמשתי כבר באפליקצייה, וזה כמו כל אפליקצייה react native, הביצועים ממש לא ברמה של flutter ופברט שreact native זה רק לIOS ולאנדרואיד, FLUTTER זה גם למחשבים.
-
זה הקישור אבל לא בטוח שפתוח בנטפרי.
תודה רבה, אבדוק את זה, אבל לפי מה ששלחת, יש עבודה כדי להתאים את זה לSQLITE אבל זה כדאי.
בין כה, אמרתי שאני לא הולך לעשות את זה עכשיו, אני עובד על החסימה שלי כרגע, אוליי אח"כ ב"ה.
אבל מה שאני אומר בלי נדר, אם מישהו יתאים את זה לSQLITE, אני אקח הפסקה של שבוע, ואעשה את כל הממשק למחשבים (ווינדוס, מאק, לינוקס) ולאנדרואיד (אין לי מאק, אני לא יכול לעשות את על IOS), כמובן עם MATERIAL DESIGN 3, משהו יפה ונחמד -
תודה רבה, אבדוק את זה, אבל לפי מה ששלחת, יש עבודה כדי להתאים את זה לSQLITE אבל זה כדאי.
בין כה, אמרתי שאני לא הולך לעשות את זה עכשיו, אני עובד על החסימה שלי כרגע, אוליי אח"כ ב"ה.
אבל מה שאני אומר בלי נדר, אם מישהו יתאים את זה לSQLITE, אני אקח הפסקה של שבוע, ואעשה את כל הממשק למחשבים (ווינדוס, מאק, לינוקס) ולאנדרואיד (אין לי מאק, אני לא יכול לעשות את על IOS), כמובן עם MATERIAL DESIGN 3, משהו יפה ונחמדאני לא בטוח שאתה קולט כמה עבודה זה
אם אתה בהחלט רציני תיצור איתי קשר בפרטי -
אבל מה שאני אומר בלי נדר, אם מישהו יתאים את זה לSQLITE, אני אקח הפסקה של שבוע, ואעשה את כל הממשק למחשבים (ווינדוס, מאק, לינוקס) ולאנדרואיד (אין לי מאק, אני לא יכול לעשות את על IOS), כמובן עם MATERIAL DESIGN 3, משהו יפה ונחמדוואוו,
אני לא יודע לעזור בהמרה אבל אני מצפה ממש לתוכנה כזו.
תבורך! -
אני לא פוסל את הכיוון שלכם וודאי שמבחינת פונקציונליות שעדיף ללכת על db כמו sqlite וכדו'
אני רק ראיתי דבר אחד שמיומרנות לא יוצר דבר.
אז מה - אם באמת יש מישהו שהולך על זה כלומר להתאים את הממסד נתונים של ספריא לsqlite וכיו"ב אכן אין עניין שאטרח סתם.
אז תעדכנו אותי.
מאידך אם מדובר בדיבורים בעלמא תעדכנו אותי כי מה שאני עושה הוא בר השגה ואני לא מספיד הרבה. גם קישוריות בסיסית אפשרי בהחלט בלי מסד נתונים.סליחה על הניסוח אין לי זמן לחשוב על נידסוח כעת -
אבל מה שאני אומר בלי נדר, אם מישהו יתאים את זה לSQLITE, אני אקח הפסקה של שבוע, ואעשה את כל הממשק למחשבים (ווינדוס, מאק, לינוקס) ולאנדרואיד (אין לי מאק, אני לא יכול לעשות את על IOS), כמובן עם MATERIAL DESIGN 3, משהו יפה ונחמדאני לא בטוח שאתה קולט כמה עבודה זה
אם אתה בהחלט רציני תיצור איתי קשר בפרטיאתה יודע מה זה FRAMEWORK ?
https://flutterweb-wasm.web.app/
תבדוק את זה למשל, הם נותנים לך את הכל, אח"כ זה כמו לגו, רק צריך לחבר אותם.
רק צריך מה שקוראים SPLITPANE, אבל הם כבר עשו את העבודה, רק צריך להציג את הנתונים. -
אני לא פוסל את הכיוון שלכם וודאי שמבחינת פונקציונליות שעדיף ללכת על db כמו sqlite וכדו'
אני רק ראיתי דבר אחד שמיומרנות לא יוצר דבר.
אז מה - אם באמת יש מישהו שהולך על זה כלומר להתאים את הממסד נתונים של ספריא לsqlite וכיו"ב אכן אין עניין שאטרח סתם.
אז תעדכנו אותי.
מאידך אם מדובר בדיבורים בעלמא תעדכנו אותי כי מה שאני עושה הוא בר השגה ואני לא מספיד הרבה. גם קישוריות בסיסית אפשרי בהחלט בלי מסד נתונים.סליחה על הניסוח אין לי זמן לחשוב על נידסוח כעתאני אמרתי שאני לא הולך להתאים עכשיו את המאגר נתונים כרגע, אבל אם מישהו יעשה את זה, אין לי בעייה לעשות את הממשק, אני עודיין לא קולט מה קשה בזה.
הממשק של המתקין קיידרואיד, זה כמה שעות של עבודה למשל, לא יותר. -
@לא-מתייאש
תעשה שנייה רשימה של כל מה שצריך לעשות בשביל התוכנה:
לא מדובר רק בממשק התקנה זה בדיחה.
תקח רגע להסתכל על בר אילן או תא שמע ודומיו ותגיד לי בכנות אם אתה חושב שזה עבודה פשוטה. (ייתכן שאתה מתכנת ברמה גבוהה הרבה משלי וזה לא קשה לך אבל אני לא משוכנע שבאמת חשבת על מה צריך לעשות חוץ מהצגת קבצים וחיפוש)עריכה:
לא באתי לייאש את לא מתייאש
פשוט אני צריך תשובה סופית לזה
https://mitmachim.top/post/730836 -
@לא-מתייאש
תעשה שנייה רשימה של כל מה שצריך לעשות בשביל התוכנה:
לא מדובר רק בממשק התקנה זה בדיחה.
תקח רגע להסתכל על בר אילן או תא שמע ודומיו ותגיד לי בכנות אם אתה חושב שזה עבודה פשוטה. (ייתכן שאתה מתכנת ברמה גבוהה הרבה משלי וזה לא קשה לך אבל אני לא משוכנע שבאמת חשבת על מה צריך לעשות חוץ מהצגת קבצים וחיפוש)עריכה:
לא באתי לייאש את לא מתייאש
פשוט אני צריך תשובה סופית לזה
https://mitmachim.top/post/730836מה יש לעשות חוץ מלהציג נתונים ? לתת למשתמש להציג מפרשים, ולהגדיל את הפונט ?
אני לא מכיר את בר אילן