בירור | מה נשרף בנורת לדים?
-
נשרפה לי נורת לדים בבית.
פה הבן שואל מה נשרף?
הלדים? - לדים יכולים להחזיק כמעט נצח! וגם אם תמצי לומר שכן, וכי כולם נשרפו בבת אחת?
השנאי? וכי שונה הוא משאר שנאים (מחשב, טייפ, אורגן, מטענים ועוד ועוד) שהם לא נשרפים בעזה קצב...לכאורה ניתן בקלות לייצר נורות לדים לנצח (אפי' חצי נצח - מספיק)
-
@מאיר-מאיר-מאיר רוב הפעמים השנאי נשרף
שנאי של נורה שעולה גרושים לא אמור להחזיק כמו מטען של מחשב שעולה כ-200 ש"ח -
@מאיר-מאיר-מאיר יש אפשרות לבדוק אם השנאי שרוף או אחת הדיודות שרופה (היא מורכבת ממספר נורות-דיודות קטנות)
לוקחים חוט ומדלגים על אחת הדיודות של הנורה
אם הנורה עדין לא עובדת מנסים אותו הדבר עם הדיודה הבאה
כך עד שמוצאים את הדיודה התקולה ויוצרים מעקף והנורה חוזרת לעבוד -
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בבירור | מה נשרף בנורת לדים?:
נשרפה לי נורת לדים בבית.
פה הבן שואל מה נשרף?
הלדים? - לדים יכולים להחזיק כמעט נצח! וגם אם תמצי לומר שכן, וכי כולם נשרפו בבת אחת?
השנאי? וכי שונה הוא משאר שנאים (מחשב, טייפ, אורגן, מטענים ועוד ועוד) שהם לא נשרפים בעזה קצב...לכאורה ניתן בקלות לייצר נורות לדים לנצח (אפי' חצי נצח - מספיק)
כנראה השנאים דפוקים כמו שכתב-
@אבי-ים כתב בבירור | מה נשרף בנורת לדים?:@מאיר-מאיר-מאיר רוב הפעמים השנאי נשרף
שנאי של נורה שעולה גרושים לא אמור להחזיק כמו מטען של מחשב שעולה כ-200 ש"חאבל יש שנאים מוצלחים שמחזיקים באמת שנים.
אני קניתי נורות של חברת nisko לפני כמה שנים, ומאז יש לי שקט, הם באמת מחזיקים שנים.
בנורות המעוצבות, יש חברות שנותנות אחריות לכל החיים, כי זה פשוט לא אמור לההרס, (אולי גם כי החלפת השנאי עולה גרושים). -
@אבי-ים כתב בבירור | מה נשרף בנורת לדים?:
@מאיר-מאיר-מאיר רוב הפעמים השנאי נשרף
שנאי של נורה שעולה גרושים לא אמור להחזיק כמו מטען של מחשב שעולה כ-200 ש"חמתי לאחרונה נשרף לך ראש מטען (שעולה 15-20 אחרי שהרוויחו עליך 7 פעמים ...)
-
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בבירור | מה נשרף בנורת לדים?:
רוב הפעמים השנאי נשרף
שנאי של נורה שעולה גרושים לא אמור להחזיק כמו מטען של מחשב שעולה כ-200 ש"חמתי לאחרונה נשרף לך ראש מטען (שעולה 15-20 אחרי שהרוויחו עליך 7 פעמים ...)
אם החברה לא רוצה לפשוט רגל היא צריכה שתהיה לך סיבה לקנות את המוצרים שלה כל כמה זמן
שנאי של טלפון בסוף נאבד
של מחשב- המחשב נהרס (זה כבר מספיק....)
ושל לדים הוא לא נאבד והלדים לא נשרפים- אז צריך משהו אחר שיתקלקל
נ.ב. מפי השמועה- חברת 'אפל' הכי מומחים בלקבוע זמן למוצרים שיתקלקלו מיד אם תום תקופת האחריות- במדוייק [ב"ה אני לא התנסתי] -
@תלת-פאזי כתב בבירור | מה נשרף בנורת לדים?:
חברת 'אפל' הכי מומחים בלקבוע זמן למוצרים שיתקלקלו מיד אם תום תקופת האחריות- במדוייק [ב"ה אני לא התנסתי]
בדידי הוה עובדה.. נהרס לי אוזניה של אפל.. הלכתי לבדוק את החשבונית קניה. וראיתי שיום לפני נגמר האחריות.
אבל..! אצלי אני הייתי אשם, לכאורה פגעתי משהו באוזניה.. אבל התזמון תואם למה שכתבת!