הצעת ייעול | (+ סקר) הצעת ייעול... קטגוריית רכבים!!!!
-
אפתח בסיפור אישי, השבוע קרתה לי איזה בעיה ברכב, וביררתי אצל כמה מוסכניקים, שאמרו לי שהם לא מכירים/לא מתעסקים בבעיה הזו, הלכתי לכמה מוסכים, שנתנו לא מחיר של 3000/4000 ש"ח, המשכתי לברר, בסוף הגעתי למישהו שעשה לי את זה ב1200 ש"ח, הרגשתי בעננים...
בהמשך השבוע, סתם דיברתי עם אברך, שקיבלתי את הטלפון שלו רק אח"כ ולתדהמתי הוא אומר לי שהוא מתקן את זה ב350 ש"ח בלבד!!!!!!
מה אני בא לומר? אין לציבור שלנו שום פורום שמבין את הציבור וחי את הציבור, ובעצם מורכב מהציבור עצמו כמו הפורום הזה, וכאן יכול להיות מקום מושלם לקטגוריה הזו, אמנם יש את קארספורום, אבל זה לא פורום חרדי, ויש פחות הבנה באיך להוזיל עלויות...
יהיה לנו מכך שני רווחים מאד גדולים.- כמו שציינתי, כל מי שיש לו בעיה יוכל להעלות כאן, ולקבל רעיונות ועצות, ואולי גם פתרונות בפועל.
- כידוע, כיום כמעט ואין עבודה בתחום בלי וואצפ וכדו', וכאן יהיו הצעוות עבודה למומחים בתחום, שוודאי ישמחו לתת שירות יעיל ומוזל לכולם כאן.
כמובן צריך להעלות מודעות ולפרסם את הדבר, כדי שהמתעסקים בתחום ירצו להיכנס ולתת מענה, אבל זה הכיוון... כאן המקום שלכם לומר מה דעתכם, ואולי להוסיף רעיונות לעניין...
זה קרה!!!
פורום "רכבים זה לזה" נפתח בשעה טובה!!
אתם מוזמנים לעזור ולהיעזר!! -
@מיישה כתב בהצעת ייעול | (+ סקר) הצעת ייעול שתשנה את פני הפורום!!! קטגוריית רכבים!!!!:
שיניתי
אבל עדיין יש חשש שזה יקרה...
צריך לחשוב איך עושים דבר כזה במסגרת הפורום בלי לפגוע בסגנון ובאופי הפעילות של הפורום.
ובכל אופן, שתי הערות- לא נראה לי שמישהו יפריע לך לשאול שאלות על מכוניות וכלי רכב, בעזרה הדדית.
- בכל מקרה, על פי נסיון העבר, סביר להניח שלא תיפתח קטגוריה, בלי שכבר קיימים לה הרבה נושאים בפורום.
-
@מיישה אני בעד שיהיה כאן כזה קטגורייה
על אף שיש הרבה פורומים בעניינים אלו, וגם יש פורומים שלא נותנים לך ללכת למוסך (כל זמן שזה הגיוני שתעשה את זה לבד) ועונים שמה מוסכניקים מקצועיים.
אבל בכל זאת אני חושב שיש עניין לפתוח את זה כאן, כי יש כאן משהו ייחודי, והרבה אנשים שנמצאים בפורום הזה לא כ"כ מכירים פורומים אחרים,
וגם, כאן יוכלו להפנות בעיות ספציפיות לפורומים מקצועיים שמדברים על אותו נושא, ובמקום לשוטט שעות בחיפוש אחרי פורומים מקצועיים ובעיות שונות, כאן יש כאלו שכבר עברו את התהליך המייגע הזה ולהפנות למקומות הנ"ל -
אני נגד!, ואסביר.
שונות תקלות של רכב מתקלה של c2..
שתקלה של רכב יכולה להסתכם בעשרות אלפי שקלים, ותקלה של c2 היא מסתכמת ב200 שקל במקסימום.
וזה לא שהלך שקע טעינה או תפריט במקסימום, אלא מנוע..שבפלאפון , בשוק יש מלא כאלה אותו דגם בדיוק, ופחות משנה מה עבר על הפלאפון, עדיין זה אותו דבר
וברכב אם נדלקת לך נורה מסויימת, אבל הרכב לפני חודש היה במוסך / שמת מים רגילים ולא מים ירוקים / הפעלת מזגן בנסיעה, זה יכול לשנות את כל התמונה.שוות תקלות של רכב לתקלה של c2..
שילדים שלא מבינים בנושא יכולים לענות לך, ואין לך שום פיקוח בנושא
ואם יבוא השואל וישאל 1) הרי יש כבר פורומים של רכבים שכן מצליחים.. 2) והרי יש את המוניטין ואפשר לדעת מי אמין ומי לא.
התשובה לדעתי תלויה אחד בשני,
בגלל שזה פורום רק של רכבים, המוניטין רלוונטי, כי למשל אני לא מבין כלום ברכבים, אבל יש לי אי אילו נקודות מוניטין, וזה בכלל לא רלוונטי לרכבים.לכן לדעתי לא צריך לפתוח עוד קטגוריה לזה,
אפשרי אולי ליצור פורום חרדי חדש לרכבים, אבל לא חושב שהמסגרת צריכה להיות הפורום הזה -
אחלה. מה שיוסיף מידע... יהיה טוב.
-
@MGM-IVR כתב בהצעת ייעול | (+ סקר) הצעת ייעול... קטגוריית רכבים!!!!:
אפשרי אולי ליצור פורום חרדי חדש לרכבים,
גם אני מסכים לזה, @מיישה מוכן?
-
@מאיר-מאיר-מאיר למה לפצל?
-
@MGM-IVR שאלת תם:
א. האם מחשב איכותי כן שווה יותר מC2? ועל מה סומכים כשנעזרים פה בפורום על מחשבים כאלה?
ב. את הטענה לגבי המוניטין אפשר לומר גם על אלוף במכשירי חשמל שיתן עצות בנוגע לצריבת גרסה במכשיר אנדרואיד, כשאין לו שום התמחות בענין. -
@מאן-דאמר-5 כתב בהצעת ייעול | (+ סקר) הצעת ייעול... קטגוריית רכבים!!!!:
א. האם מחשב איכותי כן שווה יותר מC2? ועל מה סומכים כשנעזרים פה בפורום על מחשבים כאלה?
כן שווה
אבל בדרך כלל מחשב הוא בר חזרה לנזקים, ופחות נשרפים או נהרסים משהו פיזי,
והשאלות פה הם בגדול סביב או איזה תוכנות וכאלה,
או למשל, נהרס לי שקע טעינה האם אפשר לתקן לבד / מי מתקן ובכמה אמור לעלות התיקון, וכן יותר קל ואמין לקבוע סוג נזק במחשב דרך תמונות / שמיעת תיאור, מאשר ברכב.@מאן-דאמר-5 כתב בהצעת ייעול | (+ סקר) הצעת ייעול... קטגוריית רכבים!!!!:
ב. את הטענה לגבי המוניטין אפשר לומר גם על אלוף במכשירי חשמל שיתן עצות בנוגע לצריבת גרסה במכשיר אנדרואיד, כשאין לו שום התמחות בענין.
בעיקרון למי שיש מוניטין, הוא אחראי מספיק כדי לא לתת תשובות במה שהוא לא מבין או לסייג אותם בהצהרה שהוא לא מבין בזה.
אבל לגבי רכב ״כולם שווים״ כי יש לי בדיוק רכב, והיה לי אותו תקלה (ופה אני חושב שבדרך כלל הטעות- באבחון תקלות) , ותיסע מהר, ואז לאט, ואז מהר, ויפתור לך את הרעש המוזר מהמנוע...אבל אתה בהחלט צודק בהערות שלך..
-
@MGM-IVR כתב בהצעת ייעול | (+ סקר) הצעת ייעול... קטגוריית רכבים!!!!:
אבל אתה בהחלט צודק בהערות שלך..
תודה על הפרגון!
אני חושב עכשיו שההבדל הוא בענין אחר - ברכב תקלה עלולה לעלות חלילה בחיי אדם, משא"כ מחשב, יקר ככל שיהיה
-
@מיישה כתב בהצעת ייעול | (+ סקר) הצעת ייעול... קטגוריית רכבים!!!!:
תודה על תגובותיכם, הערות מחכימות.
אז באמת צריך מישהו שירים את הכפפה ויפתח פורום רכבים חרדי כי זה חסר נורא!!!
מה אפשר לעשות?אולי אפשר לפתוח פה קטגוריה לרכבים.
ובנוגע לבעיית המוניטין אפשר לעשות "מוניטין לרכבים", היות וכולנו מסכימים שצריך מוניטין מיוחד בשביל זה.
וזה יהיה כעין פורום נוסף בתוך הפורום הזה, שהמוניטין שלו יתחשב בפני עצמו. -
@מיישה אני גם חושב שחייבים להרים את הכפפה והלקים פורום כזה
אבל ממש לא פה
גם מהסיבות שכתבו למעלה
אבל בעיקר כי פורום לרכבים לא מסתכם בקטגורייה בודדת
זה פורום שלם- יעוץ קניית רכב
- תחזוקה
- איבחון תקלות
- מוסכים אמינים
- אביזרים נלווים
- תיקון תקלות באופן עצמאי
- חשמל ברכב
- מולטמדיה
ועוד ועוד ועוד
ועוד בעייה אני משער ש70% מהחברים פה בלי רכב בקושי עם רשיון (דגימה שלי-רובם צעירים)
בקיצור זה פשוט לא המקום
-
@ראובן-שבתי חוזר בי חלקית!
אתה צודק שיש הרבה סוגי תקלות וכנגד זה ייעוצים
צריך לפתוח פורום חרדי חדש לרכבים
אבל גם לפתוח כאן קטגורייה לתקלות "פשוטות" יותר, [שאינם מסכנות ואינם מסובכות מידי) כמו חשמל רכב מיזוג חלונות מסכים וכו'
ומי שישאל על דברים שהם קצת יותר מסובכים יפנו אותו לפורום השנישילוב של שניהם, יביא למקצועיות ויחסוך בשיטוט רחב
דרך אגב, אחד מהסיבות לתמיכה שלי בקטגורייה כזאת כאן היא משום שיש בעיה נוספת שיש בפורומים אחרים, ככל שהם יותר מקצועיים פחות מסבירים לפשוטי העם, ומדברים בקודים ובסיסמאות שאברך פשוט שיש לו איזה תקלה קטנה בקושי יודע איך לשאול אותה וודאי שלא איך לחפש אותה, וכשיענו לו בקידודים הוא לא יבין כלום
וזה המעלה כאן בפורום שיסבירו לו קצת יותר ויפנו אותו לכתובת יותר מדוייקת וכו'
(אפשר לראות את הבעיה הזאת גם בפורום כאן, שאדם מתעניין באיזה משהו מסויים בתיכנות וכד', וזה קצת יותר מפשוט פשוט, הרבה מקצועיים עונים לו בקודים שקשה מאוד להבין, עד שמגיע אחר ומסביר יותר טוב)
-
@מיישה רעיון נהדר
יש כבר את קראספורום
אבל הבעיה איתם שהם אנשים שהרכב זה הדת שלהם
ואם יש לך רעיון איך לחסוך בהוצאות של הרכב בעיניהם זה כמו שתציע לחרדי לחפף בקיום מצוות
זה לא חברה שמחפשים את הקורולה 2007 או ניסן טידה אמינה שתוביל אותך מקום למקום
הם מחפשים ריגוש והנאה מוטורית
בקיצור...
יש בהחלט מקום לקטגוריה כזו בפורום הזה -
אני באמת חושב שזה תהיה קטגוריה מאוד מאוד מבורכתמכמה סיבות
- שבקארספורום לא תוכל לשאול למשל איך אני מפשיר את האדים בחורף.
2.בקארספורום אני לא כותב שם מיום רביעי מחשש לחילול שבת שיגרם על ידי. - חכמת ההמונים החרדים יותר מתאימה לחרדים שהם באותה סירה כמו למשל איזה רכב אני יכול לקנות ב15000 שקל אז התשובה בקארספורום היא רק צרות של אחרים. למרות שזה לא לגמרי נכון כמו הרבה מכוניות ברחוב החרדי.
ולכן אני חושב שיש הרבה מקום לזה בפורום הנפלא הזה
בתחומים יש פורום רכב אבל זה לא פורום פעיל כ'כ אז לא רואים את השאלות שם https://tchumim.com/category/18/תחבורה-ורכב
- שבקארספורום לא תוכל לשאול למשל איך אני מפשיר את האדים בחורף.