בקשת מידע | אופן פעולת תאורת לד
-
שלום לכולם בעקבות לימוד גמ' שבת בכולל אני מחפש מידע בשפה ברורה ופשוטה גם למי שאין לו מושג בחשמל כיצד פועלת תאורת לד רגילה למול נורות ליבון וכו'
ואיך פועלת תאורת חירום לד?
תודה רבה!!! -
-
@שוע כתב בבקשת מידע | אופן פעולת תאורת לד:
@ישראל-שטרן https://ieccontent.iec.co.il/media/dqelsbe3/led.pdf
אולי זה יעזורתודה אבל עדיין זה סינית בשבילי
אין מה שמתחמם אז מה מפיק את האור דרך הזרם כשאין חוט להט או סטארטר? -
@ישראל-שטרן זה לא ע"י חום !
מה מפיק ? זה סינית בשבילך !
בהצלחה -
@ישראל-שטרן
אני לא יכול להסביר לך, אבל גם אם תמצא פיזיקאי שיסביר לך מהם בדיוק פוטוני האור, ואיך קפיצות של אלקטרונים משחררים אותם, ואיזה שיטות שונות יש לבצע את זה... ואחרי כל זה אני בטוח שזה לא יעזור לך להבין שום סוגיה בשבת. -
@IGO כתב בבקשת מידע | אופן פעולת תאורת לד:
@ישראל-שטרן
אני לא יכול להסביר לך, אבל גם אם תמצא פיזיקאי שיסביר לך מהם בדיוק פוטוני האור, ואיך קפיצות של אלקטרונים משחררים אותם, ואיזה שיטות שונות יש לבצע את זה... ואחרי כל זה אני בטוח שזה לא יעזור לך להבין שום סוגיה בשבת.זה בשביל להכריע מה דין האור שמיוצר מלד
השאלה הבסיסית האם יש חלק שמתחמם מכל סיבה שלא תהיה ואם כן לאיזה חום זה מגיע -
@ישראל-שטרן אז השאלה לא "כיצד פועלת תאורת לד". אלא "לאיזה טמפרטורה מגיעה נורת לד"
-
@ישראל-שטרן אז השאלה לא "כיצד פועלת תאורת לד". אלא "לאיזה טמפרטורה מגיעה נורת לד"
לא מדויק
כי אם זה עובד בצורה של הולכת חום כלשהי שברור לי שלא זו הכוונה עדיין תהיה בעיה הלכתית מכיוון אחר אז אולי צריך לכתוב שאלה נוספת האם הנורה פולטת חום ומדוע -
@mirol כתב בבקשת מידע | אופן פעולת תאורת לד:
למה לסבך דברים,
לד זו נורה הופכת אנרגיה חשמלית לאור
מנורת ליבון, הזרם מחמם את הסליל וממילא מחמת הלהט יש אור (כמו גפרור)השאלה היא איך בדיוק....
-
@ישראל-שטרן הנורה אכן פולטת חום. (פחות מליבון. לכול נורה יש יחס אחר. הגיוני שבערך 70% מהאנרגיה זה חום והשאר אור+-)
-
@ישראל-שטרן הנורה אכן פולטת חום. (פחות מליבון. לכול נורה יש יחס אחר. הגיוני שבערך 70% מהאנרגיה זה חום והשאר אור+-)
ממה נוצר החום?
-
@ישראל-שטרן לא רלוונטי. (מהפריקה של האלקטרונים. חפש פורום של פיזיקאים שיסבירו)
-
@ישראל-שטרן צורת הפעולה של נורת ליבון היא שהחשמל עובר דרך חוט שמתלהט לטמפרטורות גבוהות מאוד, ועל ידי זה חלק מהחום הופך לאור, (ככלל כל חום מתפרק לבסוף לקרינה, רק שבחום נמוך הקרינה חלשה ובתדר נמוך אבל בחום גבוה הקרינה חזקה בתדר של האור הנראה, ובאמת אם תחמם דבר לחום של עשרות אלפי מעלות הוא יפלוט גם קרני רנטגן וקרינה רדיואקטיבית (ע"ע השמש)), משא"כ נורת לד שאופין הפעולה שלה אחרת לגמרי על ידי חצי מוליך שכשעובר בו חשמל הוא פולט קרינה, בלי שום קשר לטמפרטורה שלו, נכון שנורת הלד גם מתחממת קצת תוך כדי הפעולה אבל זה תוצר משני שלא כל האנרגיה נהפכה לקרינה אלא חלקה נהפכה לחום, ולסיכום נורת ליבון מאירה על ידי החום ונורת לד מאירה ללא שום קשר לחום ואולי אפילו למרות החום.
@mirol כתב בבקשת מידע | אופן פעולת תאורת לד:
לד זו נורה הופכת אנרגיה חשמלית לאור
זה הגדרה של נורה. גם לד וגם ליבון.
כוונתו שלד הופך ישירות מאנרגיה חשמלית לקרינה משא"כ נורת ליבון שהופכת מאנרגיה חשמלית לאנרגית חום ומאנרגית חום לקרינה,
-
@טכנופוב כתב בבקשת מידע | אופן פעולת תאורת לד:
@ישראל-שטרן צורת הפעולה של נורת ליבון היא שהחשמל עובר דרך חוט שמתלהט לטמפרטורות גבוהות מאוד, ועל ידי זה חלק מהחום הופך לאור, (ככלל כל חום מתפרק לבסוף לקרינה, רק שבחום נמוך הקרינה חלשה ובתדר נמוך אבל בחום גבוה הקרינה חזקה בתדר של האור הנראה, ובאמת אם תחמם דבר לחום של עשרות אלפי מעלות הוא יפלוט גם קרני רנטגן וקרינה רדיואקטיבית (ע"ע השמש)), משא"כ נורת לד שאופין הפעולה שלה אחרת לגמרי על ידי חצי מוליך שכשעובר בו חשמל הוא פולט קרינה, בלי שום קשר לטמפרטורה שלו, נכון שנורת הלד גם מתחממת קצת תוך כדי הפעולה אבל זה תוצר משני שלא כל האנרגיה נהפכה לקרינה אלא חלקה נהפכה לחום, ולסיכום נורת ליבון מאירה על ידי החום ונורת לד מאירה ללא שום קשר לחום ואולי אפילו למרות החום.
תודה רבה!!!
-
@ישראל-שטרן כמו שכבר כתב @טכנופוב שאור זה קרינה
וליתר דיוק חום וקרינה זה תוצרת של אנרגיההקרינה זה גלי האנרגיה כשהם עוברים ממקום למקום והם נמדדים באורך גל ובתדירותו,
ולפי זה משתנה הקרינה,
ברמות מסויימות אנחנו יכולים לראות את הקרינה, וזה בעצם האורישנם סוגי חיות שונות שרואות תדרים שונים מבני האדם, וכן יש אמצעים טכנולויים שונים לראיית תדרים שונים
מצלמה יכולה לראות תדרים יותר גבוהים (תיקון: נמוכים, קרדיט ל-@טכנופוב) מבני האדם [מה שנקרא אינפרא אדום], ניתן לצלם שלט של מזגן כשלוחצים על אחד הכפתורים שלו, ורואים במסך של המצלמה את הקרינה (האור) שהוציא השלטהחום זה תוצאה של חיכוך האנרגיה בעת שעובר בעצמים השונים, וככל שההתנגדות גבוהה יותר נוצר חיכוך חזק יותר והעצם יותר מתחמם
לדוגמא השמש פולטת אנרגיה (קלוריות...) וזה יוצר גם קרינה וגם חום, במגע עם עצמים שונים האנרגיה מומרת לחום וככל שהעצם יותר אטום הוא קולט יותר אנרגיה ויותר מתחמם, לכן זכוכית כמעט נשארת קרה, בגד לבן מתחמם מעט, ובגד שחור מתחמם הרבהלעצם שאלתך, נורת ליבון מאירה עקב החיכוך הגבוה שיוצר חום גבוה, עד שהחוט נהיה אדום מחמת החום
לד זה דיודה [רכיב] שפולט קרינה ברמה הנראית לעין, עקב האנרגיה שזורמת בו
לד גם מתחמם כתוצאה ממעבר האנרגיה אבל האור לא קשור כלל לחום שנוצר.נ.ב. מהו רמת החום שנורת לד מגיעה?
אין לי תשובה, אבל זה אני כן יודע שבהתחלה הנורות לד היו נשרפות מאוד מהר עקב החום שנוצר- אז כנראה שזה חום גבוה