בירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?
-
שלום וברכה
יש לי מזגן שהפסיק לקרר כמו שצריך, אך עדיין הוא מקרר קצת, ובסתמא לפי כל האבחונים שעשיתי בו הבעיה היא כנראה שחסר בו גז (וכנראה יש לו דליפה וכו').השאלה שלי באם אני מגדיר בשלט על 16 מעלות, מה שבפועל הוא מקרר כעת בהרבה הרבה פחות (אולי 27 מעלות), האם הוא צורך חשמל באותו מידה כמו שיש לו גז תקין, או שלא?
אשמח למענה מהמבינים בתחום
-
אין סיבה שהמזגן יצרוך יותר חשמל כשחסר לו גז, אמנם יש הבדל - למשל אחרי שהוא דלק שעתיים ברצף - הוא היה אמור להביא את החדר לטמפרטורה שהגדרת אותו ואז הטרמוסטט היה מכבה אותו לכמה דקות - עד שהמעלות בחדר היו עולות והוא היה נדלק שוב, אז את הכמה דקות האלה שהוא היה נכבה - הפסדת אבל חוץ מזה - כלום.
-
-
@לייזער כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:
חד משמעית, צורך יותר חשמל,
לידיעת כל המגיבים שלא מבינים בחשמל ומזגנים איזה דרך יש למזגן להתריע על חוסר גז אם לא ע"י מדידת אמפרים ?טכנאי שיגיע לבדוק חוסר גז במזגן עם רב מודד ולא עם שעוני לחץ
לא הייתי קורא לו טכנאי !!!
אין שום ערובה לזה שזה יצרוך יותר חשמל, המדחס פשוט עובד כרגיל רק על ריק
ואם יהיה חוסר גז קיצוני אמור לקפוץ ההגנות על לחץ נמוך (לפחות במערכות מתקדמות) -
@פסנתר-שקוף כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:
אחרי שהוא דלק שעתיים ברצף - הוא היה אמור להביא את החדר לטמפרטורה שהגדרת אותו ואז הטרמוסטט היה מכבה אותו לכמה דקות - עד שהמעלות בחדר היו עולות והוא היה נדלק שוב, אז את הכמה דקות האלה שהוא היה נכבה - הפסדת אבל חוץ מזה - כלום.
זה בזבוז חשמל עצום. למה אתה אומר "כמה דקות וחצמיזה כלום?"
דע לך שחדר שסגור היטב מזגן תואם לגודל החדר, טרמוסטט על 24 +- המדחס כבוי יותר ממה שהוא דולק!
ואם אין אתה מקבל את דברי אוכיח זאת בדרך פשוטה:
מזגן שיש בו מצב שבת המטל את הטרמוסטט אתה בוחר בד"כ בין 20 דק' דולק ו10 כבוי עד 20 דק' כבוי 10 דולק.
בלי גז אתה מקבל מדחס שפועל כמעט ברצף!!!!!ולגביך מיסטר @שלמה-ו תקרא מה הוא אמר ומה ענית לו:
@לייזער כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:איזה דרך יש למזגן להתריע
@שלמה-ו כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:
טכנאי שיגיע לבדוק
הוא צדק לחלוטין כשמדבור על המזגן עצמו ולא על טכנאי.
וכמו שאמר @לייזער מי שלא מבין שלא ידבר(לא אישי, חלילה, אנשים אחים אנחנו ועזרה היא מטרתנו...)
-
@עומר כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:
ולגביך מיסטר @שלמה-ו תקרא מה הוא אמר ומה ענית לו:
@לייזער כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:איזה דרך יש למזגן להתריע
@שלמה-ו כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:
טכנאי שיגיע לבדוק
הוא צדק לחלוטין כשמדבור על המזגן עצמו ולא על טכנאי.
וכמו שאמר @לייזער מי שלא מבין שלא ידבר(לא אישי, חלילה, אנשים אחים אנחנו ועזרה היא מטרתנו...)
אני מסכים עם דבריך שזה יצרוך לו יותר חשמל כי המדחס יפעל ברצף
אבל על נקודה אחת אני חולק
@לייזער כתב שבמדידת אמפרים ניתן לבדוק אם חסר גז ועל זה חלקתי כי נניח שהצריכה הסטנדרטית של מדחס מונע היא 7 אמפר (רק דוגמא) עדיין המנוע יצרוך 7 אמפר גם כשאין גז
אולי בדיקה לאורך זמן תוכיח שהמנוע תמיד מונע או באינוורטר תמיד על צריכה מקסימלית של אמפר
יותר נכון היה לנסח זאת צריכה יותר גבוהה של חשמל בהספק (וואט)
בכל אופן הוכחה חותכת לחוסר גז זה רק בדיקה בשעונים
כי מדחס שעובד תמיד יכול להיות גם בגלל תקלה בחיישנים טרמוסטט וכו' -
כל מה שאמרתם פה, אני כבר כתבתי...
אולי יש חילוקי דעות בנתונים המדויקים...
ואגב... אני לא מכיר בנאדם ששם את המזגן שלו בקיץ על 25 מעלות. -
@יונתן-2
בוודאות: המדחס צורך פחות חשמל!!!!
כי הוא מתאמץ פחות.אמנם מכיוון שהוא לא יכבה אף פעם זה יקח בסוף יותר חשמל.
@87937 כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:
שמעתי פעם שלא כדאי להדליק מזגן שחסר לו גז.
זה גורם למדחס להידלק עוד פעם ועוד פעם, עד שהקבל נשרף.לא ידוע לי שהמדחס אמור להידלק הרבה פעמים מחמת חוסר גז
הבעיה שאתה אומר יכולה להיות כששמים מזגן חזק מידי על חדר קטן, ודו"ק
@לייזער כתב בבירור | מזגן שלא מקרר דיו כי בסתמא חסר לו גז, האם כשאני מפעיל אותו הוא צורך חשמל אותו דבר כמו שהוא תקין?:
חד משמעית, צורך יותר חשמל,
לידיעת כל המגיבים שלא מבינים בחשמל ומזגנים איזה דרך יש למזגן להתריע על חוסר גז אם לא ע"י מדידת אמפרים ?אתה אומר את זה מאיזה ידיעה, או רק מסברא של גמרא?
סליחה על הדיסלייק- אבל זה ממש לא נכון ע"פ השימוש שאני עשיתי!אני עבדתי על מקפיא שברח לו גז במשך תקופה, ולא ידעתי כ"כ איזה לחץ אני אמור למלאות, ולמדתי על זה שכשחסר גז הצריכה יורדת משמעותית, וכשמלאתי גז המדחס התחיל לעבוד יותר קשה
עד שהוא הגיע לצריכת חשמל שרשום על המקפיא שהוא אמור לצרוך וכך החלטתי כמה לחץ גז הוא צורך
ובאמת אז הוא הקפיא מצויין [ולא נחנק, כמו שקרה כשהוספתי מידי הרבה גז] (עד ששוב ברח לו הגז- וחוזר חלילה)יש לציין, שמי שהולך למלאות גז ע"פ המאמר הזה, או מי שרוצה לדעת כמה הצריכה של המזגן- שיידע שהצריכה שרשומה על המוצר היא המקסימלית שייתכן שיגיע [מלבד בהפעלה] , אך ברוב זמן הפעולה הצריכה נמוכה יותר [וככל שטמפרטורת הגז נמוכה, כך קטן הלחץ, ויורד צריכת החשמל]
-