שיתוף | למעמדים בוורד: מה שלא מספרים לנו על אנדיזיין
-
הרבה פעמים שואלים כאן בפורום שאלות בקשר לעימוד בוורד וישנן אנשים שבאופן קבוע עונים, "אי אפשר משום שוורד אינה תוכנת עימוד וכו' צריך אנדיזיין או תאג וכו'" [ולא נכנס עכשיו לנושא שברוב המקרים כן אפשר לעשות את זה בוורד, אלא שהם לא מכירים וורד מספיק טוב, בלשון המעטה]
ואנשים הפשוטים כמוני שלא מכירים תוכנת אנדיזיין מאמינים בתמימות שאכן באנדיזיין אפשר לעשות הכל ''כי היא כן תוכנת עימוד'' ובמיוחד שאדובי היא חברה מאד רצינית, אלא שלא שווה לנו את הכסף או הזמן ליכנס לאנדיזיין וכו'.
והנה לאחרונה התחתלתי לברר קצת על אנדיזיין יותר לעומק, ומתברר שהמון דברים בסיסים ביותר אי אפשר לעשות איתו, [וחלק מהם הם דברים שכן אפשר לעשות בוורד עצמו] ואני עומד משתומם, על האנשים האלה שעונים כל פעם '"אי אפשר משום שוורד אינה תוכנת עימוד וכו' צריך אנדיזיין'" ודן אותם לכף זכות, שכנראה הם עצמם אין להם אנדיזיין והם רק משערים [או שכל המידע שמצאתי ברשת, היא ישנה ובשנתיים אחרונים הכל השתנה לטובה].
עכ''פ מטרה האשכול הזה אינו להתבכיין על האנשים האלה, אלא רק לגלות למי ששוקל להוציא זמן/כסף ללמוד/לקנות אנדיזיין שידע למה הוא נכנס, ולא יהיה מקח טעות:
אני מדגיש שאני עצמי לא יודע להשתמש באנדיזיין, ולא יכול להעיד שאכן חסרונות אלה קיימים, אבל אני סומך שזה נכון כי הדברים כתובים בפורומים רשמיים של אנדיזיין וכדו' ואם יש מי שיודע שהמידע שאני כותב לא נכונה, אשמח שיכתוב את זה.
(לכאורה ההסבר הוא מאד פשוט, היא מיועדת לעימוד של מה שבעולם מעמדים, שזה מגיזינים עיתונים וכו', אבל לא לעימוד של ארון הספרים היהודי)(אני לא אפרט מדי, והרוצה לעיין שיעיין במקור)
-
על פי מה שכתוב כאן
https://creativepro.com/topic/multiple-and-lengthy-footnotes-on-a-single-word-in-long-indesign-file/
אנדיזיין לא מסתדר עם הערות שהם ארוכות מאד, שצריכים להיות בעמוד הבא בלי מלל למעלה. [בעיה שב''ה לא קיימת בוורד] -
על פי מה שכתוב כאן
https://indesign.uservoice.com/forums/601021-adobe-indesign-feature-requests/suggestions/41850601-improving-the-various-options-of-footnotes
1.אי אפשר לבחור את כל הערות בבת אחת,
- אי אפשר לעשות הערות רצופות (כמו בפסקי תשובות)
- אי אפשר לבחור את המפריד הערות שוליים
- אי אפשר לבחור מקום הערות אלא רק למטה
- לבחור כמה עמודות יהיו ההערות שוליים (זה קצת מוזר לי, כי במקום אחר ראיתי שמ2017 אפשר, ואילו שאלה הזאת היא מ2020 ולא ראיתי שענו לו ע''ז)
זה אני לא יודע מה זה:
- Possibility to control the footnote settings for each story individually.
חלק מהחסרונות אפשר לפתור אם איזה תוסף חיצוני שעולה 1350 של מישהו [כמו רחמים יעקובוב לוורד]
- אחרי כותבי זאת, סקרן אותי לחפש איך עושים חלון בשורה שניה (כי היה פשוט לי שאין כזה אופציה מובנית אחרי שזה רק משהו בספרים יהודים כמובן ההשערה הייתה נכונה), וראיתי שאין אופציה רגילה לזה אלא רק עם קומבינות או תוספות, ומצאתי קומבינה הרבה יותר מוזרה מכל הקומבינות לעשות את זה בוורד https://indesign.tips/halon/
, לעגן ריבוע לבן אחרי המילה הראשונה, והלגדיר אותו בגובה נמוך, וכו', @pcinfogmach אתה חפשת רעיון כזה בעבר, הנה לך, ובשביל הסקרנות בדקתי אם זה עובד בוורד המסכן, ואכן כן
ואומר שברעיון המוזר הזה ישנה מעלה שאפשר להמשיך לכתוב אח''כ ולא משתנה
, אבל ב''ה יש אופנים יותר קלים (כמו בתוסף החינמי של ידידנו @NykUser ומשופר ע''י @pcinfogmach וניתן להשיג רעיון דומה לאידיזיין במחיר סימלי של 89 דולר בלבד https://www.id-extras.com/products/dropword/?ap_id=InDesign ,
-
-
@menajemmendel
אין שום תוכנה מושלמת בעולם, אני מתנצל אם אני הייתי חלק ממי שאעטה אותך , לעניין-
הערות רצופות, והערות על הצד אפשר לעשות ע"י סקריפט חינמי.
-
בעיה ידועה באינדיזיין זה שאפשר לעשות חלוקה לטורים בהערות שוולים רק אם הטקסט כבר מחולק , אם הטקסט טור אחד אי אפשר, יש לזה סקריפט חינמי אבל בגלל שהוא מיועד לאנגלית הטורים משמאל לימין, הפתרון הוא להמיר את ההערות שוליים לטקסט רגיל ואז לעשות מה שרוצים, או לקנות סקריפט בתשלום,
-
יש גם אחלה סקריפט חינמי לחלון באינדיזיין
-
יש עוד כמה חסרונות, הנה מה שאני יודע, יש מספר בודד של סוגי קווים ומסגרות שאפשר לשים על דברים באופן אוטמטי השאר צריך לייבא כתמונה או ווקטור מבחוץ
-
חלוקת לטורים בטקסט רגיל בוורד כדי לעשות שהכותרת תיהיה על כמה טורים אתה פשוט לוחץ עליו ומשנה לטור אחד, באינדיזיין אתה צריך לשנות דרך סגנון הפסקהשזה קצת יותר מסורבלס באינדיזיין.
-
ייבוא תמונות, ברגע שאתה מייבא תמונות לאינדיזיין ואחרי כמה זמן אתה רוצה לשנות את הגודל אתה חייב להשתמש בכלי הזה ולא בכלי הרגיל כי הכלי הרגיל ישנה את הגודל של התיבבה שבתוכה התמונה ולא את התמונה עצמה
כן אינדיזיין עובד עם תוספים חלקם חינמיים וחלקם לא, כי בשונה מעריכת תמונה לדוגמא כאן אתה צריך לבצע שינוי על פני מאות עמודים וכל דבר קטן, אתה צריך שהוא יידע לעשות באופן אוטמטי אני בטוח שכל מעמד מותקניים אצלו עשרות סקרפטיים
לעניות דעתי אם אתה מעצב משהו פה משהו שם, אתה לא צריך ללמוד אינדיזיין אם אתה מעמד הרבה או שסתם אתה אוהב את אינדיזיין אז לך על זה.
-
-
פוסט זה נמחק!
-
@דנבו כתב בשיתוף | למעמדים בוורד: מה שלא מספרים לנו אל אנדיזיין:
יש גם אחלה סקריפט חינמי לחלון באינדיזיין
לא חייב סקריפט אפשר גם בחיפוש והחלפה (פרטים בפרטי)
יש עוד כמה חסרונות, הנה מה שאני יודע, יש מספר בודד של סוגי קווים ומסגרות שאפשר לשים על דברים באופן אוטמטי השאר צריך לייבא כתמונה או ווקטור מבחוץ
למה מה יש בוורד?
וחוץ מזה אפשר לבנות לבד@דנבו כתב בשיתוף | למעמדים בוורד: מה שלא מספרים לנו אל אנדיזיין:
אני בטוח שכל מעמד מותקניים אצלו עשרות סקרפטיים
חד וחלק
אם אתה מעמד הרבה
חייב ללמוד אינדיזיין
-
-
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@menajemmendel
העתיק כאן מש''כ ידידינו @חוות-דעת כתב בשאלה | שאלה נדושה למדי: מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לקונטרס התורני הממוצע,: כאן@menajemmendel אני מעמד מקצועי, ודברים קלים, עם לא הרבה עמודים, אני מעדיף 'להשאיר' בוורד ולעמד שם, מאשר לייבא לאינדיזייין וכדו'. כמו"כ עלון שבועי של כמה עמודים עם גרפיקה קבוע. אני די מסתדר, עם השוואות טורים ידני, ובמיוחד אחרי התוסף הנפלא שנבנה כאן בפורום, זה הולך יותר מהר. אולם, אם זה הרבה עמודים, וכ"ש אם דרוש הערות שוליים במבנה מסוים, וכ"ש אם יש גרפיקה ועיצוב, אני בטח מעמד באינדיזיין.
וכמו שציינת, אינדיזיין בלי תוספים בכמה אלפי שקלים, ג"כ אין את הגמישות לעמד איך שעולה על הדעת. לחלון צריך תוסף, להערות שוליים ברצף צריך תוסף. לעיצוב המפריד הערות שוליים צריך תוסף. גם לעמד עם הרבה תמונות, ג"כ צריך תוסף יקר, שעדיין בעצם לא קיים (כי מה שקיים, לא שווה את המחיר).
ומה שלא גילו לך עד עכשיו, שגם השוואת טורים באינדיזיין לא באמת קיים!!!! (יש איזה פונקציה שמשווה יותר טוב מאשר בוורד אבל בכלל לא מושלם לעימוד מקצועי) וצריך על זה עבודה ידנית או תוסף מיוחד, והתוסף ההוא עם כל העדכונים של עד עכשיו עדיין אינו מספק את העבודה כמו שצריך, ואכמ"ל.
אולי הדיון בכלל היה אמור להיות בין וורד לתוכנת תג... כי שם כן יש קלות יתרה בכל הדברים שפירטתי לעיל (ושם בעצם קל
יותר לעמד את הספרי קודש שאין בהם גרפיקה מיוחדת). אבל ללמוד תג, זה עוד יותר מסובך מאשר אינדיזיין. -
@menajemmendel בתור אחד שהתנסה בעריכה [מינמלית- יותר נכון להגדיר שימוש בכתיבה] בוורד של ספר עם מאות עמודים והערות שוליים רבות, וורד פשוט לא סוחב קובץ גדול.
-
@aiib כתב בשיתוף | למעמדים בוורד: מה שלא מספרים לנו על אנדיזיין:
@menajemmendel בתור אחד שהתנסה בעריכה [מינמלית- יותר נכון להגדיר שימוש בכתיבה] בוורד של ספר עם מאות עמודים והערות שוליים רבות, וורד פשוט לא סוחב קובץ גדול.
שתי שאלות: א) היה מחשב חזק? ב) איך הגיב אותו קובץ באידיזיין?
-
@menajemmendel כתב בשיתוף | למעמדים בוורד: מה שלא מספרים לנו על אנדיזיין:
שתי שאלות: א) היה מחשב חזק? ב) איך הגיב אותו קובץ באידיזיין?
לא מחשב על אבל מחשב בסדר גמור. דיברתי עם עובד במייקרוספט שמתעסק עם אופיס וזאת הייתה תשובתו, קובץ וורד מיועד לכתיבה ולא ליצירת ספר.
לא בדקתי באינדזיין -
לא מחשב על אבל מחשב בסדר גמור. דיברתי עם עובד במייקרוספט שמתעסק עם אופיס וזאת הייתה תשובתו, קובץ וורד מיועד לכתיבה ולא ליצירת ספר.
ניסית להשתמש במסמך אב?
לא בדקתי באינדזיין
אם כן זה לא ממש עוזר לנו להכריע את השאלה.
-
ניסית להשתמש במסמך אב?
כלומר?
לא בדקתי באינדזיין
לדעתי כן, לא שמעתי משום משתמש אינדזיין שיש לו בעיה לערוך עריכה פשוטה בספר של מאות עמודים. אני מדבר על עכריה ברמה של מחיקת/תוספת הערה שתוקעת את המסמך לכמה שניות
-
ניסית להשתמש במסמך אב?
כלומר?
לא בדקתי באינדזיין
לדעתי כן, לא שמעתי משום משתמש אינדזיין שיש לו בעיה לערוך עריכה פשוטה בספר של מאות עמודים. אני מדבר על עכריה ברמה של מחיקת/תוספת הערה שתוקעת את המסמך לכמה שניות
אם אתה מדבר על עריכה ולא על עימוד, פשוט אפשר להתשמש בוורד במצב טיוטה, ולא תוקע שום דבר, הכל מהיר מאד,
ומסמך אב זה משהו שגיליתי רק עכשיו, אפשרות על פניו נראה מאד טובה, אבל עדיין לא גמרתי ללמוד אותה, אופציה מובנית בוורד, שמחלק מסמך ארוך לכמה מסמכים קטנים (לפי סגנונות של כותרת), ואפשר לפתוח כל קובץ בנפרד, ולהשתמש בו, ואוטומטי משנה את זה בקובץ הכולל, או הפוך -
ניסית להשתמש במסמך אב?
כלומר?
לא בדקתי באינדזיין
אם אתה מדבר על עריכה ולא על עימוד, פשוט אפשר להתשמש בוורד במצב טיוטה, ולא תוקע שום דבר, הכל מהיר מאד,
במצב טיוטה כל ההערות והכותרות נשארות במקום? מה ההבדל בין מצב רגיל למצב טיוטה?
ומסמך אב זה משהו שגיליתי רק עכשיו, אפשרות על פניו נראה מאד טובה, אבל עדיין לא גמרתי ללמוד אותה, אופציה מובנית בוורד, שמחלק מסמך ארוך לכמה מסמכים קטנים (לפי סגנונות של כותרת), ואפשר לפתוח כל קובץ בנפרד, ולהשתמש בו, ואוטומטי משנה את זה בקובץ הכולל, או הפוך
איך עושים את זה? מה הכוונה לפי סגנונות כל כותרות? ומה קורה במסמך שכל הכותרות דומות?
-
במצב טיוטה כל ההערות והכותרות נשארות במקום? מה ההבדל בין מצב רגיל למצב טיוטה?
מצב טיוטה הכל נשאר במקום, אלא שאין חלוקת עמודים, רואים כאילו עמוד אחד אורך ארוך, דוקא נוח מאד לאחר שמתרגלים, הבעיה רק בשתי טורים ראוים כאילו היה רק טור אחד דק, אבל אם אתה לא מעמד אז אין בעיה.
תנסה את זהלגבי מסמך אב הוא סיפור יותר ארוך להסביר אותו, אתמול מצאתי לזה סרטון, אבל הוא באנגלית
https://www.youtube.com/watch?v=KAULLhm8GFQ -
הבעיה רק בשתי טורים ראוים כאילו היה רק טור אחד דק
בספר שאני מדבר עליו יש 2 טורים בהערות. מאמין שזה יהיה מאד לא נוח לעבוד בצורה כזו.
-
הבעיה רק בשתי טורים ראוים כאילו היה רק טור אחד דק
בספר שאני מדבר עליו יש 2 טורים בהערות. מאמין שזה יהיה מאד לא נוח לעבוד בצורה כזו.
תנסה לשלב של העריכה לא אמור להיות שום בעיה
-
תנסה לשלב של העריכה לא אמור להיות שום בעיה
אחרי שהספר כבר קיבל צורה ואתה רוצה לראות הכל יחד זה מאד אמור להטריד