בקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?
-
@m-g-f כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
עם מה אתה שומע את הקבצים?
מחשב זול עם נגן המוזיקה של ווינדוס ואוזניות בלוטוס ב 15 שקל מעלי אקספרס...
-
@איציקא כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
@מתכנת-חובב יש לך מושג איפה אני משיג קבצי flac איכותיים?
אני לא מבין גדול בתחום ולא מתמצא בדברים האלו
-
@איציקא כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
@m-g-f מוזיקה חרדית, ישראלית וקלאסית.
כל מקור טוב, ואם פתוח בנתיב עוד יותר טוב.מוזיקה קלאסית יש את:
https://www.prestomusic.com/
אתר עם קטלוג עצום של מוזיקה קלאסית במגוון איכויות, להורדה ולרכישה של מדיה פיזית,
https://www.eclassical.com/
זה גם אתר נחמד קטלוג יותר קטן,
חרדית וישראלית יש את שירותי הסטרימינג השונים (טידאל קובוז,דיזר, ספוטיפיי לא מציעים flac הם טוענים שבעתיד יהיה) יש בהם גם ישראלי וגם חסידי(לא הכל כמובן) אבל לא פתוח בחסימות השונות(אולי ברימון כן),
בשירותי הסטרימינג אתה יכול גם להוריד למצב אופליין ואז יש לך אוסף שמור גם כשאין אינטרנט כל זמן שאתה משלם מנוי.
יש גם אתר בשם bandcamp שיש שם דברים נחמדים,
יש גם דברים לא חוקיים אבל בזה אני לא מבין,
אישית מוריד מוזיקה קלאסית מpresto music ולגבי חסידית מסתפק במועט,
לפעמים מוריד אצל קרוב משפחה מוזיקה חסידית באיכות גבוהה יותר... -
@m-g-f כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
באוזניות בלוטוס ההמרה נעשית באוזניות עצמם והנגן שולח רק אות דיגיטלי(כלומר שההמרה לא נעשית בנגן אלא באוזניות), כך שאין חשיבות לאיכות הנגן,
זכור לי שלפני מלא זמן העלתי את הטיעון הזה בפורום, אבל ישיביש הסביר שזה לא בדיוק כך, אלא שיש שתי המרות. (ואם אני זוכר טוב הוא הוכיח משינויי האקולייזר. אבל אני לא בטוח). בכל אופן עלה שם שזה כן משנה...
מצאתי את הפוסט. בקיצור יש המרה של הקובץ ל"גל מוביל בתדר יחיד" שזה נעשה בנגן עצמו
@מתכנת-חובב כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
בעבר, השירים היו נשמרים על תקליטים ותקליטורים בצורה אנלוגית (רציפה)
סתם אני נודניק, אבל החל מהתקליטורים זה כבר דיגיטלי. (ולפי"ז נקבעו הסטנדרטים)
ההסבר מצוין. רק אוסיף שבתקופת התקליטורים התקבע סטנדרט של 16-bit/44.1 kHz. (שזה 1411 kbps) אלא שכאשר רצו להפחית את משקל השירים, הומצא ה mp3 שמפחית את הרוזולציה ל320 kbps. (ומקודדים שונים מחליטים לפי פרמטרים שונים איזה מידע למחוק) קבצי הFLAC משתמשים בשיטת דחיסה מתקדמת ששומרת על המידע הנדרש, מה שמשאיר את הקובץ ממש כמו הגל האנלוגי המקורי.
תכלס' העניין הוא שקבצים ברזולוציה גבוהה מנסים להתקרב לצליל האנלוגי המקורי אפי' יותר מתקליטור, למשל 24-bit/192 kHz זה יותר מפי6 מתקליטור.
כמובן שאם המוזיקה הוקלטה באיכות יותר נמוכה אין מה לדבר. -
@IGO כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
אלא שכאשר רצו להפחית את משקל השירים, הומצא ה mp3 שמפחית את הרוזולציה ל320 kbps.
תיקון: mp3 לא מפחית את הרזולוציה ל 320 אלא מקובל להשתמש בקצב סיביות של 320 כאשר מקודדים ב mp3
בפועל אפשר לשנות את זה למה שרוצים@IGO כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
קבצי הFLAC משתמשים בשיטת דחיסה מתקדמת ששומרת על המידע הנדרש, מה שמשאיר את הקובץ ממש כמו הגל האנלוגי המקורי.
קבצי flac, בשונה מ mp3 לא משתמשים בדחיסה מאבדת מידע ולכן הם נותנים את מירב האיכות שאפשר להשיג מקובץ דיגיטלי אבל זה עדיין לא אנלוגי
-
@מתכנת-חובב כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
תיקון: mp3 לא מפחית את הרזולוציה ל 320 אלא מקובל להשתמש בקצב סיביות של 320 כאשר מקודדים ב mp3
בפועל אפשר לשנות את זה למה שרוציםמעניין ומרתק.
אשמח להחכים בנושא.
כפי שידוע לי בדחיסה בעצם מוותרים על תדרים מסוימים לפי מודלים פסיכו-אקוסטיים שונים, למשל האוזן פחות רגישה לשינויים בתדרים הגבוהים, ולכן בתדרים הגבוהים הופכים כל X תדרים לתדר אחד, וכן על דרך זו. (דחיסה מאבדת מידע).
אבל לפי דבריך, שקצב הסיביות זה עניין שרירותי אשמח להבין איך זה מסתדר אם הדחיסה, הרי תדרים מסוימים נעלמים?
שאלה נוספת. למה מעולם לא נתקלתי בקבצי mp3 יותר מ320? ומה יקרה לדבריך אם אני יקודד לmp3 לפי 1411 kbps? האם המשקל ירד? חייב להיות, אבל זה אבסורד, כי איזה מידע נאבד? ולמה לא עושים קבצים יותר איכותיים?
בקיצור. התחום מרתק ואשמח שתחכימני.עריכה: מחיפוש קצרצר בגוגל של "קבצי mp3 יותר מ 320kbps" עולה שאין דבר כזה. ונראה לי בכל אופן שצדקתי בכך שהקידוד עצמו דוחס ל 320kbps. אבל כמובן שאשמח להחכים מחכמים ממני. (לא חפרתי בעניין)
עריכה שניה. בתוצאה הזו לא הבנתי מה נאמר (תרגום גוגל...) להבנתי זה אפשרי רק במקודדים מסוימים. -
סתם אני נודניק, אבל החל מהתקליטורים זה כבר דיגיטלי. (ולפי"ז נקבעו הסטנדרטים)
ההסבר מצוין. רק אוסיף שבתקופת התקליטורים התקבע סטנדרט של 16-bit/44.1 kHz. (שזה 1411 kbps) אלא שכאשר רצו להפחית את משקל השירים, הומצא ה mp3 שמפחית את הרוזולציה ל320 kbps. (ומקודדים שונים מחליטים לפי פרמטרים שונים איזה מידע למחוק) קבצי הFLAC משתמשים בשיטת דחיסה מתקדמת ששומרת על המידע הנדרש, מה שמשאיר את הקובץ ממש כמו הגל האנלוגי המקורי.
תכלס' העניין הוא שקבצים ברזולוציה גבוהה מנסים להתקרב לצליל האנלוגי המקורי אפי' יותר מתקליטור, למשל 24-bit/192 kHz זה יותר מפי6 מתקליטור.
כמובן שאם המוזיקה הוקלטה באיכות יותר נמוכה אין מה לדברמדויק,
רק שלמעשה אף פעם קובץ דיגיטלי לא ישמע אנלוגי, נכון שמנסים להתקרב אבל זה לא זה,
צליל אנלוגי יתקבל אך ורק מתקליטים(שאגב זה שוק פורח מאוד היום)או מסלילים,
זה לא אומר שצליל דיגיטלי פחות טוב מאנלוגי, להיפך, צליל דיגיטלי הרבה יותר מדויק ומפורט, רק שצלילי אנלוגי מעניק חווית האזנה מאוד סוחפת שאינה קיימת בצליל הדיגיטלי ה'יבש' וה'אנליטי' יותר,
יש בזה כמובן מלחמות עולם בין אודיופילים והרבה מאוד אמונות טפלות,
המלחמה בין הגישה המדעית לגישה האומרת שהכל סובייקטיבי לחלוטין והאוזניים שלנו פועלות ומבינות אחרת,
האמת נמצאת איפשהו באמצע -
אבל לפי דבריך, שקצב הסיביות זה עניין שרירותי אשמח להבין איך זה מסתדר אם הדחיסה, הרי תדרים מסוימים נעלמים?
כמובן שאם תקודד לערך גבוה מ320 תהיה דחיסה פחותה של מידע,כלומר פחות פגיעה בטווח התדרים,
המטרה בmp3 כן להגיע לדחיסה משמעותית, כנראה לכן לא מקודדים ליותר מ320.
בשביל איכויות גבוהות יותר יש קידודים אחרים)flac למשל) או קבצים שאינם דחוסים בכלל כמו wav. -
@m-g-f
אני חשבתי שהפורמט mp3 הוא דוחס לקצב 320. (עקרונית)
והעיר את עייני מתכנת חובב שזה רק איך שמקובל לקודד.
ואני שאלתי א. למה אין קבצי mp3 יותר איכותיים? (בטח היום שרוחב פס זה לא כזו בעיה) ב. חייב להיות שיש איזשהי דחיסה, בגלל כל המודלים הפסיכו-אקוסטיים השונים. אז הגיונית אתה לא יכול להישאר באותו מקום שהתחלת, והמודל דחיסה מביא אותך בהכרח לנקודה נמוכה יותר לפי איך שהוא מתוכנן.תכלס' אח"כ הבנתי שבאמת המקודדים תוכננו לפי 320, אבל יש מקודדים מתקדמים (LAME) שיכולים להגיע עד 640kbps. כך שאכן טעיתי במספר, אבל בכ"א זה לא שאפשר לקודד לפי מה שרוצים. אלא כל שיטת קידוד מאפשרת עד איכות מסיומת. (שבאמת היא 640)
מקור ויקיפדיה (אני לא קורא אנגלית, לכן יתכן שטעיתי בהבנה..) -
תודה לכל המשיבים בפוסט החכמתם אותנו!
כמה שאלות נשמח לתשובות:
א. מה זה הדיגום וקצב דגימה שדובר לעיל?
ב. מה זה קידוד ומקודד? (כי אני יודע שמקודד זה בעצם תוכנה במחשב או הרחבה בתוכנה שמנגנת מדיה)
ג. ישנה דרך להגיע לאיכות שהוקלטה באולפן? (בין דרך המרת הקובץ, ובין להוריד את הקובץ ממקום נכון)
ד. כמה חבר'ה פה אמרו שבמוזיקה חרדית לא תמצאו איכות, ואני שואל למה? הרי הכל בסוף מוקלט באולפן? (אתם רוצים לומר שהציוד פחות ברמה?!) -
זכור לי שלפני מלא זמן העלתי את הטיעון הזה בפורום, אבל ישיביש הסביר שזה לא בדיוק כך, אלא שיש שתי המרות. (ואם אני זוכר טוב הוא הוכיח משינויי האקולייזר. אבל אני לא בטוח). בכל אופן עלה שם שזה כן משנה...
מצאתי את הפוסט. בקיצור יש המרה של הקובץ ל"גל מוביל בתדר יחיד" שזה נעשה בנגן עצמו
זה מעניין מה שכתוב שם, צריך לבדוק את הנושא,
ובכל זאת -גם אם מתבצעת המרה בנגן, ההמרה אח"כ שנעשית באוזניות עצמן היא זו שתקבע מה האוזן שלך תשמע, ולכן גם אם הנגן המיר באופן מאוד איכותי את האות, ההמרה הבאה 'תנמיך' את האיכות בהתאם לאיכות הממיר הפנימי באוזניות.
לא? -
@m-g-f
ככה נראה. אם יש שתי המרות, בכל אחת מהם יכולה להיות הפסד של איכות. (צריך ששתיהם יהיו איכותיים)
גם אני הבנתי ככה.@דודי-ענהאל כתב בבקשת מידע | מי יודע מה זו הגדרת האודיו - HI-FI?:
א. מה זה הדיגום וקצב דגימה שדובר לעיל?
ב. מה זה קידוד ומקודד? (כי אני יודע שמקודד זה בעצם תוכנה במחשב או הרחבה בתוכנה שמנגנת מדיה)מתכנת חובב הסביר יפה.
אנסה להסביר בפשטות.
גלי קול לא מתקדמים ישר באוויר, אלא הולכים קדימה ואחורה. ככל שהם זזים קדימה ואחורה יותר פעמים הצליל יותר גבוה. וכן ככל שיותר אוויר זז בקצב הזה, הצליל יותר חזק (ווליום)
מקובל לתאר את תנועת הקול הרציפה הזו בתרשים של גל. כאשר הרוחב מתאר את התדירות של הגל (כמה הצליל גבוה) והגובה מתאר את עוצמת הגל.
עכשיו אם תרצה לתאר דיגיטלית את הגל הזה, אתה תשתמש בנקודות על הציר,כאשר ציר הרוחב מודד את התדר של הגל, וזה נקרא קילוהרץ. (בד"כ 44100 דגימות ("נקודות")לשניה. וציר הגובה נמדד בעומק סיביות. (שמשמשות לתיאור כל דגימה, באיזה עוצמה היא.) וככל שיש יותר סיביות, התיאור יותר מדויק, וכן ככל שקצב הדגימה גבוה יותר, הקובץ יתאר את הגל האנלוגי במדויק יותר.
(מקווה שברור. תחשוב שאתה מנסה לצייר את הגל על ידי נקודות במחברת משבצות. ככל שהמשבצות יהיו יותר קטנות ותשתמש ביותר נקודות, ככה הציור שלך יהיה יותר מדויק.)
ב. לצורך דחיסת הקבצים יש כל מיני מודלים שבעצם מוחקים מידע לא חשוב מהקובץ לפי כל מיני שיטות (חפש בויקיפדיה ערך mp3) כל כלי שדוחס את הקבצים לפי מודל מסוים נקרא מקודד. והקידוד הוא בעצם השיטה שלו איך "להחליט" איזה מידע נשמר ואיזה מידע נמחק.ג.-ד. אני חושב שזה עניין של ביקוש. מתוך שוק קטן של עשרות עד מאות אלפי מאזינים, אין הרבה שחשובה להם רזולוציה גבוהה.