בירור | היכן ניתן לקנות F22 באשדוד או ב"ב
-
@איש-אמת אולי @זונדל יודע איפה מוכרים.
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בבירור | היכן ניתן לקנות F22 באשדוד או ב"ב:
לכן עדיף אלי אקספרס שיגיע אחרי או משומש מיד 2
אלי אקספרס לא יעזור כי (מסתבר, וויתכן שלא) האיסור הוא לקנות, לא לקבל מוצר, אם אתה קונה לא מסתבר שזה יעזור שיגיע יותר מאוחר, לעניין יד2 מי אמר שיש הבדל
-
@mefateach כתב בבירור | היכן ניתן לקנות F22 באשדוד או ב"ב:
האיסור הוא לקנות, לא לקבל מוצר
לא יודע מאיפה הבאת את זה... כל זה בכלל עניין שלא לברך ברכת שהחיינו שהיו מברכים על כלים חדשים. לא נראה לי שמי שקונה בגד מאלי אקספרס מברך כשרואה הודעה "הרכישה בוצעה בהצלחה"...
לעניין יד2 מי אמר שיש הבדל
כי לא מברכים שהחיינו על משומש.
-
@מאיר-מאיר-מאיר מי מברך על פלאפון שהחיינו?? ולא חושב שזה הסיבה (ודאי שלא זה הסיבה, אחרת אפשר לקנות ולא ללבוש...)
לא יודע אם יש לזה מקור מוסמך, אבל זה מה שיצא מגוגל:
לפי מה שכתבו שם, ודאי שאין להזמין בעלי אקספרס... (ההדגשה זה של מנוע החיפוש, לא שלי, במקרה הוא גם צודק...)
-
@מאיר-מאיר-מאיר מי מברך על פלאפון שהחיינו?? ולא חושב שזה הסיבה (ודאי שלא זה הסיבה, אחרת אפשר לקנות ולא ללבוש...)
בזמן המשנה היו מברכים בשעת הרכישה, וגם על דברים שהם לא בגדים "בנה בית חדש וקנה כלים חדשים אומר ברוך שהחיינו" (ברכות פרק ט משנה ג) ועל בסיס זה האיסור.
את זה נשאיר לפורום הלכה.. תשאל את רבך והסתלק מן הספק. -
ודאי שאין להזמין בעלי אקספרס...
לא מברכים שהחיינו על דבר שעדיין לא הגיע. אני כן מתלבט אם "לשאת ולתת" הכוונה אפי' שאיני מקבל כרגע כלום (חוץ מ10 מיילים...).
בכל אופן אצלנו בבית לא נוהגים כמו הרב גוגל... לכן אמרתי שאל את רבך -
@מאיר-מאיר-מאיר מחילה אבל זה לא נכון. יעויין בסימן רכג סעיף ג ושו''ע ובב''י שמבואר להדיא בשם הירושלמי שאף על משומש מברכים שהחיינו כיון שהם חדשים אצלו
-
@yosef368 כתב בבירור | היכן ניתן לקנות F22 באשדוד או ב"ב:
@מאיר-מאיר-מאיר מחילה אבל זה לא נכון. יעויין בסימן רכג סעיף ג ושו''ע ובב''י שמבואר להדיא בשם הירושלמי שאף על משומש מברכים שהחיינו כיון שהם חדשים אצלו
תודה רבה, אני אבדוק ואתקן לפי הצורך.