בעיה | חלל בין המסמך להערות
-
@בן-דוד כתב בבעיה | חלל בין המסמך להערות:
@מניין כתב בבעיה | חלל בין המסמך להערות:
@מניין כתב בבעיה | חלל בין המסמך להערות:
@ASDF1345 @דאנציג @בן-דוד @הרב-יעקב-ישראל מי אמר שאי אפשר לעמד בוורד? אין גבול לאפשרויות, צריך רק קצת יצירתיות ולהכיר את האפשרויות, לדוגמא במקרה שלך בפעולה אוטומטית אחת רוב הבעיות נפתרות, צריך פשוט לבחור את כל המסמך, ולבטל באפשרויות פיסקא את הסימונים בשלשת האפשרויות הבאות.
חלק מהבעיות זה צפיפות ותדירות של הפניות להערות, והערות ארוכות, לזה לא יעזור מה שכתבת
ועל זה כתבתי בהמשך מה לעשות במקרה כזה.
תוכל להביא את התוצאה שלך ב pdf?
-
@מניין
איך חילקת הערות? ידני?ובמחילה מכבודו - התוצאה רחוקה מלהיות "עימוד".
קצת נקודה אישית לכל הדיון שהתפתח כאן -
לא פעם ולא פעמיים מגיעים אלי אברכים שניסו לעמד לבד בוורד, שהם נתקעו עם איזה בעיה "קטנה" אם אני יוכל לסדר להם את זה,
ברוב המקרים מה שהם חושבים לבעיה קטנה, מתברר כבעיה גדולה, שהרבה פעמים לעמד מחדש בתוכנה נורמלית לוקחת פחות זמן.
אני רק בא לחדד למי שעדיין תקוע עם וורד, חבל על כל הדמיונות, וורד היא לא תוכנת עימוד! חד וחלק!
וגם אם יש תוספים למיניהם, הטובים עולים כסף, ועדיין התוצאה ברוב מוחלט של המקרים לא יהיה אותו דבר.
ניתן ללמוד את הבסיס של אינדיזיין בשיעורים בודדים או אפילו לבד, אחרי שתעשו את זה לא תפסיקו לצחוק על עצמכם. -
@בן-דוד
אומנם כבר איבדנו מזמן את כוונת השרשור אבל לתועלת העניין אולי תפרט כמה דברים שאפשר לעשות באינדזיין בקלות שאי אפשר לעשות בוורד.
ואם נאתגר אותך עוד קצת מה אפשר לעשות באינדזיין בקלות שאי אפשר לעשות עם התוסף החינמי שלי (ולא אין כוונה כאן לדחוף את התוסף שלי קדימה אלא שאלה כנה).למעשה הדוגמא הנ"ל היא דודמא טובה השאלה אם יש עוד כמה
-
@מניין
איך חילקת הערות? ידני?לא חילקתי שום הערות, ולא עשיתי שום דבר ידני, עשיתי את שני הפעולות שכתבתי לעיל בפחות משני שניות, והכל הסתדר באופן אוטומטי.
ובמחילה מכבודו - התוצאה רחוקה מלהיות "עימוד".
כמו שכתבתי לך לא עימדתי את זה, רק התייחסתי לבעיה שהיה עם החללים, והראיתי איך זה הסתדר בפעולה פשוטה, [ולא הבנתי מדבריך שאתה רוצה לבחון אותי כאן בעימוד ].
לא פעם ולא פעמיים מגיעים אלי אברכים שניסו לעמד לבד בוורד, שהם נתקעו עם איזה בעיה "קטנה" אם אני יוכל לסדר להם את זה,
אותו דבר [ואפילו יותר] הוא גם במי שינסה לעמד לבד באינדיזיין בלי להכיר את התוכנה, אלא שבוורד אפשר לפחות להצליח חלקית גם בלי להכיר בגלל הנגישות של התוכנה.
ברוב המקרים מה שהם חושבים לבעיה קטנה, מתברר כבעיה גדולה, שהרבה פעמים לעמד מחדש בתוכנה נורמלית לוקחת פחות זמן.
גם בוורד מי שמכיר ויודע איך לעבוד יקח מעט זמן.
אני רק בא לחדד למי שעדיין תקוע עם וורד, חבל על כל הדמיונות, וורד היא לא תוכנת עימוד! חד וחלק!
ויש חולקים.
וגם אם יש תוספים למיניהם, הטובים עולים כסף, ועדיין התוצאה ברוב מוחלט של המקרים לא יהיה אותו דבר.
יש לנו כאן הכל על מגש של כסף ובחינם התוסף עיצוב תורני וכו'.
ניתן ללמוד את הבסיס של אינדיזיין בשיעורים בודדים או אפילו לבד, אחרי שתעשו את זה לא תפסיקו לצחוק על עצמכם.
גם לאחר שלומדים את הבסיס של אינדיזיין מסתבכים הרבה, וגם שם צריך כל מיני תוספים שעולים כסף. ומעדות אישית ישבתי יחד עם חבר שמשכנע אותי כל הזמן לעבור לאינדיזיין, והוא הופתע מהפיתוחים האחרונים שהיו כאן לאחרונה, ומהקלילות איך שזה עובד.
ועל טעם וריח אין להתווכח.
-
נו באמת, יכלה הזמן והם לא יכלו
אינדיזיין היא תוכנה שהאופציות שלה כ"כ רבות, שגם אם חלקם קיימים בוורד, באינדיזיין העבודה תהיה יותר מהירה וקלה
אני מבין משאלתך שאתה לא מכיר בכלל את אינדיזיין, כך שלהתחיל לפרט זה יהיה מטורף
ברור שהרבה עבודות בפרט שילוב אלמנטים ועיצובים, וכן עיצוב עלונים עם הרבה משתנים, זה משהו שבעבודה נכונה באינדיזיין יכול לקחת צ'יק צאק, ובוורד אתה תשב הרבה בשביל להגיע לאותה תוצאה אם בכלל
וזה רק דוגמה קטנה של בשלוף
-
@pcinfogmach כתב בבעיה | חלל בין המסמך להערות:
@בן-דוד
אולי תוכל להביא גם דוגמא קטנה לגבי עימוד פשוט של קונטרסים (כמדומני שזהו הנושא היותר נפוץ מאשר עימוד עלונים ושילוב אלמנטים - בכל אופן לאחרונה)אפשר להישאר כל החיים מעמד קונטרסים
אני לא ימשיך עם הדיון / הויכוח מ2 סיבות
- אני התנסתי עם 2 התוכונות כולל תוספים שיפורים עזרים וכו' וכו' לעומת הרבה מאלו שמצדדים בעד הוורד שלא ניסו מעולם משהו אחר
- לי אישית אין שום נגיעות בענין לכאן או לכאן, לעומת אלו שטרחו בנוסחאות והכנת תוספים ועזרים למיניהם, כך שאני מבין את הקושי שלהם לשמוע שהם משקיעים ואולי גם מתפרנסים מבניית בית חולים מתחת לגשר.
הרבה הצלחה!
-
@בן-דוד
אני מקווה שאני לא מציק אבל פתחתי את הדיון איתך לא בשבילי אלא בשביל הקוראים האחרים ומכיוון שכמו שאמרת אני לא מבין באינדזיין בכלל הייתי שמח שתשתף את כולם בצורה קצרה וקולעת למה עדיף אינדזיין. פשוט לא הרגשתי שהמטרה הושגה לתועלת העניין. אדרבה שילכו כולם על אינדזיין.
הסיבה היחידה שפיתחתי את התוסף היה כי אנשים מתעקשים על וורד (אישית אני לא מעמד יש קצת ידע עם vba ואני אוהב לעזור). אז אולי כמה מילים חכמות יכולים להסיר את העקשנות הזו ולחסוך לי הרבה עבודה. -
@pcinfogmach כתב בבעיה | חלל בין המסמך להערות:
@בן-דוד
הסיבה היחידה שפיתחתי את התוסף היה כי אנשים מתעקשים על וורד (אישית אני לא מעמד יש קצת ידע עם vba ואני אוהב לעזור).אשריך!!! תמשיך אל תפסיק עם זה
כל הכבוד!אני מעריך מאוד את התועלת שאתה נותן להרבה אנשים שמעמדים לעצמם איזה קונטרס
(רק שלא יבואו אלי אח"כ, מטבעי קשה לי לראות אברך שמגיע אלי ברגע שאחרי האחרון והוא לחוץ כולו, ולא לעזור לו, אבל בסופו של דבר אין לי סבלנות להתעסק עם כל הדברים המעצבנים שהם עשו לעצמם) -
במקום גדולים מי יעמוד, אך אני מרגיש צורך להעיר כמה דברים שעליהם נסוב כל הענין.
מנסיוני בתחום המחשבים והמסתעף, ובפרט מכל מלמדי השכלתי, אני יודע בבירור מה תכל'ס טוב לאברך מן השורה ומה למעשה פחות טוב, אפילו אם נניח שיש ויכוח בפוטנציאל החבוי, אך השיקול הוא לא הפוטנציאל כך שחבל סתם להתווכח.
לדוגמא: אם תהיה תוכנה שבכלל לא צריך לעשות כלום! אלא רק לחשוב מה שרוצים וזה נהיה מיד כולל הצעות לשיפור המרצדות בצדדים וצבא רובוטים מחוננים בעלי בינה מלאכותית עם ג'יפיטי מליון וכו', אבל זה הכל רק באכדית עתיקה, זה היה נותן לאברך משהו? ברור שלא!
ובכן! הנקודה היא שהטוב ביותר לאברך ולכל אדם הוא מה שיחסוך ממנו זמן וכסף ושינוי הרגלים ולמידות משונות וחדשות.
ברור לי מעל לכל ספק שיש עימודים שזה ממש דברים בטלים לעמד בתוכנה אחרת במקום וּורד ויש גם הפוך, אך כאמור לא זה הנושא, הנושא הוא מה טוב לאברך מן השורה.
להלן הסיבות למה טוב לאברך צן השורה לעמד בוורד דוקא:
- הוא חוסך כסף.
- התוכנה יפה וידידותית, ועל הכל בעברית מליאה!...
- הוא עושה מה שהוא אוהב בלי להיות תלוי באחרים.
- חוסך לעצמו חיכוחים וויכוחים עם בעל מלאכה.
- חוסך המתנה ועבודה כפולה ומכופלת ומשא ומתן הלוך ושוב במשך תקופה ארוכה.
- לא צריך לחשוב מאה פעמים לפני כל תיקון האם זה משתלם לתקן, ואז לרוץ למעמד בכל החלטה, וגם לשמוע ממנו מורת רוח וגם לשלם לו תוספת...
- רוצה אדם בקו שלו יותר מתשעה קבין של חבירו, עדיף לו ליסוע בסוברו 89 למניינם כשזה שייך לו, מאשר להחליף שלש אוטובוס ציבוריים משוכללים וחשמליים של רולסרויס 2024 למניינם ימ''ש.
- יש לזה תמיכה חברתית מליאה, כולם באותה סירה, אם יש בעיה שואלים חבר, משא''כ בתוכנות אחרות שצריך למצוא פרופסור ולהתקשר אליו ולחכות לו, ולפעמים אין!...
כלל לחיים שהרבה אנשים לא יודעים, הכי טוב זה לאו דוקא הכי משובח! הכי טוב זה איך שרגילים! הרבה יותר נוח וקל לבנות לעצמך שיטה קבועה מאשר להתרוצץ בין בעלי מקצוע, ולא אברך מן השורה לר הולך ללמוד אינדיזיין, הוא יהיה תלוי באחרים, אז למה להמיט עליו את כל הצער הזה??? לא מובן, ממש ממש לא מובן וחסר הגיון, המטרה היא לתת לו מענה וכלים ולהקל עליו בתוך הבועה והמסגרת שלו, לא לדרוש ממנו לשנות מסגרת.
ותתפלאו! אברכים רבים פוחדים לעבור מוורד אפילו אם הם כבר השתכנעו שאולי עדיף להם, רק מפני שהם אינם מעוניינים ללמוד משהו חדש, אם כבר אז כל טוב שמישהו אחר יעשה זאת בתשלום, אברך צריך להתקדם בחיים בלימוד בעבודת ה' יתברך! לא באיך להכין חביתה וגם לא בריך לעמד, אז נו יש לו כבר מחשב עם וורד, מקסימום תוספים.
לכל מי שחושב שצריך לעבור לאינדיזיין כדי להצליח וכו':
אין לי ויכוח אתך מהבלטה שלך, אתה פשוט חי בעולם אחר! אולי אתה צודק מהמבט שלך, אבל אנחנו עובקים בלעזור לכלל האברחם מן השורה.
ולסיכום אני ממליץ לפתוח סקר בעה''י, לאחר הדיבורים הנ''ל, לשאול את האברכים עצמם האם באמת נוח להם יותר לעבוד עם וורד עם או בלי תוספים ומה שיצא יצא, או שאולי עדיף להם לעבור תוכנה ולטעום מהגן עדן הנפלא שמספרים להם מי שחזר משם... ?
-
@es0583292679 'אברכים'.
אתה מדבר על הקהילה בה אתה חי. גם אני חי בקהילה חרדית, ובה כולם מעמדים באינדיזיין. ומי שלא - הולך ללמוד מחבריו איך.
אולי לכן שנינו לא כ"כ מבינים האחד את השני.
לא חושב שזה קשור לסקר. זה מחלוקת במציאות.
[לי יש את מי לשאול שאלות באינדיזיין, בשונה מוורד בה כל חבריי משתמשים אך ורק לכתיבה, ותדע לך שיש גם כאלו מחבריי שכותבים ישר באינדי (אני חולק גם עליהם... אבל בסדר), ואין אף אחד ממכריי שיודע להשתמש בוורד באופן כל כך מקצועי כמוך.
אולי, אולי אם הייתי מכיר וורד כמוך הייתי ממשיך להתמשך בו במקום לעבור לתוכנה שנוצרה על מנת לעמד - אינדיזיין.
באמת שאני חושב שההבדל הכה פשוט בין התוכנות הוא שוורד נועדה לערוך תמלילים ואינדיזיין לעמד. פשוט וקל]. -
@לוי-ק @pcinfogmach @בן-דוד
הענין הוא שהתוספים לוורד אינם בשביל אלו שפרנסתם מעימוד, אלא מי שרוצה להוציא פעם / פעמיים בשנה משהו, שלא שווה לו/אין לו להשקיע בזה כסף לעימוד, ועל כך באו התוספים ונותנים לו את האפשרויות לעשות זאת בוורד.
אך מי שמעמד לפרנסתו, ועושה זאת בוורד, הוא מפסיד 1. זמן. 2. נוחות. 3. יש באגים לאין ספור.@pcinfogmach כך שלפיתוח התוסף יש חשיבות מאוד גדולה. והראיה היא כמות הצפיות בדף התוסף שלך. ואתה עוזר לאנשים שבאמת היו נתקעים לולי זאת, כיון שאפילו כסף לתוסף לא תמיד שווה להם להשקיע. לעומת מעמדים, שבדרך כלל בעבודת עימוד אחת הם מכסים את עלות תוכנה ובשניה את עלות התוספים... ועדיין נשאר להם זמן להרוויח לאותו חודש.
-
-
מישהו יכול פעם אחת למען הכלל לכתוב בצורה ברורה מה אפשר לעשות באנדיזיין שאי אפשר לעשות בוורד, לגבי ספר חבורות ממוצע (שתי טורים, אם מדי פעם הערות), או לספר פסקי הלכות עם מקורות, (לא שואל לגבי רב טקסט, ולא על עלונים, ולא על קומיקס ועל על עוד מיליון ואחד דברים שרובא דרובא של האברכים לא כותבים).
הבנתי ש @בן-דוד לא רוצה להסביר מה כ''כ ההבדלים, אבל אולי יש מישהו אחר שמוכן לרחם עלי (ועל אחרים כמוני) ולכתוב דברים ברורים בלי ''סופרלטיבים'' (כמה שזה נפלא וגדול ובלה בלה בלה) אלא עובדות נטולות רגשות.
אני לא רוצה לשאול בשביל התחורות בין האנדיזיינים לוורדים, אלא לדעת פעם אחת ולתמיד שנוכל להחליט בעצמי(ולא ע''י אחרים) אם שווה לי להשקיע כסף/זמן לעבור לאינדיזיין וכו'. ( תבינו למה זה כ''כ חשוב, לפרט וא''א לכתוב באופן כללי ''מאד טוב'') כי יש נתונים עצומים בהבדלים בין איזה סוגי קונטרסים אני כותב, ועוד אם אני יודע VBA או לא.
לכן רחמנים בני רחמנים, אם נמצא מישהו באיזה מקום בעולם, שיעשה חסד עמדי, ויתן מענה לשאלתי, שלא יקרא ח''ו את הגרוע מכל, שמרוב הסקרנות אני אלמד אינדיזיין, ובסוף אגיד ''לאאאאאאאאאאאאאאאא'' חבל על הזמן שבזבזתי, שבשביל הקונטרסים הפשוטים שלי עברתי כברת דרך כה ארוכה, או להפך שבעוד 20 שנה אני אגלה, שכל חיי שרפתי בוורד, כי לא ידעתי שכל הקשיים שלי יכלו לבא על פתרונם, והכל בגלל שלא ידעתי מה אני מפסיד.
בסדר בלי דרמוט, הבנתם את הרעיון, ואולי נפתח אשכל לזה: https://mitmachim.top/topic/57726/שאלה-שאלה-נדושה-למדי-מה-אפשר-לעשות-באנדיזיין-שאי-אפשר-לעשות-בוורד-לקונטרס-התורני-הממוצע -