הסבר | מעשה בוויז
-
כשנסעתי ללוית הגרי"ג אדלשטיין הגעתי מכביש 4 מכיון דרום ובגלל בעיה בוויז שלא נדלק החלטתי להכנס דרך אלוף שדה
תוך כדי שאני פונה הדלקתי את הוויז והוא שול אותי לסובב את כל בני ברק ולהכנס מרחוב סוקולוב!!!
לאחר מעשה הייתי צריך לצאת לאסוף מישהו מאוניברסיטת ב"א שיספיק להגיע ללוויה ושוב אותו סיפור הוא שולח אותי דרך אלוף שדה.. החלטתי לא להיות ממושמע ולצאת מגהה והכל פתוח עוד יותר מיום רגיל
וזה חזר על עצמו בחזור מהאוניברסיטה לככיון ב"ב
כנראה המשטרה מסמנת לו לחסום את הכניסה למרות שבפועל לא דובים ולא יער -
@כהן-צדק כתב בהסבר | מעשה בוויז:
כנראה המשטרה מסמנת לו לחסום את הכניסה למרות שבפועל לא דובים ולא יער
זה לא כנראה, זה בדיוק ככה
המשטרה מעבירה להם מידע איך לנתב את התנועה במצבים האלו
כנ''ל בחגים תכתוב הכותל המערבי הוייז ישלח אותך לעיריה, כי ככה המשטרה אמרה להם -
@קינג-קומפיוטר
והיותר מכך, ועל אותו המאורע בדיוק, מאחר והוא נקלע לתוך כבישים חסומים הרי שהוא נאלם דום, ואם אין לו כביש מצוי - מציע לרחף באויר עד ליעד...
אכן החסימות שם היו ע"י פוליס.איי.אל... -
@ראובן-שבתי כתב בהסבר | מעשה בוויז:
איילון נחסם לתנועה מבחינת וויז זה כאילו אין כביש
נכון מאוד, זה כמו שתעמוד באמצע כביש שש ותבקש לצאת משם בלי לשלם אגרה...
בכל אופן, הייתי מצפה מוויז לשאול אותך מה דעתך ולא להחליט לבד.
ובכלל, לא היה מזיק לו להיות יותר אינטראקטיבי -
@Uri-W כתב בהסבר | מעשה בוויז:
מעניין יהיה לערוך סקר בעניין בקרב נהגם שנוסעים הרבה בכבישי הארץ אם ומתי לא להישמע לווייז...
אז הנה דעתי: ברוב ברור ומוחלט של המקרים וויז צודק. אני שנים נוסע בדרכים בצפון ובמרכז, פעם כנוסע והיום כנהג, ורוב מוחלט של הנהגים הקשישים והחכמים שיודעים יותר טוב מהוויז, הגיעו אחרונים...
המקרים היחידים שלא כדאי לשמוע לו הוא במקומות חריגים ממש, כמו לוויות והפגנות מיוחדות, שאז אפשר לקחת אותו בעירבון מוגבל בגלל שליטת המשטרה.
בסופו של דבר מי שישמע תמיד תמיד לוויז כמו טאטאלע, בשקלול של כל הנסיעות יחד הוא רק ירוויח. ללא ספק.ולא, לא כדאי להזכיר כאן את קובי לוי. יצור שלדעתו כולנו חולי נפש, פושעים ומטורפים, בגלל עצם זה שאנחנו כותבים כאן... ובעצם מספיק שאנחנו מתפללים בבית כנסת שיש בו נדרים פלוס רח"ל, שלא לדבר על וויז, אם כל חטאת -
@קינג-קומפיוטר כתב בהסבר | מעשה בוויז:
וליסוע בכביש נוח ומסודר ובד"כ בלי הפתעות
אכן יש בזה הרבה מן ההיגיון. מאשר בכביש 2 שם יש לך נתיבים ברוחב של רכב ולבוד ומשאית מימינך ומשאית משמאלך והכביש מפותל ומקורזל... ואז מגיע הנהג התל אביבי המנומס חוץ מבנהיגה ונכנס לך בין השמשות (בין השמשה שלך לזו של הרכב לפניך) ועכשיו אפשר להתחיל לדבר על הפקקים...
-
@EBA כתב בהסבר | מעשה בוויז:
בסופו של דבר מי שישמע תמיד תמיד לוויז כמו טאטאלע, בשקלול של כל הנסיעות יחד הוא רק ירוויח. ללא ספק.
חברה, תזהרו מהוויז !!!
במיוחד באזורים שיש שם "בני דודים"
סימנו לו "לא להיכנס לאזורים מסוכנים" או משהו כזה
ומשום מה נכנסה בו בינה (מלאכותית) יתרה והוא החליט להכניס אותנו לתוך רחוב צר/סמטה/משעול של ערבים (אפי' מקום לפרסס לא היה)
ב"ה היה שם ערבי שהסביר לנו בשפה שלא משתמעת לשני פנים שלטובתנו עדיף שנתחפף משם ומהר -
@קינג-קומפיוטר ואדי ג'וז היה החלק היותר בטוח בסיפור...
אח"כ עלינו בעליית עפר תלולה
עזוב
זה המפה ולכאן הוא לקח אותנו
אם היינו ממשיכים שם בפיתולים היינו מוזמנים ל"על האש" אצל אחד השכנים שם (לא כאורחים אלא כחלק מהתפריט)
-
@ראובן-שבתי כתב בהסבר | מעשה בוויז:
או דרך כבישים 77,4,2 שוויז גם עליו כותב אגרה (כנראה חלק קטן)
מהיציאה של 77 לכביש המוביל ל 6/2 (אחרי יוקנעם) ישנו את קטע המנהרה החדש (באופן יחסי כמובן ) שכנראה זה מה שחישבן הוויז , גם עליו אפשר לוותר וליסוע דרך יוקנעם כמו פעם לפני שנפתח