הסבר | מעשה בוויז
-
@דוד-טרייטל אי אפשר לבנות על סיפורי מופת... בשורה התחתונה, אם תשמע קבוע לוויז תגיע יותר מהר בדרך כלל, וזה מה שחשוב
-
@דוד-טרייטל כתב בהסבר | מעשה בוויז:
הוא בחר להתעלם, וברגע שנכנס לכביש הלא מומלץ, הנסיעה התקצרה בכמה דקות! הודאת בעל דין... יש לו אינטרסים, אולי לטובתנו ואולי לטובת הכלל... אך לפעמים, הנהג הטיפש יצליח יותר מהתמים...
לוויז יש אלגוריטמים מסויימים שעל פיהם הוא מקבל תובנות, ובהתאם יתכנו תופעות לוואי. למשל רכב חונה עלול להחשב אצלו כפקק, או נתיב ימינה פקוק מאד מבחינתו הוא זורם כי בשאר הנתיבים התמועה זורמת. יתכן והוא מחליף בין נתיבים. ועוד באגים...
במקרה שלי הוא עשה בכוונה להטיב עימי כדי שלא אתקע שעות בשביל 20 שקל... ולא בטעות.
-
@מאיר-מאיר-מאיר אני לא רואה פה משהו חכם מידי
לא היה לוויז אופצייה לקחת אותך דרך אחרת
אם היה פקק מילא אבל איילון נחסם לתנועה מבחינת וויז זה כאילו אין כביש
הייתי מתפלא אם הייתי שומע הפוך שלמרות שאין כביש לקחו אותך דרך שם -
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בהסבר | מעשה בוויז:
נהנתי מזה שהוויז ירד לסוף דעתי
לענ"ד זה ממש לא נכון כי יכלת להגיע דרך כביש 2 ולהתחבר ל 4 לא דרך איילון (יש כמה מקומות שאפשר) וזה מה שהוויז מביא לי כשפקוק איילון
כן שנראה שזה באג שהוא לקח אותך בכביש אגרה -
אני חושב שהוא היה צריך לתת לך את ההחלטה אם לשלם או להיתקע, נכון שהוא ירד לסוף דעתך, השאלה אם תמיד זה ככה או שלפעמים הוא יגרום לך לחיוב מיותר.
מה שאמרתי שלפעמים הוא מטעה, ברור שעדיף אותו מכלום, אבל אדם שמכיר את השטח לעתים יסתדר טוב יותר בלעדיו. -
@YOLEVI כתב בהסבר | מעשה בוויז:
נהנתי מזה שהוויז ירד לסוף דעתי
לענ"ד זה ממש לא נכון כי יכלת להגיע דרך כביש 2 ולהתחבר ל 4 לא דרך איילון (יש כמה מקומות שאפשר) וזה מה שהוויז מביא לי כשפקוק איילון
כן שנראה שזה באג שהוא לקח אותך בכביש אגרהאני לא מבין גדול בכבישים אבל בדקתי לפני
יש שלוש אופציות או כביש 6 שזה אגרה
או דרך כבישים 77,4,2 שוויז גם עליו כותב אגרה (כנראה חלק קטן)
או דרך איילון
מה שאומר שמה שלא יהיה חייב לעבור באגרה לפחות חלק
אז לא אתפלא שברגע שחייב לעבור באגרה הוא יקח אותו דרך 6 -
אז הבאג הוא שהוא לא יכול להודיע על כך, או שנודעים או שלא, חבל שהוא לא מודיע על כך שאין ברירה והולכים לשלם, או לעצור כאן...
אחרי הכל הוא יודע לעדכן שיש מפגע בדרך, למה הוא לא יכול להודיע או ליצור דיאלוג עם המשתמש כדי לוודא שהוא יודע על מה הוא הולך לשלם -
כן שנראה שזה באג שהוא לקח אותך בכביש אגרה
אני נוסע הרבה צפונה עם וייז ואף פעם זה לא קרה חוץ מהיום, כשנחסם איילון.
-
כן שנראה שזה באג שהוא לקח אותך בכביש אגרה
אני נוסע הרבה צפונה עם וייז ואף פעם זה לא קרה חוץ מהיום, כשנחסם איילון.
הלוואי והוא היה מפעיל שיקול דעת
אין לי אסמכתא לזה ולא רוצה להוציא דיבה על חברה וויז
אבל קרה לי עשרות פעמים שההפרש בין כביש 6 ל4 היה 2 דקות והוא לקח דרך 6
תמיד יש לו עדיפות לקחת משם למרות שעולה כסף
מרגיש כאילו מישהו שילם כסף לקחת את כולם משם
ועוד קטע מעצבן שכמעט תמיד הצפי לניסעה ב6 מוטעה והוא עולה כל הזמן (בצהריים) ולאו דוקא שנוצר פקק חדש, שוב אינטרס מסויים שתכנס אליו -
זה ממש מגביר את הטענה שלי, אם ביקשת לא לנסוע בכבישי אגרה, אין שום סיבה בעולם שתגלה הפתעות בחשבונית! אם אין אפשרות-שישאיר אותך במקום! ואם אני מחכה לטרמפ שעתיים ואין כלום, יבוא נהג מונית ויחטוף אותי בכח? היעלה על הדעת? שישאל אם אני רוצה להגיע הביתה תמורת כמה שקלים, את זה הוא לא שואל ואם יש ניידת משטרה או רכב חונה הוא יודע מצוין לשאול!..
-
@מאיר-מאיר-מאיר אני הייתי מצפה במקרה כזה שתקפוץ הודעה ויצטרכו אישור כדי לעבור למסלול בתשלום בדומה למה שקיים כבר כעת שהוויז תוך כדי נסיעה מציע לך נסיעה חילופית תוך כדי המסלול ואתה יכול לעבור אליו רק באישור.
-
@מוגן כתב בהסבר | מעשה בוויז:
למה שקיים כבר כעת שהוויז תוך כדי נסיעה מציע לך נסיעה חילופית תוך כדי המסלול ואתה יכול לעבור אליו רק באישור.
אם זה חוסך זמן הוא לא שואל כלום
הוא מקפיץ הודעה מחשב מסלול חסכת זמן וזהו -
@ראובן-שבתי אכן אני מדבר באופן שהוא לא חוסך, שישאל זאת תמיד גם כשהוא חושב שהוא חוסך לי, לפעמים אני צריך דווקא את הדרך הזו גם כשהוא חושב לחסוך לי.
-
@ראובן-שבתי כתב בהסבר | מעשה בוויז:
ועוד קטע מעצבן שכמעט תמיד הצפי לניסעה ב6 מוטעה והוא עולה כל הזמן (בצהריים) ולאו דוקא שנוצר פקק חדש, שוב אינטרס מסויים שתכנס אליו
מה אתה מצפה ממנו
בסופו של יום וייז הוא מחשב
אמרת לו שאין לך בעיה עם כבישי אגרה
אמרת לו שיביא לך את המסלול המהיר ביותר
אז הוא שלח אותך דרך 6 כי הדרך יותר קצרה למרות שזה עולה כסף
מה אתה רוצה שהוא יתחיל לחשבן גם קילומטרים ודלק ואת העלות של האגרה?
אחרי זה באמת אף אחד לא יבין מה הוא רוצה
ובאמת אני לפני שאני יוצא אני בודק מסלולים אם אני רואה שדרך כביש אגרה עולה לי קצת יותר
אז שווה לי לשלם וליסוע בכביש נוח ומסודר ובד"כ בלי הפתעות
אם זה פער גדול לפעמים גם שווה כי הפער בקילומטרים=דלק עולה כמו האגרה של כביש 6 וכו' כו'
אין בזה כללים הרעיון הוא להגדיל ראש ולחשוב שאם הוייז הציע דרך מסוימת למה הוא לא מציע דרכים אחרות וכנראה יש סיבה
ולבדוק מסלולים נוספים כי לפעמים פקקים משתחררים והוייז לא ממהר לשנות את המסלול
זה לא שהוא צדיק גדול תמיד יש טעויות קרה לי לפני כמה ימים נסעתי לכותל ובגלל בעיות בקליטה של הGPS לכמה רגעים הוא הכניס אותי דרך סילוואן ב"ה עברתי את זה בשלום
אבל בסופו של יום רוב הפעמים הוא צודק וגם אם לא זה בהפרשים של דקות אא"כ זה פקקים שנוצרים/נפתחים -
תמיד יש לו עדיפות לקחת משם למרות שעולה כסף
שוב, הוא עובד על אלגוריטם משלו: לך על המסלול הקצר. אין לו יכולת להפעיל שיקולים אחרים. אני הייתי מציע לעשות שכל אחד יחליט כמה הוא מעדיף לחסוך בתמורה לשקל למשל, 3 דקות חיסכון לשקל וכדו'.
-
@קינג-קומפיוטר כתב בהסבר | מעשה בוויז:
מה אתה מצפה ממנו
בסופו של יום וייז הוא מחשבלא נראה לי ירדת לסוף דעתי
אין לי זמן להסביר
בגדול הוא יכניס אותך ל6 גם אם זה לא המסלול הכי קצר -
הרגע סיימתי נסיעה מהדרום לב"ב
וקודם כל לא מספיק לסמן לו פעם אחת שאתה מעוניין במסלול אחר, הוא מיד מחזיר ל6
ורק בפעם השניה נקלט.
זה ברור שהוא אינטרסנט בבחירת המסלולים שלו.
הדבר הזה מאבד מהיעילות שלו כשאני צריך כל הזמן לחשוב מה השיקולים שלו.
שבוע שעבר היה בכביש 6 פקק של קילומטרים בגלל תאונה מסכנה,
מה שבהלוך לקח 45 דקות בחזור לקח 3 שעות.
ואין לך לאן להמלט ואם אתה נתקע ללא דלק אתה אבוד.
לכן עדיף כביש אשדוד עם 10 רמזורים ואופציות מאשר כביש ספק פתוח ומהיר. -
או דרך כבישים 77,4,2 שוויז גם עליו כותב אגרה (כנראה חלק קטן)
או דרך איילוןיש עוד כמה דרכים ללא אגרא כלל אני נוסע הרבה צפון דרום ומכיר קצת
-
כשנסעתי ללוית הגרי"ג אדלשטיין הגעתי מכביש 4 מכיון דרום ובגלל בעיה בוויז שלא נדלק החלטתי להכנס דרך אלוף שדה
תוך כדי שאני פונה הדלקתי את הוויז והוא שול אותי לסובב את כל בני ברק ולהכנס מרחוב סוקולוב!!!
לאחר מעשה הייתי צריך לצאת לאסוף מישהו מאוניברסיטת ב"א שיספיק להגיע ללוויה ושוב אותו סיפור הוא שולח אותי דרך אלוף שדה.. החלטתי לא להיות ממושמע ולצאת מגהה והכל פתוח עוד יותר מיום רגיל
וזה חזר על עצמו בחזור מהאוניברסיטה לככיון ב"ב
כנראה המשטרה מסמנת לו לחסום את הכניסה למרות שבפועל לא דובים ולא יער -
@כהן-צדק כתב בהסבר | מעשה בוויז:
כנראה המשטרה מסמנת לו לחסום את הכניסה למרות שבפועל לא דובים ולא יער
זה לא כנראה, זה בדיוק ככה
המשטרה מעבירה להם מידע איך לנתב את התנועה במצבים האלו
כנ''ל בחגים תכתוב הכותל המערבי הוייז ישלח אותך לעיריה, כי ככה המשטרה אמרה להם