בקשת מידע | הסבר לעשיית מעקף לבורר של תנור
-
אשמח מאוד אם מישהו יכול להסביר לי איך לחבר את החוטים של הבורר הקטן יותר של תנור delongi דלונגי , בצורה שתעקוף את הבורר התקול, תודה מראש)
-
@צביקה-הטכנאי
לא תמיד זה רלוונטי תלוי מה נשרף. רק אם יש עוד כפתור להדלקת התנור ניתן לעשות מעקף, אם אין כפתור נוסף המעקף יגרום לתנור (למנורה) לדלוק כל הזמן
עקרונית אתה לוקח את החוט מצד ימין ואת החוט מצד שמאל ומחבר.
אולי אם תעלה תמונות ותסביר מה בדקת וראית שהוא תקול יהיה אפשר לסייע יותרהתכוונת לזה?
מה נשרף?
-
דבר ראשון תודה לך שטיגליץ על התגובה המקצועית! יישר כח.
למעשה הבורר לא עובד כלל , ולא נראה שום דבר שרוף, על פניו הכל חלק, (מצורף תמונה), אמר לי טכנאי שאפשר לעשות מעקף שהכפתור ישמש רק לפונקציה אחת למשל רק להדליק ולכבות ולגבי המעלות שזה הטרמוסטט זה מ"מ יעבוד כיוון שזה חלק נפרד מהבורר עצמו , ולגבי האור בתנור אז שלא יעבוד, וכך לא יהיה בורר שיכול לישרף מה אתה אומר? -
@צביקה-הטכנאי
זה אפשרי. השאלה איך אתה יודע שהתקלה היא בבורר ולא במקום אחר בתנור כמו תרמוסטט בטחון או חיווט?
האם בדקת רציפות בבורר? ועד לבורר?אולי יותר נכון שאכתוב לך מה אני הייתי עושה בשביל לבדוק תקלה בבורר.
היה יותר קל לכוון אם היתה תמונה של הצד השני של הבורר ג"כ.הייתי בודק רציפות בזוגות המסומנים הבאים: (ירוק לירוק, כחול לכחול וכו' הצהוב מחובר כנראה לצהוב מהצד השני אולי תמונה מהצד השני היתה עוזרת לדעת)
תוך כדי בדיקת הרציפות מצד לצד עלי לסובב את הכפתור סיבוב שלםראה כאן יותר פרוט והסבר על אופן הבדיקה
אם גם הנורה שבתוך התנור לא נדלקת בעקבות התקלה (ויש לברר קודם עם בעל התנור, אולי היא לא דולקת כבר כמה שנים כי היא שרופה....) אני משער שתמצא בעיה בזוג הירוק או הצהוב.
אם אכן אין רציפות בזוג הירוק או הצהוב לאורך כל הסיבוב עליך לחבר אותם אחד לשני ועקפת את הבעיה (בזוג הירוק זה ברור, בזוג הצהוב אני פחות החלטי אולי יש שם איזה תחכום שאני לא מבין.מקסימום יפול השלטר)
בהצלחה רבה
-
וואו איזה אלוף אתה ממש מקצועי, בדקתי רצף כמו שכתבת , הכל היה טוב חוץ מהצבע השחור ( בצבע שלך) בדקתי בפנים וראיתי שיש קצת ליכלולך שמונע את המגע שמתי חומר שממיס את הליכלוך והכל בא על מקומו בשלום ללא צורך בהחלפת! ממש תודה רבה ושבת שלום!
-
@צביקה-הטכנאי
שמחתי לעזור בעזר ה'.
סתם לידיעה במקרה של תקלה בזוג המסומן שחור הנורה שבתוך תא התנור אמורה לדלוק, כי כמו שרואים בתמונה החוט החום יוצא משמה לתרמוסטט, והנורה שבתוך תא התנור לא תלויה בתרמוסטט.
אולי היא היתה שרופה כבר לפני כן.