בקשת מידע | מה המוצר הזה
-
אתמול הלכה לעולמה לאחר שעבדה בשבילי בשעות לא שעות, יום וליל, ולאחר כ-7 שנות עבודה
הקומקום החשמלי.אבל, כפי שכתב @שטיגליץ שכל אחד יעשה את המבדק ואחד מהשאלות שם הוא
כאשר טוסטר ששוה 50 ₪ הפסיק לעבוד בבית.
- מה השאלה? לפח ומהר.
- שם אותו בצד אולי מתישהו אטפל בו.
- אנסה לתקן אותו.
- אפתח אותו, סתם כי מעניין להבין איך הוא עובד מבפנים.
ואני קיטלגתי את עצמי בתשובה -4
לכן פתחתי את הקומקום, וראית מוצר כזה מצו"ב 2 תמונות תיקונים.rar
מי יודע מה זה?תודה רבה לעונים.
אגב, לא לדאוג, הוא חזר בתשובה ועובד, רק עשיתי עקיפה לחלק הזה, ואני רוצה לוודא שזה לא מסוכן, ועל הדרך לברר מה זה.
תודה. -
@אמרתי-אני-יודע
כמדומני שזהו הטרמוסטט (אולי השני, לביטחון)@אמרתי-אני-יודע כתב בבקשת מידע | מה המוצר הזה:
אגב, לא לדאוג, הוא חזר בתשובה ועובד, רק עשיתי עקיפה לחלק הזה, ואני רוצה לוודא שזה לא מסוכן, ועל הדרך לברר מה זה.
לפי זה, יתכן שאני טועה
כי אם מנסים להפעיל מיחם או רדיאטור בלי החלק הזה, יש קצר (עד כמה שזכור לי) -
@אמרתי-אני-יודע אולי תעלה את התמונות לפה שלא יצטרחו להוריד.
-
@שוקי-סגל כתב בבקשת מידע | מה המוצר הזה:
@אמרתי-אני-יודע אולי תעלה את התמונות לפה שלא יצטרחו להוריד.
-
@מנחמן כתב בבקשת מידע | מה המוצר הזה:
@אמרתי-אני-יודע
כמדומני שזהו הטרמוסטט (אולי השני, לביטחון)המיקום מאוד נראה כך
@אמרתי-אני-יודע כתב בבקשת מידע | מה המוצר הזה:
לפי זה, יתכן שאני טועה
כי אם מנסים להפעיל מיחם או רדיאטור בלי החלק הזה, יש קצר (עד כמה שזכור לי)לא, הוא לא מקצר, אלא עובד בלי ההגבלה של התרמוסטט.
האמת, שעיקר תפקידו של התרמוסטט בטחון בקומקום הוא הגנה על הגוף חימום, כי הגוף חימום של קומקום נשרף אם נגמרים המים (ששומרים שלא יתחמם יותר מידי ) , ובעבר שהקומקום היה יקר, וגוף חימום היה יקר היה הגיון בלעשות תרמוסטט שימנע את שריפת הגוף חימום וכשהגו"ח מתחמם מידי התרמוסטט קופץ.
כעת שהם זולים, באופן מגוכח יוצא שלרוב זורקים קומקום או מיחם לפח בגלל תקלה בתרמוסטט, כשכל מטרתו של התרמוסטט הזה הוא לשמור על הקומקום שלא יזרק לפח...
אבל מי הטכנאי שיעיז לומר שמותר להפעיל קומקום ומיחם בלי תרמוסטט בטחון? אולי יהיה איזה בד דליק צמוד לצד של הקומקום (מלמטה הרי יש תושבת עבה) והוא ישרף וימצא קוצים ונאכל גדיש או קמה או השדה? והטכנאי יהיה אשם? לכן אני לא אומר: בשום אופן לא להפעיל ככה את הקומקום.
חוזר בי -
@שטיגליץ כתב בבקשת מידע | מה המוצר הזה:
@מנחמן כתב בבקשת מידע | מה המוצר הזה:
@אמרתי-אני-יודע
כמדומני שזהו הטרמוסטט (אולי השני, לביטחון)המיקום מאוד נראה כך
לפי זה, יתכן שאני טועה
כי אם מנסים להפעיל מיחם או רדיאטור בלי החלק הזה, יש קצר (עד כמה שזכור לי)לא, הוא לא מקצר, אלא עובד בלי ההגבלה של התרמוסטט.
האמת, שעיקר תפקידו של התרמוסטט בטחון בקומקום הוא הגנה על הגוף חימום, כי הגוף חימום של קומקום נשרף אם נגמרים המים (ששומרים שלא יתחמם יותר מידי ) , ובעבר שהקומקום היה יקר, וגוף חימום היה יקר היה הגיון בלעשות תרמוסטט שימנע את שריפת הגוף חימום וכשהגו"ח מתחמם מידי התרמוסטט קופץ.
כעת שהם זולים, באופן מגוכח יוצא שלרוב זורקים קומקום או מיחם לפח בגלל תקלה בתרמוסטט, כשכל מטרתו של התרמוסטט הזה הוא לשמור על הקומקום שלא יזרק לפח...
אבל מי הטכנאי שיעיז לומר שמותר להפעיל קומקום ומיחם בלי תרמוסטט בטחון? אולי יהיה איזה בד דליק צמוד לצד של הקומקום (מלמטה הרי יש תושבת עבה) והוא ישרף וימצא קוצים ונאכל גדיש או קמה או השדה? והטכנאי יהיה אשם? לכן אני לא אומר: בשום אופן לא להפעיל ככה את הקומקום.תרשה לי לחלוק עליך..
מטרת התרמוסטט ממש לא רק בשביל לחסוך את עלות הקומקום אלא לחסוך שריפות ולוויות (רח"ל) אלא ההיפך הוא הנכון: בגלל שהקומקומים זולים והם חשופים לתקלות, למשל: הרבה פעמים מתקלקל להם מנגנון ה"הקפצה" (כיבוי אוטומטי כשהמים רתחו) והם דלוקים עד שמישהו מכבה אותם (במידה וכך..) תוסיף על כך שאם מישהו שם מים פחות שאז הקומקום לא קופץ.. או במקרה שילד שיחק "אבא ואמא" והדליק את הקומקום... או שאולי קרוב משפחה שם מעט מים בהיסתמכו על התרמוסטט של קרובו ה"חשמלאי הידוע"...כל אלו דוג' ספציפיות וכמותן אין סוף.
ולענ"ד, מכיוון שמדובר בטמפרטורות גבוהות וחשמל, והנזק לא ממש רחוק. כשמנגד עלות קומקום אפסית אין שום סיבה להשתמש בקומקום כזה. -
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בבקשת מידע | מה המוצר הזה:
תרשה לי לחלוק עליך...
אני מרשה לך לחלוק עלי רק בתנאי שאתה צודק...
עריכה: ואכן אתה צודק במאה אחוזמטרת התרמוסטט ממש לא רק בשביל לחסוך את עלות הקומקום אלא לחסוך שריפות ולוויות (רח"ל) אלא ההיפך הוא הנכון: בגלל שהקומקומים זולים והם חשופים לתקלות, למשל: הרבה פעמים מתקלקל להם מנגנון ה"הקפצה" (כיבוי אוטומטי כשהמים רתחו) והם דלוקים עד שמישהו מכבה אותם (במידה וכך..) תוסיף על כך שאם מישהו שם מים פחות שאז הקומקום לא קופץ.. או במקרה שילד שיחק "אבא ואמא" והדליק את הקומקום... או שאולי קרוב משפחה שם מעט מים בהיסתמכו על התרמוסטט של קרובו ה"חשמלאי הידוע"...
כל הדוגמאות שהבאת היו נכונות רק אם הגוף חימום היה ממשיך לדלוק אחרי שנגמרים המים, אבל פשוט הוא נשרף ומפסיק לעבוד.
כך שמעתי מהמורה שלי, לא בדקתי, אתה מוזמן לבדוק, לקחת גוף חימום של קומקום או מיחם (בלי תרמוסטט) ולראות תוך כמה זמן הוא נשרף בלי מים .
אם המורה שלי טעה תוכל לחלוק עליו. בשמחה.בלי נדר כשיהיה לי גו"ח כזה אעשה ניסוי ואפרסם כאן.
-
@שטיגליץ תודה רבה לכל העונים והמנסים לעזור.
א. הקומקום עובד כרגע בלי החלק הזה. - עקפתי אותו.
ב. על המוצר הזה לא רשום שוב דבר שיכול להעיד על היותו טרמוסטט.
ג. גופי חימום של קומקומים ומיחמים, אם אין בהם מים הם נשרפים. - מנסיון (Pלא בקומקום הזה..)
מסקנה שלי (לבינתיים) במידה וזה הטרמוסטט, אין ממה לחשוש.
ובפרט שבזמנינו מכניסים כמה שיותר חלקים בכל מכשיר חשמלי בכדי שהוא ילך לעולמו מהר יותר...וד"ל.דוגמא אחת, אין צורך כלל בקבלים במקררים ומקפיאים, אדרבה, בסקר שנערך אי פעם נודע שהרבה שריפות נוצרו מזה...
יש סיבה אחרת למה מכניסים את זה, אבל אין כאן המקום להאריך. -
ובפרט שבזמנינו מכניסים כמה שיותר חלקים בכל מכשיר חשמלי בכדי שהוא ילך לעולמו מהר יותר...וד"ל.
דוגמא אחת, אין צורך כלל בקבלים במקררים ומקפיאים, אדרבה, בסקר שנערך אי פעם נודע שהרבה שריפות נוצרו מזה...
יש סיבה אחרת למה מכניסים את זה, אבל אין כאן המקום להאריך.איתך אני מסכים ....
-
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בבקשת מידע | מה המוצר הזה:
תרשה לי לחלוק עליך..
מטרת התרמוסטט ממש לא רק בשביל לחסוך את עלות הקומקום אלא לחסוך שריפות ולוויות (רח"ל) אלא ההיפך הוא הנכון: בגלל שהקומקומים זולים והם חשופים לתקלות, למשל: הרבה פעמים מתקלקל להם מנגנון ה"הקפצה" (כיבוי אוטומטי כשהמים רתחו) והם דלוקים עד שמישהו מכבה אותם (במידה וכך..) תוסיף על כך שאם מישהו שם מים פחות שאז הקומקום לא קופץ.. או במקרה שילד שיחק "אבא ואמא" והדליק את הקומקום... או שאולי קרוב משפחה שם מעט מים בהיסתמכו על התרמוסטט של קרובו ה"חשמלאי הידוע"...@dfhzrhree
@אמרתי-אני-יודע
@מנחמן
@שוקי-סגלאכן @מאיר-מאיר-מאיר צדק.ואני טעיתי. ותודה רבה שחלקת עלי כדי לדחוף אותי לעשות את הניסוי, הנה תמונות מרהיבות עין של הפעלת גוף חימום של קומקום "בראון" ללא תרמוסטט (אמנם ברוב בטחוני בדברי המורה שמתי על חלק מהגוף חימום דף קטן, רק בחלק הכי ימני שלו, אבל אחרי שהוא נשרף כולו ולא נשאר ממנו זכר פתאום הכל התחיל לבעור...)
(התמונה האחרונה יצאה מטושטשת כי רצתי לנתק את החשמל...)
סליחה אם הטעתי מישהו (ואלי ישנם חברות שבהם המורה שלי צדק, לא יודע, לא שווה לנסות)
שבוע טוב! -