בעיה | בעיה בתוסף של רחמים יעקובוב
-
שלום וברכה קניתי לאחרונה את התוסף של רחמים יעקובוב לישור טורים רק שהבעיה היא שאם יש לי טור ארוך וטור קצר הוא לא מחלק את הרווחים באופן שוה בין שני הטורים אלא את הטור הארוך הוא משאיר כתקנו ואת הטור הקצר הוא מאריך עד סוף העמוד מה שיוצא לא יפה בכלל אם יש למישהו מידע בנושא או פתרון אשמח לעזרה
@רחמים -
@עולה-במסילה צריך לדאוג לכתחילה שלא יהיו הבדלים גדולים בין הטורים, ככה ששינוי הרווחים לא בולט.
בדרך כלל יש הבדלים גדולים בגלל הגדרת הפיסקא שלא יהיו שורות מיותמות, ולכן בעמוד שטור אחד קצר יותר מדאי יש אפשרות לבטל שם את ההגדרה ואז זה מסתדר. -
@מניין תודה רבה, אבל מה שקורה שאז נגמרים לי קטעים בתחילת עמוד.
בנוסף לזאת שאלה נוספת, ניסיתי לשחק עם הוסף/הסר רווח אחרי פיסקה בשביל לסדר את המרוח בין פסקאות, אך מה שקרה לי שאחרי שאני נותן את הפקודה (בתוסף), של 'ישר עמוד זה' הפקודה מבטלת לי את כל ההגדרות שעשיתי באופן ידני, והמסמך חוזר לברירת מחדל (של רווחים בין פסקאות).
והבעיה בזה היא שנוצר רווחים גדולים בין פיסקה לפיסקה.
האם יש דרך להתגבר על זה שמה שהוספתי בצורה ידנית, ישאר אף לאחר שאני לוחץ על פקודת 'ישר עמוד זה'?
ושוב בכדי שתשים לב שישנם שני בעיות בנושא זה אני מתייג אותך שוב @רחמים -
@עולה-במסילה מעניין, אצלי אין את הבעיה השניה שכתבת, וכל השינויים שעשיתי מקודם נשארים.
ולגבי הבעיה שנשארים שורות מיותמות, לפעמים זה עדיף, וגם בעימוד בתג ואינדיזיין לפעמים אין ברירה, ובכל אופן יש אפשרויות נוספות, ואני יתן כמה דוגמאות, 1. להוסיף מרווחים בין המילים או בין האותיות ואז זה מוסיף לך עוד שורה [לפעמים די בחצי נקודה או נקודה בודדת וזה לא מורגש בכלל], 2. לשחק עם עמוד לפני ולהעביר משם שורה או שתיים, או בספר עם הרבה סימנים אפשר תחילת הסימן להוריד קצת יותר ללמטה ואז אתה יכול להעביר שורות לעמודים הבאים. העיקרון הוא להסתכל על כל המכלול ולא רק על העמוד הספיציפי, ובכל אופן בעימוד תמיד צריך יצירתיות ואילתור פתרונות. -