בקשת מידע | עזרה ביצירת מאקרו - חלון
-
רציתי לכתוב מאקרו ליצירת חלון מתחת לשורה הראשונה - למעשה כבר יש את המאקרו הנפלא של ניקיוזר עיין כאן
אלא שיש בו חסרון קטן - החלון אינו נשאר קבוע במקומו, כלומר אם מוסיפים מילים לפיסקה החלון זז יחד עם הטקסק.
שיטה אחרת (גם מובא שם) היא להכניב את המילה הראשונה לתוך מסגרת, אלא שזה גורם הרבה בעיות ברגע שרוצים לעצב את המילה הראשונה.
רעיון דומה היה להכניס את הטקסט לתוך טבלה וזה עבד מצויין החיסרון הגדול היה - שהמילה הראשונה כבר אינה חלק מהרצף של הטקסט.היה לי רעיון אחר שלכאורה אמור לפתור את כל הנ"ל:
בעצם להכניס צורה מתחת לשורה הראשונה (כמו מלבן וכדומה) ולהגדיר אותו עם גלישת טקסט ריבוע - וזה עבד יפה.
הבעיה שנתקלתי בה היא שהריבוע לא יוצא באותו גודל כמו הטקסט והרווח.
ניסיתי להגדיר את הגודל שלו לפי חישוב הרוחב של הטקסט ולא עזר.
נסיתי להעתיק את הטקסט לתוך הריבוע ולהגדיר את הריבוע שיהיה ברוחב הטקסט ולא עזר. (אחד מהבעיות היה שהשוליים של הריבוע אינם שווים לשוליים של הטקסט - ולא עוזר כלל להגידר אותו כ-0 כי עדיין יש הבדל
עוד בעיה שגודל הריבוע תמיד מוגדר לפי המסגרת שלו הוי אומר שברגע שאני מסיר מסגרת זו אני בבעיה).מי שיש לו רעיון איך להתקדם מכאן, או רעיון אחר יותר מוצלח אשמח לשמוע.
-
@pcinfogmach מה בעיה בתוסף החינמי עזרים לוורד?
-
@menajemmendel כתב בבקשת מידע | עזרה ביצירת מאקרו - חלון:
@pcinfogmach מה בעיה בתוסף החינמי עזרים לוורד?
אינני יודע לאיזה גירסה אתה מתכויין איך שלא יהיה אחד מהם עושה חלון גרוע
והשני עושה חלון על ידי העתקת הטקסט ירידה שורה הדבקה והלבנה - שיטה זו עלולה לגרום הרבה בעיות.חוץ מזה אינני יודע אם הוא יכול לרוץ על כל המסמך כאחת ביעילות
-
@pcinfogmach נראה שאנחנו מדברים על דבר אחר, מה שאני אומר, לא עושה לבן עושה תיבת טקסט, ועם סגנון למילה ראשונה ולכן אתה יכול לשנות העיצוב ברגע, ועושה על כל המסמך, WordAccessories_1_0_0_38a.zip
-
@menajemmendel
עושה תיבת טקסט על המילה הראשונה? זה דבר שאני רוצה להיזהר ממנו בגלל שהוא מפריד את המילה הראשונה מהפיסקה זה יכול לגרום בעיות מאוחר יותר. -
@pcinfogmach כתב בבקשת מידע | עזרה ביצירת מאקרו - חלון:
זה יכול לגרום בעיות מאוחר יותר.
@menajemmendel אכן זה עושה בעיות בהסרתו...
תשאל את אליעזר סילבר, זה נראה שיש לו פתרון. -
@pcinfogmach
להכין תוסף שנותן לוורד אפשרות להכניס צורות בתוך הטקסט ,ואז צורה מלבן קטנה אחרי המילה הראשונה -
@דנבו כתב בבקשת מידע | עזרה ביצירת מאקרו - חלון:
@pcinfogmach
להכין תוסף שנותן לוורד אפשרות להכניס צורות בתוך הטקסט ,ואז צורה מלבן קטנה אחרי המילה הראשונהמעניין ומקורי
צריך לבדוק אם זה גם יקטע את הטקסט כי אם כן אז זה יגרום בעיות
-
@pcinfogmach
מסתומרת יקטע את הטקסט -
@pcinfogmach
התכוונתי לזה אולי זה ייתן לך רעיון. -
@pcinfogmach
לא קריטי -
@pcinfogmach
להכין תוסף שנותן לוורד אפשרות להכניס צורות בתוך הטקסט ,ואז צורה מלבן קטנה אחרי המילה הראשונההתכוונת למשהו כזה?
יש בעיה עם הרווחים - במילה הראשונה הם גודל קטן יותר משאר השורה. למעשה בעיה זו יכולה להופיע גם הפוך שהרווח הראשון יהיה יותר גדול...............
-
@pcinfogmach
כן לזה התכוונתי, -
@pcinfogmach כתב בבקשת מידע | עזרה ביצירת מאקרו - חלון:
@pcinfogmach
להכין תוסף שנותן לוורד אפשרות להכניס צורות בתוך הטקסט ,ואז צורה מלבן קטנה אחרי המילה הראשונההתכוונת למשהו כזה?
יש בעיה עם הרווחים - במילה הראשונה הם גודל קטן יותר משאר השורה. למעשה בעיה זו יכולה להופיע גם הפוך שהרווח הראשון יהיה יותר גדול...............
אני לא חושב שזה בעיה, אתה מוסיף את המלבן בננוסף לרווח הרגיל ועושה את המלבן הכי צר שאתה יכול ואז ההבדל לא משנה כל כך
-
@pcinfogmach לא הבנתי איך הריבוע הזה מונע שיהיה כתוב מילים לפניו