בעיה | תנור מקצר בבורר
-
@שטיגליץ טוב, אז אחרי החגים הגיעו... הגיע הזמן לטפל בתנור....
הבדיקות שעשיתי עכשיו:
- המאוורר של הטורבו עובד עם הזנה ישירה של חשמל אבל כשהוא מחובר לתנור לא
- כרגע התנור לא מקצר אבל המכסה מאחורה פתוח.
יכול להיות שיש 2 בעיות נפרדות? הראשונה בהזנה של המאוורר והשניה שאדים שיוצאים מהתנור לא מנוקזים החוצה וגורמים לקצר? [לחילופין, אני בודק את התנור ללא אוכל בפנים אז אולי אין בכלל אדים ולכן את הגורם לקצר]
כי הקצר לא קורה מיידית אלא אחרי זמן הפעלה ולדעתי כל גופי החימום עובדים טוב [כרגע כבר יותר משעה הגופי חימום מחוברים ולא מקצרים]עריכה: אולי זה לא 2 בעיות אלא בעיה אחת: אחד מהחוטים של המאוורר פגוע ולכן המאוור לא עובד ולכן גם הוא חשוף לאדים וגורם לקצר. הגיוני איכשהו!?
עריכה 2: בערב החג שאלתי למה במנוע יש חשמל גם בשלילי וגם בחיובי ובגוף חימום יש רק בחלק. ענית לי שבמנוע אני פוגש בחשמל בשתיהם כי יש סגירת מעגל אבל בגוף חימום יש בו 2 גופי חימום ואחד עובד ואחד לא. עכשיו אני בודק בגוף חימום של הטורבו [יש רק 2 מקלות ולא 4] ויש חשמל רק באחד מהמקלות. האם זה אומר תקלה?!
אשמח לחוו"ד ומה כדאי לבדוק! -
@aiib כתב בבעיה | תנור מקצר בבורר:
יכול להיות שיש 2 בעיות נפרדות? הראשונה בהזנה של המאוורר והשניה שאדים שיוצאים מהתנור לא מנוקזים החוצה וגורמים לקצר? [לחילופין, אני בודק את התנור ללא אוכל בפנים אז אולי אין בכלל אדים ולכן את הגורם לקצר]
כי הקצר לא קורה מיידית אלא אחרי זמן הפעלה ולדעתי כל גופי החימום עובדים טוב [כרגע כבר יותר משעה הגופי חימום מחוברים ולא מקצרים]
עריכה: אולי זה לא 2 בעיות אלא בעיה אחת: אחד מהחוטים של המאוורר פגוע ולכן המאוור לא עובד ולכן גם הוא חשוף לאדים וגורם לקצר. הגיוני איכשהו!?אדים בתנור לא אמורים לגרום לקצר, רק אם הם יתעבו ויהפכו למים לפעמים יכול להגרם קצר, אבל כשהתנור חם אין סבירות שהם יתעבו
עריכה 2: בערב החג שאלתי למה במנוע יש חשמל גם בשלילי וגם בחיובי ובגוף חימום יש רק בחלק. ענית לי שבמנוע אני פוגש בחשמל בשתיהם כי יש סגירת מעגל אבל בגוף חימום יש בו 2 גופי חימום ואחד עובד ואחד לא. עכשיו אני בודק בגוף חימום של הטורבו [יש רק 2 מקלות ולא 4] ויש חשמל רק באחד מהמקלות. האם זה אומר תקלה?!
אם הוא בבורר במצב טורבו דלוק אז התאור שלך אומר תקלה, הגו"ח לא תקין
אשמח לחוו"ד ומה כדאי לבדוק!
לא הבנתי אם כרגע יש תקלה או אין, הוא לא מקצר מייד אבל אחרי זמן הוא כן מקצר?
-
@שטיגליץ כתב בבעיה | תנור מקצר בבורר:
כי הקצר לא קורה מיידית אלא אחרי זמן הפעלה ולדעתי כל גופי החימום עובדים טוב [כרגע כבר יותר משעה הגופי חימום מחוברים ולא מקצרים]
עריכה: אולי זה לא 2 בעיות אלא בעיה אחת: אחד מהחוטים של המאוורר פגוע ולכן המאוור לא עובד ולכן גם הוא חשוף לאדים וגורם לקצר. הגיוני איכשהו!?אדים בתנור לא אמורים לגרום לקצר, רק אם הם יתעבו ויהפכו למים לפעמים יכול להגרם קצר, אבל כשהתנור חם אין סבירות שהם יתעבו
דווקא הסתכלתי מאחורי התנור איפה שיוצא האדים החוצה, יש שם נזילה מסויימת אבל אני לא רואה שזה נכנס פנימה
אם הוא בבורר במצב טורבו דלוק אז התאור שלך אומר תקלה, הגו"ח לא תקין
אם הוא עובד אז שניהם צריכים להיות עם חשמל ואם הוא לא עובד אז שניהם בלי חשמל נכון?!
אשמח לחוו"ד ומה כדאי לבדוק!
לא הבנתי אם כרגע יש תקלה או אין, הוא לא מקצר מייד אבל אחרי זמן הוא כן מקצר?
ניסיתי אחרי פסח והוא קיצר, היום ניסיתי שוב ולא היה קצר. חשבתי אולי בגלל שהכיסוי אמחורה היה פתוח.
אבל המאוורר של הטורבו לא עובד למרות שבהזנת חשמל ישירה הוא כן עובד -
אם הוא עובד אז שניהם צריכים להיות עם חשמל ואם הוא לא עובד אז שניהם בלי חשמל נכון?!
כן, אם אחד עם חשמל והשני לא יש נתק במאוורר ואם הוא שימושי עבורכם צריך להחליפו, אבל מכיוון שאתה אומר שבהזנה ישירה הוא תקין כנראה שהבדיקה שעשית לא היתה מדויקת
אבל המאוורר של הטורבו לא עובד למרות שבהזנת חשמל ישירה הוא כן עובד
אין לי רעיון, כנראה נצרך טכנאי, אשמח לדעת מה תשובתו
-
כן, אם אחד עם חשמל והשני לא יש נתק במאוורר ואם הוא שימושי עבורכם צריך להחליפו, אבל מכיוון שאתה אומר שבהזנה ישירה הוא תקין כנראה שהבדיקה שעשית לא היתה מדויקת
במאוורר בשניהם יש חשמל, בגוף חימום של הטורבו יש חשמל רק באחד. יכול להיות שהוא לא תקין אבל הוא לא מקצר?
אבל המאוורר של הטורבו לא עובד למרות שבהזנת חשמל ישירה הוא כן עובד
אם אני אקח חוטי חשמל ואחבר אותם ישירות מהבורר למאוורר, זה אמור לעבוד? או שזה עובר דרך עוד דברים??
איך אני יכול לדעת לאיפה לחבר את זה בבוררלחילופין, אם אני אקח חוטים של גוף חשמלי שכן עובד בתנור ואחבר את למנוע זה בעייתי? [כאילו שבמקום שבבחירה בבורר בגוף חשמלי הוא יפעיל את המאוורר] זה אותו עוצמת חשמל?
-
במאוורר בשניהם יש חשמל, בגוף חימום של הטורבו יש חשמל רק באחד. יכול להיות שהוא לא תקין אבל הוא לא מקצר?
יכול להיות בהחלט שיש נתק והוא לא מקצר, זה קורה הרבה בגופי חימום
אם אני אקח חוטי חשמל ואחבר אותם ישירות מהבורר למאוורר, זה אמור לעבוד? או שזה עובר דרך עוד דברים??
איך אני יכול לדעת לאיפה לחבר את זה בבוררזה משתנה לפי דגמים בשביל לענות תשובה לזה טכנאי צריך לשבת על התנור שלך לפחות שעה לבדוק כל חוט מאין ולאן
לחילופין, אם אני אקח חוטים של גוף חשמלי שכן עובד בתנור ואחבר את למנוע זה בעייתי? [כאילו שבמקום שבבחירה בבורר בגוף חשמלי הוא יפעיל את המאוורר] זה אותו עוצמת חשמל?
כן, זה 220
-
יכול להיות בהחלט שיש נתק והוא לא מקצר, זה קורה הרבה בגופי חימום
ויכול להיות שלפעמים אותו גוף חימום תקול מקצר ולפעמים לא?!
איך אני יכול לדעת לאיפה לחבר את זה בבוררזה משתנה לפי דגמים בשביל לענות תשובה לזה טכנאי צריך לשבת על התנור שלך לפחות שעה לבדוק כל חוט מאין ולאן
לחילופין, אם אני אקח חוטים של גוף חשמלי שכן עובד בתנור ואחבר את למנוע זה בעייתי? [כאילו שבמקום שבבחירה בבורר בגוף חשמלי הוא יפעיל את המאוורר] זה אותו עוצמת חשמל?
כן, זה 220
כל החוטים שם מגיע מהם 220 שמתאים גם למאוורר וגם לגופי חימום וכדו' [אני לא רוצה לקחת סיכון שלא הבנתי...]
כי א"כ אני פשוט יעשה נסיון ויבין האם הבעיה זה בחוט או לא. -
ויכול להיות שלפעמים אותו גוף חימום תקול מקצר ולפעמים לא?!
לא נפגשתי
כל החוטים שם מגיע מהם 220 שמתאים גם למאוורר וגם לגופי חימום וכדו' [אני לא רוצה לקחת סיכון שלא הבנתי...]
כי א"כ אני פשוט יעשה נסיון ויבין האם הבעיה זה בחוט או לא.כן אתה יכול לנסות, רק אתה צריך לדעת להחליף את החוט שמגיע למאוורר מהבורר עם החוט שמגיע לגוף חימום מהבורר, שלא תתן למאוורר שתי פאזות או שני אפסים
-
כן אתה יכול לנסות, רק אתה צריך לדעת להחליף את החוט שמגיע למאוורר מהבורר עם החוט שמגיע לגוף חימום מהבורר, שלא תתן למאוורר שתי פאזות או שני אפסים
אם אני אקח את 2 החוטים שמגיעים לגוף חימום של הטורבו ואחבר את זה למאוורר, יכולה להיות טעות? [אגב, זה משנה הסדר של החיובי והשלילי? או שבכל צד זה בסדר?]
שאלת תם: יכול להיות שהבעיה היחידה זה הגוף חימום של הטורבו והוא מונע מהמאוורר לעבוד?
-
אם אני אקח את 2 החוטים שמגיעים לגוף חימום של הטורבו ואחבר את זה למאוורר, יכולה להיות טעות? [אגב, זה משנה הסדר של החיובי והשלילי? או שבכל צד זה בסדר?]
לא תהיה טעות, מצוין, אין משמעות לחיובי ולשלילי
שאלת תם: יכול להיות שהבעיה היחידה זה הגוף חימום של הטורבו והוא מונע מהמאוורר לעבוד?
לא כל כך מסתבר בעיני, אבל אולי.
-
@שטיגליץ עשיתי ניסיון והמאוור עובד!!
לכאורה החוטים שלקחתי הגיעו מהתאורה...
יש בעיה עם זה חוץ מזה שאין לי אור?וכשאני מחבר את החוטים המקוריים של המאוורר לתאורה התאורה לא נדלקת... זה אומר שהחוטים בעיתיים.
אגב, עדיין יש לי חשמל רק באחד מהמוטות של הגוף חימום אורבו
-
יש בעיה עם זה חוץ מזה שאין לי אור?מצוין, אבל זה אומר שבכל תוכנית גם המאוורר יפעל, כמו שהתאורה אמורה לפעול בכל תוכנית.
וכשאני מחבר את החוטים המקוריים של המאוורר לתאורה התאורה לא נדלקת... זה אומר שהחוטים בעיתיים.
היא אמורה לפעול רק כשאתה מכוון על טורבו, ומסתבר
אגב, עדיין יש לי חשמל רק באחד מהמוטות של הגוף חימום טורבו
הוא תקול.
רק למה אתה צריך מאורר? בשביל לאפות בבת אחת כמה תבניות או סתם? -
יש בעיה עם זה חוץ מזה שאין לי אור?מצוין, אבל זה אומר שבכל תוכנית גם המאוורר יפעל, כמו שהתאורה אמורה לפעול בכל תוכנית.
נכון... אבל פחות מפריע לי, אני משתמש תמיד עם המאוורר
היא אמורה לפעול רק כשאתה מכוון על טורבו, ומסתבר
הוא תקול.
רק למה אתה צריך מאורר? בשביל לאפות בבת אחת כמה תבניות או סתם?מאד מעניין אותי הצירוף מקרים הזה שהמאוורר והגוף חימום הפסיקו לעבוד יחד [תוך כדי שאני כותב אני חושב אולי כבר תקופה ארוכה הגוף חימום לא עבד ולא ידעתי...]
אני משתמש תמיד עם המאוורר, זה פשוט מזרז מאד את האפיה.
-
@שטיגליץ עכשיו עשיתי בדיקה נוספת ופתאום אני רואה שהשלילי ממש קרוע...
לא ראיתי את זה קודם. מה שלהבנתי שהוא היה קרוע חלקית לכן לא ראיתי את זה ואולי לכן התנור קיצר כי המגע היה בעייתי.
עכשיו חיברתי אותו וגם המאוורר עובד וגם הנורה...תודה לך על כל העזרה!!
רק נקודה אחת, אם גוף חימום תקול, לא אמור להיסגר בכלל מעגל? כי בבדיקה עם טסטר שבודק גם רציפות נראה שיש מעבר של חשמל. מה זה אומר?
שוב תודה!
-
תודה לך על כל העזרה!!
בשמחה רבה!
רק נקודה אחת, אם גוף חימום תקול, לא אמור להיסגר בכלל מעגל? כי בבדיקה עם טסטר שבודק גם רציפות נראה שיש מעבר של חשמל. מה זה אומר?
אולי יש מעבר חלש מאוד שלא מספיק כדי לגרום לטסטר רגיל להדלק, טסטר עם רציפות מזהה מעברים חלשים מאוד.
-
הוא תקול.
הרב, למה הגעת למסקנה שהוא תקול?
אם בגלל שיש חשמל רק האחד מהמוטות, זה דבר נורמלי.
אם בגלל שיש לו רק שני מוטות במקום ארבעה, זה באמת מוזר, אבל עדיין לא אומר שהוא תקול.אשמח לתובנות.
-
@אמרתי-אני-יודע כתב בבעיה | תנור מקצר בבורר:
אם בגלל שיש חשמל רק האחד מהמוטות, זה דבר נורמלי.
למה נורמלי? אם גוף חימום או מנוע וכדומה מקבל זרם סביר ולא מוציא זרם (בלי מפסק או תרמוסטט וכדומה באמצע) זה מראה לכאורה שיש נתק ברכיב.
רק יתוש מקבל ולא מוציא כמבואר בגיטין
אולי לא הבנתי אותך, מה ההצעה שלך? למה הוא מקבל ולא מוציא? -
-
@שטיגליץ ההקשה על המקלדת רצה,
טעיתי..@aiib כתב בבעיה | תנור מקצר בבורר:
אולי זה אומר שהגוף חימום הזה תקול אבל אורך לו זמן עד שהוא גורם לקצר.
בהחלט.
וכאן הסבר למה זה קורה רק לאחר כמה דק'