הצבעה הפוכה - חוסר הסכמה
-
@יאנג-בוי אמר בהצבעה הפוכה - חוסר הסכמה:
אם ככה הלך כל הרעיון של דיסלייק - כדי למנוע מאנשים לכתוב שטויות...
אם יהיה כתוב על שטות שזה לא עזר אף אחד כבר לא ינסה את זה
הוא הביא דוגמא של הצעה כושלת בשיחזור
אם מישהו יציע לפרמט (לדוג') ויכתבו שזה לא עזר (לא רק פותח האשכול אלא עוד10 משתמשים) נראה לך שמישהו ינסה את זה בכל אופן? -
@אברך-מייבין המשך לתגובה שלך באשכול של הסקר.
מי שלא יכתוב זבל - לא יקבל דיסלייק,
בנוסף, אפשר להחליט שמי שמתברר שהוא נתן דיסלייק סתם, מושעה מהפורום לחודש. -
@klopkk אמר בסקר | להוסיף אפשרות להצבעה כלפי מטה (דיסלייק)?:
כמה ממכם באמת חושבים שהם היו עושים את המירב לעזור לאחד שהיה עושה לכם דיסלייק (אפילו רק פעמיים שלוש)
@klopkk אמר בהצבעה הפוכה - חוסר הסכמה:
@aaron ואיך תדע שזה סתם הרי לכל אחד יש את הנימוקים שלו
וגם מי ילך לפרסם שזה הכלל (אתה יודע שי גם חוקי פורום ובכו''ז אנשים לא תמיד יודעים את כל החוקים)אני סומך על השיקול דעת של המנהלים.
ולמשתמשים - אם אתם מסתפקים האם התגובה שווה דיסלייק או שהוא יגרום לכם לעוף - פשוט אל תתנו דיסלייק.מי שלא יודע את הכללים - מגיע לו השעיה בכל מקרה
-
הערה חשובה (לדעתי העניה) בקשר לנושא הזה ולפורומים (ואינטרנט) בכלל:
יש משהו בשיח הדיגיטלי, שלפעמים משכיח מאיתנו שהאחרים כאן הם לא איזה רובוט ממוחשב שמכונה X, ולכן לפעמים בטעות קורה שפוגעים/נוזפים וכדו', באופן שלעולם לא היינו עושים בחיים האמיתיים (יתכן שיש כאלו שגם בחיים האמיתיים הם קפדנים וכעסנים, או עוקצניים ופוגעניים, אבל אני חושב שלא כולם כאלו בחיים האמיתיים).
רובינו לא היו מגיבים לחבר שאמר משהו לא לעניין "אתה מדבר שטויות". "לא אהבתי את מה שאמרת". "עוד פעם אחת שאתה אומר כך אני יעיף אותך מהבית שלי לצמיתות", וכדו'מ או בכל אופן, אומרים את זה בצורה הרבה יותר מעודנת ונעימה.
ב"עולם" הדיגיטלי היד הרבה יותר קלה על ההדק (של המקלדת...).
כדאי שכולנו ניתן אל ליבנו (וגם אני הקטן בכלל) לזכור שכל משתמש כאן הוא יהודי יקר, בן של מלך מלכי המלכים, וגם כאן קיימים כל ציוויי התורה "ואהבת לרעך כמוך" "מה ששנאוי עליך לא תעשה לחברך" וכו'. -
@אברך-מייבין
אם כל אחד היה מגיב בצורה עניינית ויעילה כמו שהוא מדבר עם חברו פנים אל פנים - דיינו.
ובכל מקרה, דיסלייק משול לעשות פרצוף חמוץ לחבר כשהוא מדבר לא ענייני. לא מעבר. זה לא סוף העולם לקבל פרצוף חמוץ.
ולצערי בפורום יש הרבה תגובות שבעולם האמיתי היו זוכים גם לבעיטה ולא רק לפרצוף חמוץ. בא לא נתייפף. -
@aaron אמר בהצבעה הפוכה - חוסר הסכמה:
שבעולם האמיתי היו זוכים גם לבעיטה
כדאי תמיד להגיב בעדינות, כל שכן בחיים האמיתיים.
-
-
@דגלש אמר בהצבעה הפוכה - חוסר הסכמה:
לדעתי כדאי שרק המנהלים/צוות פיקוח/מעל מספר לייקים מסויים יוכלו לתת דיסלייק.
חזק, דברים נכוחים. כך גם הדברים יקבלו משמעות מקצועית.
ולמה שנאמר למעלה שלפעמים אנשים אומרים דברים לא לעניין מחוסר ניסיון, ושלא כל אחד ייתן סתם דיסלייק, זה אני חושב שכל אחד יכול ע"פ שיפוטו שהוא רואה את הניקים. מי שמצוי כאן יכול לדעת היטב מי מומחה למה, והצבעה שלו יש לזה משקל של תגובה. ולכן מצא חן בעיני דברי @sh774 , ובשביל זה צריך להוסיף מומחים בעוד תחומים ורק להם תהיה אפשרות לתת דיסלייק (עריכה: בתחום שלהם). וכמובן, זה בתנאי שרוב ככל התגובות שלהם יהיו ענייניות, שזה יהיה המודד, ולא לפי המוניטין. אני חושב שצריך היכרות עם הכותב לפני שנותנים לו "תפקיד אחראי" (או מעלים אותו בדרגה). וזו מבחינתי הצעת הייעול.