הצבעה הפוכה - חוסר הסכמה
-
אני מצטרף בכל פה למתנגדים שמעליי לאפשרות הזו. מכל הנימוקים שהעלו @bbn ו @איש-אמת .
ולכל היותר - שיהיה כמו שכתב @יעקב-מ-פינס שהצבעות נגד לא יורידו מהצבעות בעד אלא ייספרו בנפרד. -
@אברך-מייבין השאלה מה עושים לטרולים שמרגישים שחייבים להגיב על כל פוסט ובכל נושא שהם רואים, ואפילו אם הנושא לא קשור אליהם ואין להם ידע בנושא המדובר, וכל זה בכדי לזכות בעוד כמה לייקים במקרה שפותח הנושא ישמח שמישהו מגיב לשאלתו...
ואני כבר לא מדבר על אלו שמגיבים לגמרי לא לעניין או שכותבים כמה פוסטים בזה אחר זה, מה שהיה אמור להיות בפוסט בודד (פשוט מתעצלים ללחוץ על עריכה..) לרוב אלו הם אותם משתמשים המגיבים שוב ושוב ללא תכלית מסוימת אלא לשם הכתיבה בכל פוסט כנ"ל...
אם יפתחו את הדיסלייק והם יראו פידבק שלילי על התגובות המיותרות שלהם, אולי ייחוס והם יפסיקו להטריל ולכתוב דברים מיותרים, שטויות, וכד' ..
מה אתם חושבים? -
נראה לי שכדאי לנסות להוסיף את האפשרות הזאת לתקופה, ולבדוק את ההשלכות.
-
@יוסי-מחשבים אמר בסקר | להוסיף אפשרות להצבעה כלפי מטה (דיסלייק)?:
לא, כי זה יכול לפגוע ברגע שיסמנו כך לכל הודעה שלא תמצא חן לאחד המשתמשים.
אולי אפשר לעשות שורה: האם הפתרון עזר לך? כן / לא
ככה זה ימנע אי הבנה...אם ככה הלך כל הרעיון של דיסלייק - כדי למנוע מאנשים לכתוב שטויות...
-
@יאנג-בוי אמר בהצבעה הפוכה - חוסר הסכמה:
אם ככה הלך כל הרעיון של דיסלייק - כדי למנוע מאנשים לכתוב שטויות...
אם יהיה כתוב על שטות שזה לא עזר אף אחד כבר לא ינסה את זה
הוא הביא דוגמא של הצעה כושלת בשיחזור
אם מישהו יציע לפרמט (לדוג') ויכתבו שזה לא עזר (לא רק פותח האשכול אלא עוד10 משתמשים) נראה לך שמישהו ינסה את זה בכל אופן? -
@אברך-מייבין המשך לתגובה שלך באשכול של הסקר.
מי שלא יכתוב זבל - לא יקבל דיסלייק,
בנוסף, אפשר להחליט שמי שמתברר שהוא נתן דיסלייק סתם, מושעה מהפורום לחודש. -
@klopkk אמר בסקר | להוסיף אפשרות להצבעה כלפי מטה (דיסלייק)?:
כמה ממכם באמת חושבים שהם היו עושים את המירב לעזור לאחד שהיה עושה לכם דיסלייק (אפילו רק פעמיים שלוש)
@klopkk אמר בהצבעה הפוכה - חוסר הסכמה:
@aaron ואיך תדע שזה סתם הרי לכל אחד יש את הנימוקים שלו
וגם מי ילך לפרסם שזה הכלל (אתה יודע שי גם חוקי פורום ובכו''ז אנשים לא תמיד יודעים את כל החוקים)אני סומך על השיקול דעת של המנהלים.
ולמשתמשים - אם אתם מסתפקים האם התגובה שווה דיסלייק או שהוא יגרום לכם לעוף - פשוט אל תתנו דיסלייק.מי שלא יודע את הכללים - מגיע לו השעיה בכל מקרה
-
הערה חשובה (לדעתי העניה) בקשר לנושא הזה ולפורומים (ואינטרנט) בכלל:
יש משהו בשיח הדיגיטלי, שלפעמים משכיח מאיתנו שהאחרים כאן הם לא איזה רובוט ממוחשב שמכונה X, ולכן לפעמים בטעות קורה שפוגעים/נוזפים וכדו', באופן שלעולם לא היינו עושים בחיים האמיתיים (יתכן שיש כאלו שגם בחיים האמיתיים הם קפדנים וכעסנים, או עוקצניים ופוגעניים, אבל אני חושב שלא כולם כאלו בחיים האמיתיים).
רובינו לא היו מגיבים לחבר שאמר משהו לא לעניין "אתה מדבר שטויות". "לא אהבתי את מה שאמרת". "עוד פעם אחת שאתה אומר כך אני יעיף אותך מהבית שלי לצמיתות", וכדו'מ או בכל אופן, אומרים את זה בצורה הרבה יותר מעודנת ונעימה.
ב"עולם" הדיגיטלי היד הרבה יותר קלה על ההדק (של המקלדת...).
כדאי שכולנו ניתן אל ליבנו (וגם אני הקטן בכלל) לזכור שכל משתמש כאן הוא יהודי יקר, בן של מלך מלכי המלכים, וגם כאן קיימים כל ציוויי התורה "ואהבת לרעך כמוך" "מה ששנאוי עליך לא תעשה לחברך" וכו'.