בקשת מידע | כמה עולה חשמל של מיניבר לחודש?
-
רציתי לדעת כמה יעלה חשמל של מיניבר לחודש.
אני יודע שזה תלוי בשימוש האישי אבל בכל זאת אפשר לקבל כיוונים ...
עיקר השימוש יהיה מים קרים. וכוס/שתיים של חמים ביום
תודה רבה. -
@מאיר-מאיר-מאיר
אתן לך תשובה בכלליות ואידך זיל וגמור.
קילו-וואט-שעה עולה בתעריף ביתי כ 60 וחצי אגו'. כלומר, צרכן שלוקח אלף וואט במשך שעה ישלם כנ"ל.
אז כל שנותר זה לברר מהי הצריכה של מיניבר. בגיגול קטן מצאתי את זה, עיי"ש סעיף 5. -
@רפאל-0 כתב בבקשת מידע | כמה עולה חשמל של מיניבר לחודש?:
@מאיר-מאיר-מאיר
אתן לך תשובה בכלליות ואידך זיל וגמור.
קילו-וואט-שעה עולה בתעריף ביתי כ 60 וחצי אגו'. כלומר, צרכן שלוקח אלף וואט במשך שעה ישלם כנ"ל.
אז כל שנותר זה לברר מהי הצריכה של מיניבר. בגיגול קטן מצאתי את זה, עיי"ש סעיף 5.אבל שם כתוב את הצריכה המקסימאלית לא את הצריכה הממוצעת.
כלומר, המיניבר לא לוקח רצוף 2000 ואט כי א"כ היה עולה 2 שח לשעה. 10 ימים 480 שח. חודש כ1300 שח...
רוב הזמן המיני בר נח, פרט לרתיחה או קירור.
ופה הבן שואל תכל'ס, כמה הוצאה חודשית מייצר המיניבר. -
@מאיר-מאיר-מאיר
כאן תמצא תשובה לגבי תמי 4.
קצת ישנה.
הנה יותר חדשה מכאן "תשובה: בחישוב של שימוש סביר ובהנחה שתמי 4 נמצא במצב המתנה ברוב היום הוא צורך ביום שלם ~2,100 ואט כך שביום שלם הוא עולה 1.31 ש"ח"
כאן גם סוג של תשובה ישנה יחסית, לגבי חברות אחרות, לא תמי 4.
אני ממליץ לשים את המיניבר על שעון שבת שיפעל רק בשעות הרלוונטיות, מקווה שזה לא מזיק לו... -
@שטיגליץ כתב בבקשת מידע | כמה עולה חשמל של מיניבר לחודש?:
אני ממליץ לשים את המיניבר על שעון שבת שיפעל רק בשעות הרלוונטיות, מקווה שזה לא מזיק לו...
האגדה מספרת שהרתחה אחת יותר יקרה מהמתנה של יום שלם.
והן אמת שראיתי באיזה סופר על מקרר השתיה מדבקה ובה כתוב שאם יכבו את המקרר בלילה ויפעילוהו בבוקר, זה יצרוך חשמל 35% יותר מאלו היה דלוק כל הלילה. ודוק. -
@מאיר-מאיר-מאיר בדר"כ במיני ברים המים החמים אינם נשארים על מצב שמירת חום כל הזמן אלא בהגיע שעת הקפה, לוחצים על מתג 'הרתחה' או כל שום וחניכה דאית ליה לההוא מתג, וממתינים מס' שניות עד דקות בודדות והמים [הטריים] מוכנים למזיגה
בקשר לכמות הצריכה, בהרבה מכשירים יש היום מדבקה שכתוב עליה כמה הצריכה ליום/לחודש/לשנה בממוצע בקוט"ש (במקום לרשום כמה צריכת המכשיר בפועל הם כותבים ככמה הצריכה לפרק זמן)
על המדבקה ההיא ג"כ יש את הסימון של דרגת החיסכון וכו' -
@הרב-משה הבעיה היא שכדי להיות מוכן ומזומן תמיד לשעת הקפה הזו, הוא מדי פעם עושה הרתחה סתם, [אצלי זה נראה לי יותר מפעם בחצי שעה!] ולכן בקיץ פשוט ניתקתי את החימום שלו, ואני נהנה לי מהמים הקרים, ובשביל פעמיים ביום קפה אני מפעיל קומקום... לפי החישוב דלעיל זה עולה כ30 ש"ח לחודש, שזה ודאי לא שווה בשביל שני קפה ביום.
כשזה קירור בלבד זה ודאי צריכת חשמל מזערית ממש, כמו מקרר בגודל 5 ליטר. -