שיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.
-
Sub First_and_last_word_highlighting() Dim page As Range, lastWordNumber As Integer, pageCount As Integer pageCount = ActiveDocument.ComputeStatistics(wdStatisticPages) For i = 1 To pageCount Selection.GoTo What:=wdGoToPage, Name:=i Set page = ActiveDocument.Bookmarks("\page").Range lastWordNumber = page.Words.Count page.Words(1).HighlightColorIndex = wdGreen page.Words(lastWordNumber).HighlightColorIndex = wdRed Next i MsgBox "המאקרו הסתיים בהצלחה!" & vbCr & vbCr & _ "מאקרו מבית מאיר עיני חכמים-הבית לאוטומציה בוורד" End Sub
-
פוסט זה נמחק!
-
@menajemmendel למה זה?
-
@u88 כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
@menajemmendel למה זה?
זה תגובה לבקשת @מניין כאן (שביקש אם מישהו יכול לכתוב קוד שיעבוד גם בשתי טורים).
-
-
המאקרו המהפכני שכולם חיכו לו - חובה בכל מחשב!
לאחר אין ספור בקשות, הודעות פרטיות, אני סוף סוף שמח לשתף איתכם את הפלא הטכנולוגי שיסובב את חייכם 180 מעלות.
הכירו את המאקרו
מאקרו חדשני שמאפשר לספור כמה פעמים מופיעות אותיות מסוימות במסמך וורד! כן, שמעתם נכון!
הכלי הזה יאפשר לכם:
1️⃣ לגלות באילו אותיות אתם משתמשים הכי הרבה – אולי תגלו שאותיות כמו "צ" ו-"ף" זוכות להזנחה חמורה!
2️⃣ להבין לעומק את סגנון הכתיבה שלכם – מה זה אומר עליכם אם האות "ת" מופיעה פי שניים מהאות "א"? (התשובה: הרבה).
3️⃣ להרגיש מתוחכמים יותר מכל החברים שלכם, כי יש לכם מאקרו של מיספור אותיות וזה בדיוק מה שחסר להם בחיים שלהם.למי זה מתאים?
לכל מי שאי פעם תהה כמה פעמים הוא כתב את האות "ק" במסמך של 200 עמודים.
לאנשים שאוהבים גרפים, סטטיסטיקות, ושאר דברים שאף אחד לא באמת משתמש בהם.
לעורכים תורניים שלוקחים מחיר לפי תווים ולוקחים מחיר שונה על כל אות ואות.
איך זה עובד?
תוך שניות ספורות המאקרו סורק את כל המסמך שלך, סופר אותיות, ומציג לך נתונים שלא תוכל להאמין שיכולת לחיות בלעדיהם עד היום.מה משתמשים אמרו על המאקרו הזה:
"חשבתי שהחיים שלי מושלמים, ואז ניסיתי את המאקרו הזה. עכשיו אני מבין כמה טעיתי."
"לא אשכח את הרגע שבו גיליתי שיש לי יותר 'ש' מאשר 'ח'. תודה למפתח על תובנות חשובות לחיים."
"פשוט מטורף. הכל השתנה מאז."אז למה אתם מחכים?
לחצו עכשיו על הקוד וצאו למסע שאפילו אילון מאסק עוד לא העז לחלום עליו!Sub arraySample() Dim otiot(1 To 22) As String Dim otiotNumber(1 To 22) As Integer Dim olddoc As Document Dim newdoc As Document otiot(1) = "א" otiot(2) = "ב" otiot(3) = "ג" otiot(4) = "ד" otiot(5) = "ה" otiot(6) = "ו" otiot(7) = "ז" otiot(8) = "ח" otiot(9) = "ט" otiot(10) = "י" otiot(11) = "כ" otiot(12) = "ל" otiot(13) = "מ" otiot(14) = "נ" otiot(15) = "ס" otiot(16) = "ע" otiot(17) = "פ" otiot(18) = "צ" otiot(19) = "ק" otiot(20) = "ר" otiot(21) = "ש" otiot(22) = "ת" Set olddoc = ActiveDocument Set newdoc = Documents.Add For i = LBound(otiot) To UBound(otiot) otiotNumber(i) = Len(olddoc.Range) - Len(Replace(olddoc.Range, otiot(i), "")) newdoc.Range.InsertAfter otiot(i) & " מופיע " & otiotNumber(i) & " מספר פעמים" & vbCr Next i newdoc.Activate End Sub
-
@menajemmendel הוא עובד גם אותיות סופיות?
(אגב, מה הבעיה לספור דרך החיפוש פשוט של וורד?) -
@צדיק-וטוב-לו-0 הוא לא עובד על אותיות סופיות אבל אפשר להוסיף תראה שבשורה 2 ובשורה 3 כתוב שיש 22 מופעים של אותיות אז תוסיף אחרי שורה 28 את הקוד של האות (כמו אחת האותיות לפני) ותכתוב שם מה שאתה רוצה (רק לא לשכוח לעדכן בקוד למעלה מספר מופעים ( otiot)
-
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
(אגב, מה הבעיה לספור דרך החיפוש פשוט של וורד?)
0
כאן אתה מקבל דו''ח, וגם כולם בבת אחת, לא צריך לעשות אחד אחד
-
@menajemmendel כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
@u88 כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
@menajemmendel למה זה?
זה תגובה לבקשת @מניין כאן (שביקש אם מישהו יכול לכתוב קוד שיעבוד גם בשתי טורים).
כנראה לא הסברתי את עצמי טוב, אני רציתי שיהיה כמו בתמונה המצורפת, והמאקרו שלך לא פתר את זה, אבל למעשה זה לא נצרך כי מספיק שיש סימון בתחילת העמוד ובסוף העמוד, ולכן מחקתי את הבקשה.
רק עדיין מעניין אותי אם יש אפשרות כזאת של מאקרו שימצא את סוף הטור של צד ימין ואת תחילת הטור של צד שמאל, ניסיתי בgpt בכמה וכמה שיטות והוא לא הצליח בשום אופן.
-
@מניין כן, יש אפשרות, המאקרו של השוואת טורים משתמש בזה.
(סתם ככה לגבי הגישה כלפי מאקרו ''אם יש אפשרות כזאת'' הכלל הוא כל דבר שאפשר לעשות באופן ידני בוורד אפשר לעשות את זה במאקרו, ורק השאלה היא כמה מורכב לעשות את המאקרו). -
@מניין כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
ניסיתי בgpt בכמה וכמה שיטות והוא לא הצליח בשום אופן.
העיקרון איך שזה עובד זה לפי זיהוי מיקום לעומת נקודת האמצע שבין שני הטורים
יש כמה דרכים לעשות זאת תוכל לעיין במאקרו ליישור טורים יש לו כמה גרסאות כאן בפורום ולהחליט מה האופן שתואם לך. למשל יש מורכבות מסויימת בזיהוי נקודת האמצע אם עשו קיפול לספר.כאן המקום להזכיר שמאוד כדאי לעשות את הזיהוי של המעבר בין טורים בפונציה נפרדת כך תוכל להתשמש בו גם במקומות אחרים בו תצטרך לאותה פונקציה.
-
@pcinfogmach אני אישית משתמש בשיטה אחרת (לדעתי יותר טובה, לולאה, שבודקת אם הטקטס בשורה הזו נמוך מבחינת גובה יותר מהטקסט בשורה הקודמת)
-
המאקרו שישים סוף לעוגמת הנפש – סידור מילים בסדר עולה!
חברים יקרים,
לאחר ההצלחה המסחררת של המאקרו הקודם שלי (שנותן דוח מפורט על האותיות), ועקב הביקוש הרב מצד הציבור, הלחץ הכבד, והפניות האינסופיות מכל רחבי העולם (כולל מדינות שלא ידעתי שהן קיימות), החלטתי להיענות לקריאה. הרי ידוע שאין מסרבים לגדולים, ולציבור שנמצא באופוריה כזו אי אפשר להגיד לא.הבעיה הידועה:
כולנו מכירים את זה. אתם מקבלים טקסט – מכתב, כתבה, חידוש תורה – ובמבט ראשון, זה נראה בסדר. אפילו נדמה שיש בו איזשהו היגיון. אבל אז, כשמתעמקים, מבינים את האמת: הטקסט הזה לא באמת מסודר, כן אני מתכוון שלא מסודרים בסדר עולה?
זה יכול להיות כתבות בעיתון, חידושי תורה, מכתב מחבר, ואפילו רשימות מכולת! כולנו יודעים כמה אי סדר בטקסטים יכול להוציא אותנו משלוותנו.כמה פעמים אמרתם לעצמכם:
• "למה המילים האלה לא מסודרות בצורה נורמלית?"
• "איך אני אמור לקרוא את זה?"
• "איזו עוגמת נפש!"
• מישהו שולח לכם חידוש תורה, ואתם שואלים את עצמכם: "למה 'מצווה' מגיעה לפני 'ברכה'? זה לא הגיוני!"הפתרון – המאקרו החדש שלי!
מהיום אין יותר בלגן!
המאקרו הזה ייקח כל טקסט שאתם מזינים לו, ויהפוך אותו למופת של סדר וארגון. המילים שלכם ימוינו בסדר אלפביתי מושלם, והטקסט שלכם יהפוך ליצירת אמנות.
הרי זה לא מקרה שתוס' תמיד שואל קודם ''ואם תאמר'' ורק אחר''כ ''ויש לומר'', הא חשבתם פעם על זה? התשובה פשוטה כי בסדר אלפבתי ''ואם תאמר קודם ל''ויש לומר''. ודו''ק.
למה זה חשוב?
• סוף סוף תוכלו לקרוא טקסטים בראש שקט, בלי עצבים על בלגן מיותר.
• הטקסט שלכם ישדר מקצועיות ואלגנטיות, אפילו אם מדובר ברשימת קניות פשוטה.
• תשאירו רושם בלתי נשכח על כל מי שיקרא את המסמכים שלכם.איך זה עובד?
זה פשוט גאוני – המאקרו משתמש באלגוריתם ה"בועה" (Bubble Sort), הידוע כאלגוריתם שמביא סדר לעולם, ומסדר את המילים שלכם כמו שחלמתם.
דוגמאות לשימושים מעשיים:
• סידור כתבות מבולגנות מהעיתון.
• מיון חידושי תורה כך שגם החברותא שלכם יבין מה קורה.
• סידור מכתבים מחברים כדי שתוכלו סוף סוף להבין מה הם רוצים להגיד.תגובות נרגשות מהשטח:
"סידור המילים שינה לי את החיים. סוף סוף אני יכול לקרוא בלי להתרגז."
"חשבתי שבלגן בטקסטים זה גזירת גורל, אבל המאקרו הזה פתח לי את העיניים."
"Bubble Sort? יותר כמו Life Sort! החיים שלי מסודרים עכשיו."
"זה לא רק כלי, זה פילוסופיית חיים. כל המילים במקום אחד – מדהים."
"מאז שסידרתי את רשימת המכולת שלי, הכל מרגיש טוב יותר."למי שאין את המאקרו הזה:
• תמשיכו להתמודד עם טקסטים מבולגנים ועצבים מיותרים.
• לעולם לא תחוו את השלווה של טקסט מסודר.
• והכי גרוע – איך תסבירו לחברים שלכם שאין לכם כלי כזה?️ אז למה אתם מחכים?
הגיע הזמן לשים סוף לבלגן! תתקינו את הקוד, סדרו את המילים שלכם, ותצאו לחופשי!
אגב אני רוצה להדגיש שכמה שהמאקרוים שלי נראים יפים להפליא הם פרי יצירתי ולא ממו''ר GPT, פשוט לאחרונה רכשתי קורס של VBA לוורד (ושיפר את ביצועים שלי בעשרות מונים)Sub ARRAYSAMPLE2() Dim otext As String Dim wordList() As String Dim temporal As String Dim newdoc As Document Dim confirmation As VbMsgBoxResult confirmation = MsgBox("אל תשתמשו בסמך גדול, כי יקח לזה הרבה זמן, רצונך למהשיך", _ vbYesNo + vbQuestion) If confirmation = vbYes Then otext = ActiveDocument.Content wordList = Split(otext, " ") 'sort with Bubble Sort method For i = LBound(wordList) To (UBound(wordList) - 1) For j = i + 1 To UBound(wordList) If wordList(i) > wordList(j) Then temporal = wordList(i) wordList(i) = wordList(j) wordList(j) = temporal End If DoEvents Next j Next i Set newdoc = Documents.Add newdoc.Content.InsertAfter Join(wordList, ", ") End If End Sub
-
@menajemmendel חייב לציין שהמון מלל, אך לא הבנתי מה בדיוק המאקרו אמור לעשות.
זה נראה שביקשת מGPT לכתוב את הפוסט, וחבל. -
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
@menajemmendel חייב לציין שהמון מלל, אך לא הבנתי מה בדיוק המאקרו אמור לעשות.
זה נראה שביקשת מGPT לכתוב את הפוסט, וחבל.גם אני לא הבנתי כלום.
לא יודע מה הבעיה, ועל מה הפתרון. -
זה נראה שביקשת מGPT לכתוב את הפוסט,
באמת חבל...
אבל, יש בזה גם טוב, לפעמים זה משעשע לקרוא כזה פוסט, לי שתי הפוסטים הללו גרמו לחייך.@menajemmendel תכתוב למודל שאתה משתמש בו שייצר לך את הטקסטים, שהוא משעשע במקום להיות רציני.
מההיכרות שלי איתך, אלמלא השורה הזו:אגב אני רוצה להדגיש שכמה שהמאקרוים שלי נראים יפים להפליא הם פרי יצירתי ולא ממו''ר GPT, פשוט לאחרונה רכשתי קורס של VBA לוורד (ושיפר את ביצועים שלי בעשרות מונים)
הייתי כותב לך שלא מתאים לך להעלות דברים של GPT...
לא הבנתי מה בדיוק המאקרו אמור לעשות.
זה באמת מאקרו גאוני, אבל לא למה שGPT כתב, כאשר יש לך למשל רשימה שמית, או כל רשימה אחרת למשל באקסל אתה יכול למיין לפי א, ב. לעומת וורד שאינו משתמש בתאים נפרדים אם יש לך רשימה כזו שאתה לא יכול לסדר אותה בסדר עולה יורד וכדומה.
וכאן נכנס המאקרו הגאוני הזה, שמסדר את המילים לפי סדר אלפא ביתי!!! -
@ששמעון @דאנציג
או חבר'ה, תקשיבו,
אני באמת לא יודע מה עובר עליכם בזמן האחרון שאתם כ''כ קשוחים... אולי זה קשור למח' בין השו"ע והרש"ל אם ימי חנוכה נקבעו רק להלל והודאה או גם לשמחה (ואכמ''ל). אבל ברשותכם, אני רוצה לעשות סדר ולהבהיר:
בואו נגיד את האמת – שני המאקרואים שהעליתי פה הם לא שימושיים בכלל.
אני יודע את זה, ואתם יודעים את זה (לפחות עכשיו). אבל רגע, לפני שאתם זורקים את הקוד לפח ואותי ביחד עם הקוד, אבהיר שיש כאן הרבה מה ללמוד משתי הקודים האלו: המאקרו הראשון – ספירת אותיות:
הרעיון פה הוא לא אם זה באמת נחוץ לספור כמה פעמים האות "ק" מופיעה בטקסט.
הרעיון הוא ללמוד איך לעבוד עם Arrays – איך יוצרים רשימה, איך משתמשים בה, איך יודעים מה ההתחלה ומה הסוף (LBound ו-UBound). כמו שאכן ידידנו @u88 למד את זה והבין את הנושא בצורה ברורה!
מאקרו השני – סידור לפי א"ב:
כן, @ששמעון צודק שאפשר היה לעשות את זה בקלות עם מיון בסיסי: להחליף רווחים באנטרים, למיין ואז להחזיר. והאמת שהשיטה שהוא מציע עדיפה כשמדובר במסמכים גדולים, כי היא הרבה יותר מהירה (המאקרו שלי יקח לו הרבה זמן), אבל התועלת גדולה של המאקרו שלי הוא: כך:
מה תעשו אם תצטרכו למיין דברים בתוך המאקרו [לקבוע משתנים וכדו'] עצמו לצורך המשך שימשו במאקרו, [ולא דוקא לפי סדר אלפאבתי, אלא לפי כל ערך אחר כגון לסדר תמונות לפי הגודל שלהם, או משהו כזה]? שם אין לכם את כלי המיון של וורד, ואתם חייבים אלגוריתם כמו Bubble Sort. [אגב לפני שבועים היה לי כזה מקרה, ואני לא ידעתי על קיומו של אלגוריטם בועה, וחשבתי על הרבה זמן, איך ניתן לסדר, ובאמת יצא לי משהו מאד דומה לאגוריטם בועה, ואתמול גיליתי את השיטה של בועה, ושאני לא הגאון הראשון.]
בקיצור:
אני לא באמת חושב שהמאקרואים האלה יגרמו לכם לפרוץ בקריאות התפעלות, אבל הם כן תרגיל טוב למי שרוצה ללמוד VBA, ועשיתי את זה עם קצר הומור,
ואם זה לא מעניין אתכם – אז פשוט תעברו הלאה.ו @דאנציג לגבי מה שכתבת
מההיכרות שלי איתך, אלמלא השורה הזו:
אגב אני רוצה להדגיש שכמה שהמאקרוים שלי נראים יפים להפליא הם פרי יצירתי ולא ממו''ר GPT, פשוט לאחרונה רכשתי קורס של VBA לוורד (ושיפר את ביצועים שלי בעשרות מונים)הייתי כותב לך שלא מתאים לך להעלות דברים של GPT...
לא הבנתי כוונתך באמת הקודים לא GPT כתב אותם, והקישור שהבאתי לכם על קורס VBA הוא אמיתי, באמת קורס מוצלח למי שזה מעניין אותו (אבל הוא באנגלית, ולא מסביר ממש למתחילים) יש להדגיש שזה הקורס היחיד שמצאתי על VBA לוורד, כולם מלמדים על אקסל ומתרגמים לוורד (אף אני כשהתחלתי עם VBA עשיתי כך בלית ברירה)
-
פוסט זה נמחק!