שיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.
-
@יאיר-דניאל כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
המאקרו "קפיצה לסוף המסמך" מיועד לאנשים שכותבים מסמך ארוך כגון חבורה וכדו' וכשהם נכנסים לקובץ הסמן לא נמצא בסוך המסמך, וצריך לגלול ע"י העכבר או ע"י החיצים בכדי להמשיך לכתוב איפה שהפסיקו (לי זה קורה המון!). כנ"ל מומלץ להגדיר לו קיצור מקשים במקלדת.
לא צריך לזה שום מאקרו, יש מקש מובנה לזה במחשב CTRL + END
כמו כן לגלגל כלפי מטה ומעלה יש מקש PgUp, ו PgDn, ואם אתה רוצה פסקה פסקה, אפשר פשוט CTRL+חץ למעלה או למטה, עובר פסקה פסקה
-
מאקרו טקסט מתחלף בוורד
רוצים ליצור פירוש עם טקסט מתחלף כדוגמת רש"י או מפרשים אחרים??
המאקרו שיסדר את העניינים!!איך זה עובד??
- מסמנים את הפיסקאות שעליהם רוצים להחיל את המאקרו.
- בחלון שנפתח, מסמנים באיזה תו מסתיים הדיבור המתחיל ובאיזה תו מסתיים הדיבור, ולוחצים על אישור.
- המאקרו מדגיש מתחילת הפיסקה עד הסימן של סוף הדיבור המתחיל, ולאחר מכן הוא מסמן מתו סוף דיבור עד תו תחילת ד"ה.
שימו לב שהמאקרו עובד על הפיסקאות הנבחרות מתחילת הפיסקה ועד סופה.
תמונה להמחשה:
להורדה מכאן
-
@pcinfogmach כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
עבור מה ש@שלמה11 מתאר
-
@menajemmendel כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
לא צריך לזה שום מאקרו, יש מקש מובנה לזה במחשב CTRL + END
לא שמת לב כנראה מה כתבתי
אני מדבר על מי שרוצה לגלול עד סוף המסמך, ולא פיסקה פיסקה. צירוף המקשים CTRL + END מעביר אותך לתחילת המילה הקודמת@menajemmendel כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
כמו כן לגלגל כלפי מטה ומעלה יש מקש PgUp, ו PgDn, ואם אתה רוצה פסקה פסקה, אפשר פשוט CTRL+חץ למעלה או למטה, עובר פסקה פסקה
ולגבי זה - אני דיברתי על אנשים שרוצים לגלול רבע מסך בערך ולא לפי פסקאות, כי לפעמים פסקה יכולה להיות מאוד ארוכה.
(במיוחד לפני עריכה, בכתיבת טיוטה) -
@יאיר-דניאל כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
לא שמת לב כנראה מה כתבתי
אני מדבר על מי שרוצה לגלול עד סוף המסמך, ולא פיסקה פיסקה. צירוף המקשים CTRL + END מעביר אותך לתחילת המילה הקודמתאני לא יודע מה קורה במחשב שלך, אבל בכל המחשבים שאני מכיר בוורד, CTRL+END מוביל לסוף המסמך, וCTRL+HOME לתחילת המסמך., כולל ברגע הזה בדקתי שוב
זה לא רק בוורד, גם בדפדפן
ולעבור פיסקה פסיקה, זה CTRL+חץ -
@pcinfogmach כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
נא לפרט קצת איך המאקרו עובד
פשוט ומדהים!
אבל זה עובד רק אם יש היכר בין הטקסט שלא רוצים להדגיש בתחילתו וסופו.
לפי איך שהבנתי המאקרו פשוט מדגיש את כל הטקסט שבין הסימן השני לסימן הראשון:
דוגמא בספולייר:כאשר אני מעתיק רש"י מפרוייקט השו"ת, זה נראה כך:
ויקחו לי תרומה - לי לשמי:
תרומה - הפרשה, יפרישו לי מממונם נדבה:
ידבנו לבו - לשון נדבה, והוא לשון רצון טוב, פרישנ"ט בלעז [מתנה]:
תקחו את תרומתי - אמרו רבותינו שלש תרומות אמורות כאן, אחת תרומת בקע לגלגלת, שנעשו מהם האדנים, כמו שמפורש באלה פקודי (שמות לח כו - כז), ואחת תרומת המזבח בקע לגלגלת לקופות לקנות מהן קרבנות צבור, ואחת תרומת המשכן נדבת כל אחד ואחד. שלשה עשר דברים האמורים בענין כולם הוצרכו למלאכת המשכן או לבגדי כהונה, כשתדקדק בהם:
(ג) זהב וכסף ונחשת וגו' - כולם באו בנדבה, איש איש מה שנדבו לבו, חוץ מן הכסף שבא בשוה מחצית השקל לכל אחד, ולא מצינו בכל מלאכת המשכן, שהוצרך שם כסף יותר, שנאמר (שמות לח כו - כז) וכסף פקודי העדה וגו' בקע לגלגלת וגו', ושאר הכסף הבא שם בנדבה עשאוה לכלי שרת:
(ד) ותכלת - צמר צבוע בדם חלזון, וצבעו ירוק:
וארגמן - צמר צבוע ממין צבע ששמו ארגמן:
ושש - הוא פשתן:
ועזים - נוצה של עזים, לכך תרגם אונקלוס ומעזי, הבא מן העזים, ולא עזים עצמם, שתרגום של עזים עזיא:
כעת אני רוצה להדגיש את כל מילות הפסוק שאותם רש"י מפרש, והם שונה משאר הטקסט, בכך שבסוף הדיבור הקודם יש נקודתיים: ובתחילת דברי רש"י יש מקף אמצעי - . מה שצריך לעשות זה לבחור את כל הטקסט, ולהפעיל את המאקרו ובתיבה הראשונה לשנות את הנוקדה למקף אמצעי אנטר, והופ, ברגע כמימרא כל הדיבור המתחיל של רש"י הודגש!!!
מהו השם המיקצועי
הדגשת דיבור המתחיל?
-
@שלמה11
נא לפרט קצת איך המאקרו עובדערכתי את הפוסט...
@דאנציג כתב בשיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.:
אבל זה עובד רק אם יש היכר בין הטקסט שלא רוצים להדגיש בתחילתו וסופו.
חשבת שהמחשב ינחש לבד?!....
-
אז זה בעצם עשוי בשביל הדגשת דיבור המתחיל של טקטס שהעתיקו מבר אילן או שימוש יותר נרחב?
הדוגמא ש @דאנציג הביא לא ממש טובה.
תסתכל בדוגמא שלי בפוסט המקורי, המאקרו מחליף את כל הד"ה בתוך אותה פיסקה.
מתאים גם ליצירת פירוש מתחלף כמו שוטנשטיין ודומיו.למה חיפוש והחלפה לא טוב לזה? מה המאקרו עושה שאי אפשר בחיפוש והחלפה?
הסבר, נמק, באר...
-
@pcinfogmach
יפה, לא הכרתי את האפשרות הזאת
(ונראה שעוד הרבה אנשים פה לא הכירו)
אולי תוסיף את זה לחיפוש והחלפה של התוסף שלך -
@שלמה11
בדיוק מסיבה זו....
https://mitmachim.top/post/923667 -
@pcinfogmach
א"א לכתוב שם תגובות