שיתוף | "מתעדכן" אוסף מאקרו לוורד - אינדקס מאקרו שימושי + הוראות חשובות.
-
כבר הרבה זמן לא כתבו כאן, אבל זכור לי שהיה כאן, או בשרשור אחר (לא מצאתיו כעת) מאקרו למעבר מגוף הטקסט להערה, ומאקרו נוסף מהערה למיקום ההפניה להערה בטקסט העליון.
האמת היא שאני השתמשתי בדרך אחרת, ולאחרונה גיליתי שהיא לא כל כך קלה כמו שחשבתי (ולכן לא כתבתי עליה עד היום), ועכשיו גם ג'מיני הביא לה מאקרו פשוט.
טוב, כתבתי יותר מדאי, הנה מאקרו אחד בודד, שמעביר את הסמן להערה הקרובה, ומההערה למיקום ההפניה להערה בטקסט העליון (אותו מאקרו, ולא שניים כפי שפורסם פעם):Sub ToggleFootnote() ' הפעלת הפקודה המובנית של וורד למעבר בין הערת השוליים לטקסט הראשי Application.Run "ViewFootnotes" End Subואם זה מעניין מישהו איך אני עושה, אז:
הצמדתי את הפקודה 'עבור אל הערת שוליים' לסרגל הכלים לגישה מהירה
, וכך כאשר תלחץ אלט + המספר שמופיע שם למעלה, הסמן יעבור להערת שוליים, וכאשר תלחץ שוב אלט + המספר, הסמן יחזור למיקום ההערה.
שים לב, הפקודה 'עבור אל הערת שוליים' אינה נמצאת ברצועת הכלים, ולכן הדרך קצת ארוכה:
קובץ > אפשרויות וורד > סרגל כלים לגישה מהירה > פקודות שאינן ברצועת הכלים (סינון שאר הפקודות).חפש את 'עבור אל הערת שוליים' בחר אותו, ולחץ על 'הוסף':
-
כבר הרבה זמן לא כתבו כאן, אבל זכור לי שהיה כאן, או בשרשור אחר (לא מצאתיו כעת) מאקרו למעבר מגוף הטקסט להערה, ומאקרו נוסף מהערה למיקום ההפניה להערה בטקסט העליון.
האמת היא שאני השתמשתי בדרך אחרת, ולאחרונה גיליתי שהיא לא כל כך קלה כמו שחשבתי (ולכן לא כתבתי עליה עד היום), ועכשיו גם ג'מיני הביא לה מאקרו פשוט.
טוב, כתבתי יותר מדאי, הנה מאקרו אחד בודד, שמעביר את הסמן להערה הקרובה, ומההערה למיקום ההפניה להערה בטקסט העליון (אותו מאקרו, ולא שניים כפי שפורסם פעם):Sub ToggleFootnote() ' הפעלת הפקודה המובנית של וורד למעבר בין הערת השוליים לטקסט הראשי Application.Run "ViewFootnotes" End Subואם זה מעניין מישהו איך אני עושה, אז:
הצמדתי את הפקודה 'עבור אל הערת שוליים' לסרגל הכלים לגישה מהירה
, וכך כאשר תלחץ אלט + המספר שמופיע שם למעלה, הסמן יעבור להערת שוליים, וכאשר תלחץ שוב אלט + המספר, הסמן יחזור למיקום ההערה.
שים לב, הפקודה 'עבור אל הערת שוליים' אינה נמצאת ברצועת הכלים, ולכן הדרך קצת ארוכה:
קובץ > אפשרויות וורד > סרגל כלים לגישה מהירה > פקודות שאינן ברצועת הכלים (סינון שאר הפקודות).חפש את 'עבור אל הערת שוליים' בחר אותו, ולחץ על 'הוסף':
-
-
@pcinfogmach
אין רע, ולא הבנתי למה עושים לזה שני מאקרו כשזה אופציה כזו פשוטה, עד שבאתי לעזור לו עם הדרך שלי, ניסיתי לבדוק את הנתיב המדוייק, ופתאום גיליתי שזה מסתתר בכלל בפקודות שאינן מופיעות בסרגל הכלים... -
@דאנציג
ואז מה? יההי טוב לכולם ללמוד על זה מאשר לשתמש במאקרו לכל דבר. -
@pcinfogmach
אין רע, ולא הבנתי למה עושים לזה שני מאקרו כשזה אופציה כזו פשוטה, עד שבאתי לעזור לו עם הדרך שלי, ניסיתי לבדוק את הנתיב המדוייק, ופתאום גיליתי שזה מסתתר בכלל בפקודות שאינן מופיעות בסרגל הכלים...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות