שיתוף | שרשור חיפוש והחלפה בוורד - אילתורים מקצועיים בוורד
-
@u88 כתב בשיתוף | שרשור חיפוש והחלפה בוורד - אילתורים מקצועיים בוורד:
@pcinfogmach אפשר את זה בתור מאקרו?
תקליט את השלבים הנ"ל ויהיה לך מאקרו.
-
@pcinfogmach זה קצת מסובך אשמח למשהוא מובנה
-
מחליף פסיק או נקודה שלפני סימון הערה, לאחרי.
קרדיט ל @pcinfogmachSub Macro2() Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find .Text = "^f" .Replacement.Text = "%^&%" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchKashida = False .MatchDiacritics = False .MatchAlefHamza = False .MatchControl = False .MatchWildcards = False .MatchSoundsLike = False .MatchAllWordForms = False End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find .Text = "(?)([,.])%(*)%" .Replacement.Text = "\1\3\2" .Forward = True .Wrap = wdFindContinue .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchKashida = False .MatchDiacritics = False .MatchAlefHamza = False .MatchControl = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll End Sub
-
@דאנציג כתב בשיתוף | שרשור חיפוש והחלפה בוורד - אילתורים מקצועיים בוורד:
איך עושים לפסיק או לנקודה?
בחיפוש והחלפה כשרוצים למצוא אחד מתוך כמה תוים מכניסים את כל התוים אל תוך סוגריים מרובעות ככה
[,.]
ובמקרה שלנו הקוד יהיה[,.]%(*)%(?)
שים לב! איפה שמתי את הסימן שאלה שים אותו היכן שהפסיק או הנקודה יהיו בסוף ההחלפה כדי למנוע בעיות בעיצוב כנ"ל -
@pcinfogmach כתב בשיתוף | שרשור חיפוש והחלפה בוורד - אילתורים מקצועיים בוורד:
שים לב! איפה שמתי את הסימן שאלה שים אותו היכן שהפסיק או הנקודה יהיו בסוף ההחלפה
אבל כך הוא מעביר את הרווח במקום שיהיה לאחר ה,/. לפני וה,/. צמוד למילה הבאה.
לעומת זאת כאשר אני עושה כך (?)[,.]%(*)%:
הרווח ממוקם במקום הנכון. -
@pcinfogmach
משום מה כאשר ה(?) בסוף מילה, הוא לא מחליף כלל.וכאשר אני מחליף כך (?)([,.])%(*)% זה כן מחליף.
-
@pcinfogmach
אין קובץ, כתבתי בקובץ חדש:
123, 456
123, 456
123, 456
123. 456
עם הערה אחרי הפסיק / נקודה.
תראה כעת את המאקרו שעדכנתי למעלה. -
@pcinfogmach
עכשיו ראיתי מה הבעיה, אני עשיתי את ה% צמוד לסימון הערה, ואתה בהחלפה כתבת %([,.])()%(?)
שהפסיק/נקודה בין ה%, ולכן זה לא עבד לי.
כעת החלפתי כך ([,.])%()%(?) וזה עובד מצויין, רק לא הבנתי כל כך את הענין של העיצוב, האם להחליף במאקרו את המיקום של ה(?), הרי אם זה בסוף, זה תופס את הרווח שאחרי, ואם זה לפני זה תופס את האות האחרונה שלפני הפסיק / נקודה. -
האם מישהו יודע איך אפשר ע"י מאקרו או מקשים להגיע תוצאה הבאה
יש לי הערות שוליים רבות, חלקם צבועים בצבע מסויים (תוכן ההערה), נניח אדום שחור וירוק.
איך אוכל לסמן את ה'סימון הערת שוליים' (למעלה בטקסט-את המספר) בצבע מסויים, רק את מספרי ההערות שתוכנם בצבע X
יש פתרון ????
אולי @pcinfogmach
בתודה מראש -
@pcinfogmach
איך אני עושה שכל פסיק בסוף פסקה יהיה נקודה, וכן פסקה בלי נקודה שיהיה נקודה בסופה
תודה רבה -
@מנה
עיין כאן
https://mitmachim.top/post/760669 -
@pcinfogmach
תודה רבה
אין כמוך! -
@pcinfogmach כתב בשיתוף | שרשור חיפוש והחלפה בוורד - אילתורים מקצועיים בוורד:
המקרה הראשון פשוט:
בחיפוש והחלפה בוורד יש תפריט עם תוים מיוחדים תחליף בדיוק לפי מה שאמרת פסיק עם סוף פיסקה בנקודה עם סוף פיסקה.אם הבנתי נכון לפי התמונה התוצאה צריכה להיות כך:
אך זה לא נותן להחליף
איפה הטעות שלי?גם את האפשרות השנייה ניסיתי ללא הצלחה
אז איפה הבעיה? -
@שליו כתב בשיתוף | שרשור חיפוש והחלפה בוורד - אילתורים מקצועיים בוורד:
אך זה לא נותן להחליף
מה בדיוק קורה? אולי תעלה מסמך דוגמא?
לפעמים בחיפוש והחלפה כשזה לא עובד עוזר לשים את הסמן של העבר בתחילת המסמך
@שליו כתב בשיתוף | שרשור חיפוש והחלפה בוורד - אילתורים מקצועיים בוורד:
גם את האפשרות השנייה ניסיתי ללא הצלחה
יש לך שם טעות
הקוד אמור להיראות כך
אגב טיפ לגבי חיפוש והחלפה מומלץ להקליד את הקודים עם מקלדת במצב אנגלית אם אפשר כדי למנוע בלבולים בקוד.