בירור | נורות לד לרכב
-
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בבירור | נורות לד לרכב:
@היהודי-פשוט תכתוב בגוגל נורה קדמית קורולה 2008.
רק מעניין אותי חוקיות העניין כי שמעתי גרסאות סותרות. לכאו' לא אמורה להיות בעיה כי לא ידוע לי שחייב להיות נורות להט (אולי נקראות הלוגן)לד לא חוקי אם הרכב בא עם הלוגן.
אבל יש מקומות שמחפפים על התקנה הזו בטסט. -
@מאיר-מאיר-מאיר
צבע זה עניין של זיהוי בלבד, תאורה כמו (כמעט) כל דבר אחר ברכיבי הרכב - משפיע על הבטיחות של הנהג והסביבה... -
@מאיר-מאיר-מאיר
כי יש תקן מה מותר ומה אסור- כדי למנוע סינוור.
ולכן היצרן אמור להשים נורות שמאירות חזק אבל לא מסנוורות ועוברות את התקן של מדינת ישראל (מכון התקנים לדעתי גם קובע את זה) -
@מיישה כתב בבירור | נורות לד לרכב:
@לידור כתב בבירור | נורות לד לרכב:
די למנוע סינוור
לכן כל המכוניות מ2016 ומעלה שורפות לי את העיניים בכביש?
אני ממש לא מבין מה ההיגיון שרכב ישן לא יכול לשים לד?
מה זה האיפה ואיפה הזה?הלוואי והייתי יכול לעזור- אבל תשאל את משרד התחבורה.
במקרה שאם עוצר שוטר על לדים לא חוקיים (כמו שלא מתאים לרכב ישן שבא עם זה מהיצרן)- הרכב יכול לרדת מהכביש עד לתיקון הליקוי. -
@לידור כתב בבירור | נורות לד לרכב:
הרכב יכול לרדת מהכביש עד לתיקון הליקוי.
זה ברכב ישן, וברכב חדש?
סיפיר מהחודש האחרון, נסעתי בבקעה, עמד רכב מאחורי עם אורות מסנוורים, ממש הפריע לי, אז הדלקתי ווינקרים לאותת לו שיוריד, בתגובה, הוא הדליק את האורות הגבוהים, דמיין לעצמך... לקח איזה 5 דקות שהעיניים שלי חזרו לעצמם... -
@מיישה כשרכב מסנוור אותך מאחוריך תוריד את המראה על ידי הוו שמתחת המראה (אם לא מובן אתן תמונות) וראה זה פלא הסינוור יעלם אך עדיין תראה מהמראה את מאחוריך (עדיין לא קלטתי איך זה עובד)
זה ידוע, וזה מראה מיוחדת שיש בה חלקיקים שמעבירים את המראה בצורה חשוכה, כמו התמונות שכשמזיזים רואים תמונה אחרת...
-
@לידור למה אי אפשר לשנות במשרד הרישוי? כמו שמשנים צבע וכו'
פנס שלא נועד לנורת לד הצורה שלו שונה בפנים ולכן גורם לסינוור יתר
-
@ITAMAR25 כתב בבירור | נורות לד לרכב:
גורם לסינוור יתר
לא ראיתי שהרכבים החדשים מסנוורים פחות, זה לא נראה לי הסיבה היחידה, לדעתי, פשוט כל יצרניות הרכבים מייצרות לד למורת רוחם של אגף הרישוי והתנועה, ולא נותר להם אלא לאכוף איסור על בעלי הרכבים הישנים...
-
@ITAMAR25 כתב בבירור | נורות לד לרכב:
גורם לסינוור יתר
לא ראיתי שהרכבים החדשים מסנוורים פחות, זה לא נראה לי הסיבה היחידה, לדעתי, פשוט כל יצרניות הרכבים מייצרות לד למורת רוחם של אגף הרישוי והתנועה, ולא נותר להם אלא לאכוף איסור על בעלי הרכבים הישנים...
אם תשים לב תראה שברכבים החדשים התאורה לא עולה למעלה אלא רק עד גובה מסויים, אבל ברכב שהמקור בלי לד האור מתפזר (מניסיון אצלי)
-
-
@לידור זה לא חדש, תסתכל מה סיפרתי כאן...
דרך אגב, אם יורשה לי, זה נראה שאתה וותיק מאד בפורום, אולי אפילו חבר של שמואל, אבל אתה לא באיזור, אני טועה?לא בכל רכב יש את זה, אצלי יש את זה ברכב אבל זה מזיז את המראה. ככה שזה לא באמת רלוונטי...
אני מאזור ירושלים ונמצא גם בפתח תקווה -