בירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?
-
@nte כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
והוא מבשל בזריזות
אתה מדבר מניסיון? הוא לא נופל ביכולת הבישול מכיריים של גז רגילים?
אגב, מי צורך יותר טרמי או אינדוקציה? -
-
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
אתה מתכוון שהשגתם הסכמה בין כל השכנים?
אני גר עדיין בבניין ישן בפרברי ירושלים...
כמובן שגם אחרי שכולם ייתאכלסו, אני חושב שיש הגבלה למשהו כמו 5 שנים שלא לעבור, אחרי הכל הם השקיעו עכשיו בתשתיות... -
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
@nte כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
והוא מבשל בזריזות
אתה מדבר מניסיון? הוא לא נופל ביכולת הבישול מכיריים של גז רגילים?
אגב, מי צורך יותר טרמי או אינדוקציה?מנסיון של גז, קרמי, אינדוקציה
ממליץ ביותר על קרמי
לא בדקתי צריכת חשמל -
@מאיר-מאיר-מאיר מנסיון שלי בגז, קצת קרמי, ואינדוקציה, אני אישית ממליץ חד משמעית על אינדוקציה כי לפני שיקולי כסף (שזה הרבה יותר חסכוני מקרמי וטיפטיפה יותר יקר מגז) יש שיקול של נוחות -
- זה מתקרר במהירות.
- זה מתנקה פיקס , ובקלי קלות (ברוב המקרים אפילו ונדולין מבריק אותו כמו חלון.
- זה נוח לשימוש כמו שיש כלומר אני מבשל בעיגול אחד וכל המוצרים מונחים גם הם על הגז -זה נוח מאוד מאוד.
- מתחמם במהירות שיא - יותר מהר מגז כיון שיש לו יותר מ80 אחוז ניצול אנרגיה (בהשוואה לכ 65 אחוז בגז ופחות מ50 בחשמלי וקרמי גם באותו אזור).
כל זה מהנסיון שלי בהחלט לא מחייב שכולם יהנו מזה כ"כ...
-
@רפאל-0 כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
מבחינה חשמלית, ההספק הנקוב שלו (המרבי, אם אתה מפעיל את כל המבערים) זה ממוצע של 7000w. שזה אומר שבע קילו וואט.
בתרגום לכסף, אם קילו וואט שעה עולה 62.5 אגו', אז אידוקציה ממוצעת בהספק מקסימלי עולה כ 4.6 ש"ח כל שעה.
לא יודע כמה זמן יכול לבעור קוב לכל ארבעת המבערים, אבל מחיפוש בגוגל אני רואה שממוצע זה בערך 380 גרם לשעה.
ז"א ש קוב יתן לך בערך 6.5 שעות בעירה. זאת אומרת ששעה אחת עם ארבעת המבערים יעלה לך כ 2.6 ש"ח.
ולכן, כלכלית יותר שווה גז.מצד שני.... אינדוקציה מבשלת/מחממת הרבה יותר מהר אולי אפילו חצי מהזמן. כך שהחישוב לא מדוייק.
-
@מיישה כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
אני חושב שיש הגבלה למשהו כמו 5 שנים שלא לעבור, אחרי הכל הם השקיעו עכשיו בתשתיות...
לא נראה לי שזה נכון, אצלנו (בנין חדש-שכונה חדשה) החתימו את כל השכנים לעבור חברה, והחברה הקיימת (שהקימה את התשתיות) נבהלה ובסוף הם הורידו ל 11 ש"ח לקוב, ז"א שכן יש אפשרות לעבור מיד לחברה אחרת.
-
@אחד-מאנש כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
אני חושב שיש הגבלה למשהו כמו 5 שנים שלא לעבור, אחרי הכל הם השקיעו עכשיו בתשתיות...
לא נראה לי שזה נכון, אצלנו (בנין חדש-שכונה חדשה) החתימו את כל השכנים לעבור חברה, והחברה הקיימת (שהקימה את התשתיות) נבהלה ובסוף הם הורידו ל 11 ש"ח לקוב, ז"א שכן יש אפשרות לעבור מיד לחברה אחרת.
יכול להיות שזה לא בכל בניין, כך אמר לי גיסי שזה ככה אצלם, יכול מאד להיות שזה משתנה.
-
זה לא שורף את האוכל?
ממש לא, זה מגיע לרתיחה במהירות שיא ואז מורידים
הסיבה שיש לו ניצול כ"כ מקסימלי היא כיון שהוא נותן סוג של מכות חשמל ליצור שדה מגנטי והחימום הוא ע"י השדה המגנטי - כלומר המשטח עצמו מתחמם רק בגלל שהסיר חם - ולא כי הוא גוף חימום ולכן הוא גם מתקרר כ"כ מהר, ומאותה סיבה צריך סירים תואמים (רוב מוחץ של הסירים היום תואם כך שעיקר השיקול בזה זה לאנשים שהסירים שלהם בני יותר מ6/7 שנים)כיון שזה יוצר את השדה המגנטית רק איפה שהוא מזהה סיר , ואם למשל הרמת את הסיר באותו רגע הוא מפסיק לעבוד (שזה חסכון קטן בפני עצמו) -
@רפאל-0 כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
לדעתי יש הרבה מעלות באינדוקציה. החסרונות העיקריים שלו הם בטיחות ילדים, וכו'...
הודעתך נפלאה! (כמו כל הודעותיך בהם נתקלתי; מדויקות, מפורטות ומחכימות!)
רק חבל שהוספת גם את המצוטט, בטיחותית - אינדוקציה היא בפער ענק יותר בטוחה.
אין סכנת שריפה/כוייה. אין! (רק אם ממש תתאמץ כדי שזה יקרה, ואז אפשר להיכוות גם מקומקום, כנ"ל מסיגריה...).אולי כוונתך לקצר חשמלי, זה כנראה נכון, כלומר במידה וכיריים אינדוקציה (תלת פאזי) מקצרות עליך - זה לא כ"כ נחמד, אך מניח שטרם נתקלת בדבר כזה, בשביל זה יש פחת (ואתה מכיר את התחום מספיק טוב כדי שלא אצטרך לכתוב את זה...), ובשביל זה לא קונים כיריים מ'חאפר' שהרכיב אותן בגראז', לא?
-
@שלום-וברכה-1
אני יצאתי די מבולבל
אם ככה מה עדיף?
אינדוקציה או גז מבחינת עלויות אנרגיה נטו -
-
@ישראל88
לא חושב שכדאי לך לנסות להשאיר אותם בשבת או חג (זה אפשרי, תיאורטית, עם מתאם אינדוקציה שבעצם מקבל את ההשראה המגנטית מהכיריים וסופג את החום, את החום הוא מעביר במגע לסיר). כי א. זה כבר עלויות עצומות. ב. זה יוצר חום קיצוני למשך כל החג.
הסתייגות: אם תמצא כיריים שאפשר לקבוע להם שעון שבת להדלקה וכיבוי - דברי מבוטלים. מסופקני.
אמנם בהחלט זהו אינו פורום הלכתי, אך כדי לבסס את יסוד דברי, אציג בפניך את זאת.
מקור: גליון אספקלריה נ"א, ניסן תשפ"ג, מבית מכון מדעי טכנולוגי להלכה (הלפרין)
-
@dfhzrhree כתב בבירור | מה עדיף כיריים חשמליות או גז?:
סוד דברי, אציג בפניך את זאת.
מקור: גליון אספקלריה נ"א, ניסן תשפ"ג, מבית מכון מדעי טכנולוגי להלכה (ההרעיות הוא להניח מתאם מערב שבת ולהשתמש עם המתאם לפלטה