בעיה | מקרר ומקפיא לא מתפקדים
-
@שטיגליץ כתב בבעיה | מקרר ומקפיא לא מתפקדים:
@aiib
כדי לוודא שאין בעיה לא מכנית ולא חשמלית צריך לתת לשני המסומנים באדום פאזה ואפס (לא משנה איפה פאזה ואיפה אפס)
אבל אם המאוורר יעבוד טוב בחיבור לחשמל
אולי כרטיס? אבל זה לא נראה לי שיש למקרר הזה כרטיס.יש חשמל שמגיע למאוורר, בדקתי את החוטים כשהמקרר היה מחובר לחשמל. עדיין יש מה לבדוק עם חשמל חיצוני ישירות למאוורר?
במקרה דחק שלא נמצא שום בעיה הייתי בודק את הקליקסון (כי באמקור המאוורר תלוי בקליקסון, אז אולי גם במקרר הזה... לא סביר כל כך אבל אין מה להפסיד)
מה התפקיד שלו?
צריך לבדוק בו רציפות כאשר הוא קפוא (4- לפחות)
השאלה היא אם הוא יצליח להגיע לכזה רמה של קור... כי המאוורר לא עובד...
בהצלחה רבה!
תודה רבה!!!
-
@aiib כתב בבעיה | מקרר ומקפיא לא מתפקדים:
יש חשמל שמגיע למאוורר, בדקתי את החוטים כשהמקרר היה מחובר לחשמל. עדיין יש מה לבדוק עם חשמל חיצוני ישירות למאוורר?
לידיעה לפעם הבאה.
בדקת כנראה רק שמגיע פאזה (חיובי - חשמל)
אבל כנראה לא בדקת אם מגיע שלילי.@aiib כתב בבעיה | מקרר ומקפיא לא מתפקדים:
מה התפקיד שלו?
עדיין לא ידוע לי בדיוק, אם כי למיטב הבנתי זה כמו טרמוסטט,
יבוא שטיגליץ ויסביר יותר טוב.@aiib כתב בבעיה | מקרר ומקפיא לא מתפקדים:
לא קשה, לא צריך להפעיל כח אבל זה לא מרגיש כמו מאוורר או גלגל אופנים שאתה נותן דחיפה והוא רץ מאליו- צריך לעשות איתו את הסיבוב
כנראה שזה אכן הלך, המנוע לא הצליח לסובב אותו,
בפרט שעכשיו המנוע החדש תקין, (כך שאין תקלה לא בכרטיס - אם יש, לא בחוטים, לא בקליקסון, לא בטרמוסטט, ולא בטיימר)הייתי ממליץ לבדוק את המנוע הישן ישירות לחשמל, כמו שכתב שטיגליץ לפני.
בהצלחה
-
@אמרתי-אני-יודע כתב בבעיה | מקרר ומקפיא לא מתפקדים:
הייתי ממליץ לבדוק את המנוע הישן ישירות לחשמל, כמו שכתב שטיגליץ לפני.
בדקתי גם ישירות
-
יש חשמל שמגיע למאוורר, בדקתי את החוטים כשהמקרר היה מחובר לחשמל. עדיין יש מה לבדוק עם חשמל חיצוני ישירות למאוורר?
בדקת שיש חשמל שמגיע למאוורר, אבל לא בדקת אם הוא גם גורם למאוורר להסתובב, אם המאוורר תקוע בגלל סיבה מכנית (לדוגמא שערות הסתבכו בו) לא מספיק שיש חשמל צריך לוודא שאכן הוא מסתובב על ידי החשמל שמגיע אליו.
במקרה דחק שלא נמצא שום בעיה הייתי בודק את הקליקסון (כי באמקור המאוורר תלוי בקליקסון, אז אולי גם במקרר הזה... לא סביר כל כך אבל אין מה להפסיד)
מה התפקיד שלו?
הקליקסון מין תרמוסטט, תפקידו שהגוף חימום שבמקפיא לא יחמם במקרה שהמקפיא לא קר (אם לדוגמא המדחס לא תקין וכדומה) כדי לא לבשל שם מוצרים.
באמקור המאוורר תלוי גם הוא בקליקסון ולא רק הגוף חימום תלוי בקליקסון, ולכן המאוורר לא עובד ברגע שהמקפיא לא קר, לכן אחרי הפשרה באמקור צריך להמתין להתקררות המקפיא כדי שהמאוורר יעבודצריך לבדוק בו רציפות כאשר הוא קפוא (4- לפחות)
שמים עמוק בתוך מקפיא של חבר כשרק החוטים בולטים מחוץ למוצרים, ואחרי כמה זמן בודקים רציפות...
-
זה כבר לא רלוונטי כי ב"ה אחרי החלפת המאוורר הכל עובד מצויין אבל אולי אגיב לתועלת הבאים.
בדקת שיש חשמל שמגיע למאוורר, אבל לא בדקת אם הוא גם גורם למאוורר להסתובב, אם המאוורר תקוע בגלל סיבה מכנית (לדוגמא שערות הסתבכו בו) לא מספיק שיש חשמל צריך לוודא שאכן הוא מסתובב על ידי החשמל שמגיע אליו.
זה דבר שא"א בדיוק לבדוק... כי אם במבט מלמעלה אין משהו שחוסם אותו מכנית אין מה לבדוק יותר.
צריך לבדוק בו רציפות כאשר הוא קפוא (4- לפחות)
שמים עמוק בתוך מקפיא של חבר כשרק החוטים בולטים מחוץ למוצרים, ואחרי כמה זמן בודקים רציפות...
בדקתי רציפות כי למעשה הוא כן קפא מאחורה. היה רציפות אבל אני לא בטוח שעשיתי את הבדיקה בצורה טובה כי החוטים לא חשופים ומתחברים לתוך המכשיר. בדקתי ב2 הקצוות של המכשיר וקיבלת רציפות.
-
זה כבר לא רלוונטי כי ב"ה אחרי החלפת המאוורר הכל עובד מצויין אבל אולי אגיב לתועלת הבאים.
גם אני מצטרף להנ"ל
זה דבר שא"א בדיוק לבדוק... כי אם במבט מלמעלה אין משהו שחוסם אותו מכנית אין מה לבדוק יותר.
הצורה לבדוק את זה היא לחבר אותו (בזהירות) לחשמל, לתקע עם חוט שיש בו לפאזה ואפס ולראות אם הוא מסתובב כשהוא מקבל חשמל, וזה גם מה שהתכוון @אמרתי-אני-יודע לתת לו זרם ישירות .
בהצלחה לבאים!
-
הצורה לבדוק את זה היא לחבר אותו (בזהירות) לחשמל, לתקע עם חוט שיש בו לפאזה ואפס ולראות אם הוא מסתובב כשהוא מקבל חשמל, וזה גם מה שהתכוון @אמרתי-אני-יודע לתת לו זרם ישירות .
עשיתי גם את זה. אבל זה עדיין לא יעזור אם יש בעיה מכנית כמו שערות לא נראות וכדו'
-
@שטיגליץ טוב... זה סתם יסבך עכשיו להסביר, אבל בכל זאת...
כתבת: "בדקת שיש חשמל שמגיע למאוורר, אבל לא בדקת אם הוא גם גורם למאוורר להסתובב, אם המאוורר תקוע בגלל סיבה מכנית (לדוגמא שערות הסתבכו בו) לא מספיק שיש חשמל צריך לוודא שאכן הוא מסתובב על ידי החשמל שמגיע אליו."
ועניתי שאם מגיע חשמל והבעיה היא מכנית לא יעזור גם בדיקה בחשמל ישירות.
-
אחרי הדיון הלא ברור האחרון אסכם רק את ההוראה למעשה:
כאשר אנו מסיקים שישנה בעיה עם המאוורר שבמקפיא, מומלץ לא רק לבדוק שיש בו התנגדות,
אלא לעשות בדיקה נוספת - לחבר אותו לחשמל לא דרך המקרר אלא עם תקע ושני חוטים פאזה ואפס. (בתנאי שכתוב על המאוורר שהוא מתאים לV 220-230 )
ולמה זה חשוב? כי גם אם יש בו התנגדות ומעבר זרם עדיין ישנן שתי אפשרויות למקור הבעיה - בעיה מכנית במאוורר (נכנסו בו חוטים ולכלוכים וכדו') ויכולה להיות בעיה שכלל לא תלויה בגוף המאוורר- בעיה בחיווט בדרך אליו.
לכן נבדוק זאת, נחבר את המאוורר(בזהירות רבה עם בידודים) לחשמל ישירות ונדע האם הוא תקין וזה אומר שהבעיה בחיווט או שנראה שהוא לא מגיב וזה אומר שהוא תקול בבעיה מכנית.
@aiib אם יש לך ערעור מוזמן להגיב לי בצ'אט ואם ישנה טעות אתקן בלנ"ד. שלא להשאיר פוסט שאינו מוגה