בעיה | מייבש כביסה AEG מרעיש כמו טרקטור אחרי כ 5 דקות או יותר ומפסיק לייבש.
-
-
@יוני-פ-1
המייבש כבן 5 שנים
פתחתי למעלה מהצד של המנוע.
מתברר שהמייבש ממשיך להסתובב כשיש רעש.
התוף יציב מבחינת קדימה ואחורה ולא זז, אמנם יש תזוזות קלות ימינה או שמאלה תוך כדי סיבוב.
הרצועה נראית שלמה לגמרי, הגלגל של המותחן ניתן להוזזה קדימה ואחורה על הציר שבתוכו, אמנם כשהמכונה עובדת הוא נשאר באותו מקום.
מה ששמתי לב כרגע שהרעשים מגיעים מהחלק הקידמי שמתחת לדלת התוף, משני הצדדים, יתכן וזה משני הגלגלים הקדמיים שהתוף נשען עליהם, או שהמפוח נמצא שם והרעש מהמפוח, איני יודע איך להגיע לצפות.
תודה רבה על הכל -
@יוני-פ-1
קרוב משפחה שמתעסק הרבה בתיקון מוצרי חשמל הגיע ובדק, הרעש מגיע מכיוון המניפה של המפוח.
פירק את המניפה, היא נראת תקינה, אבל הציר של המנוע שמסובב את המפוח נראה עקום ומרעיש מעט בסיבוב ידני.
כך שלדעתו הלאגרים של המנוע בצד של המפוח התקלקלו וזה דורש שיפוץ מנוע או מנוע חדש.
זה נראה הגיוני?
כמה אמור לעלות מנוע חדש כזה?
תודה רבה -
@simon כתב בבעיה | מייבש כביסה AEG מרעיש כמו טרקטור אחרי כ 5 דקות או יותר ומפסיק לייבש.:
כך שלדעתו הלאגרים של המנוע בצד של המפוח התקלקלו וזה דורש שיפוץ מנוע או מנוע חדש.
מה פירוש "הלאגרים של המנוע"?
הייתי מוריד את הרצועה מהמנוע ומפעיל את המייבש ובודק האם הרעש ממשיך, זה יתן כיוון האם הרעש מהתוף או מהמנוע והמפוח.
אם מהמנוע הייתי מוריד את המפוח ובודק אם הרעש ממשיך.
בנוסף הייתי בודק את גלגל המותחן שהוא שלם ותקין לעיתים הוא מרעיש.
בהצלחה -
לפעמים נופל לתוך המפוח מטבע של חמש שקל וזה עושה הרבה בלאגן
-
פוסט זה נמחק!
-
@שטיגליץ כתב בבעיה | מייבש כביסה AEG מרעיש כמו טרקטור אחרי כ 5 דקות או יותר ומפסיק לייבש.:
@simon כתב בבעיה | מייבש כביסה AEG מרעיש כמו טרקטור אחרי כ 5 דקות או יותר ומפסיק לייבש.:
מה פירוש "הלאגרים של המנוע"?
הייתי מוריד את הרצועה מהמנוע ומפעיל את המייבש ובודק האם הרעש ממשיך, זה יתן כיוון האם הרעש מהתוף או מהמנוע והמפוח.
אם מהמנוע הייתי מוריד את המפוח ובודק אם הרעש ממשיך.
בנוסף הייתי בודק את גלגל המותחן שהוא שלם ותקין לעיתים הוא מרעיש.
בהצלחהלקחו את המנוע לחנות שמתקנת מנועים, מדובר במנוע עם מגנטים ולא פחמים, בחנות הוא רצה 220 + מע"מ על תיקון ושיפוץ המנוע, קרוב שלי החליט לשמן את המנוע אולי זה יספיק, ואכן הוא שימן את המנוע וכעת ב"ה המנוע עובד חלק ללא שיפוץ, המייבש מייבש ללא רעשים מיותרים
תודה לכולם. -
-
-
מדובר במנוע עם מגנטים ולא פחמים
סתם לידע כללי : הפחמים נמצאים במנועים שיש בהם מהירויות שונות של סיבוב (כמו מכונת כביסה, שיש בה מהירויות שונות, לכביסה ולסחיטה 600 800 וכו')
במייבש יש רק מהירות אחת ולכן לא נצרך פחמים
תודה רבה על המידע.
אז כנראה זה לא היה קשור למפוח? -
@שטיגליץ כתב בבעיה | מייבש כביסה AEG מרעיש כמו טרקטור אחרי כ 5 דקות או יותר ומפסיק לייבש.:
מדובר במנוע עם מגנטים ולא פחמים
סתם לידע כללי : הפחמים נמצאים במנועים שיש בהם מהירויות שונות של סיבוב (כמו מכונת כביסה, שיש בה מהירויות שונות, לכביסה ולסחיטה 600 800 וכו')
במייבש יש רק מהירות אחת ולכן לא נצרך פחמים
תודה רבה על המידע.
אז כנראה זה לא היה קשור למפוח?הרעש הגיע מהמפוח שמחובר למנוע, המפוח הפלסטיק תקין, הציר של המפוח שיוצא מהמנוע עבר שימון, וב"ה הכל הסתדר.