בקשת מידע | האם הגוף חימום תקול או רק התרמוסטט
-
@אלף-שין
הדרך הכי טובה ובטוחה לבדוק תרמוסטט הוא לבדוק רציפות ברב מודד, ולבדוק גוף חימום בודקים התנגדות של הגוף חימום.
אם אין לך אפשרות להשיג רב מודד אפשר לסגור מעגל כלשהוא עם התרמוסטט, לדוגמא לפרק פנס מ"הכל בשקל" ולהכניס את התרמוסטט למעגל ולבדוק אם הפנס נדלק...
את הגו"ח ניתן לחבר ישירות לחשמל בזהירות הנדרשת ולבדוק אם הוא מתחמם.
@aiib גו"ח לא חייב לקצר הוא יכול להתנתק בלי קצר -
@אלף-שין
מוציאים את הנעלי קבל המסומנים בעיגול, באמצעות טסטר או מברג פס
לחבר לחשמל : לוקחים כבל חשמל ממכשיר שהושלך לפח ומחברים את החוט החום והחוט הכחול למקומות שמהם הוצאת את הנעלי קבל. איך מחברים? אולי ללפף את הנחושת ולשים דבק חשמל, ורק אחרי שהכל מוכן ומסודר נחבר את התקע לחשמל. (תוקן בעקבות הפוסט הבא, תודה רבה ל @אמרתי-אני-יודע )
זהירות! אל תיגע בגו"ח בזמן הבדיקה (אולי הוא מחושמל), שים את היד במרחק מה ממנו ותרגיש אם מתחמם. -
@שטיגליץ כתב בבקשת מידע | האם הגוף חימום תקול או רק התרמוסטט:
זהירות! אל תיגע בגו"ח בזמן הבדיקה (אולי הוא מחושמל), שים את היד במרחק מה ממנו ותרגיש אם מתחמם.
כהמשך להזהרה זו,
מומלץ יותר לחבר את החוטים, ורק לאחר מכן להכניס לשקע.כנראה לזה התכוון הרב שטיגליץ, רק שלא הדגיש זאת.
-
-
@אלף-שין כתב בבקשת מידע | האם הגוף חימום תקול או רק התרמוסטט:
האם זה אותו הוראות איך לפרק את החוט הקודם, או שפשוט לוחצים על המתג הלבן והירוק?
אם התכוונת למה שרואים בתמונה זה לא מתג אלא חיבור פלסטיק שפשוט מושכים אותו, תמשוך את הלבן והירוק והכתום ממקומם, ותחבר לחשמל כנ"ל.
אחר כך תוודא שאתה מכניס אותם כמו שהיו@אלף-שין כתב בבקשת מידע | האם הגוף חימום תקול או רק התרמוסטט:
גם אני רוצה לשאול האם זה הגיוני שאין בתרמוסטט הזה מפסק להפעיל אותו?
כן, הגיוני, יש סוגים שונים.
גם ממנו תשלוף את החוטים ואז תבדוק שיש בו מעבר חשמלי מצד לצד.
יש להעיר שאם הבעיה בתרומסטט יש לברר למה החום במייבש עלה כל כך. אם תתן לי תמונה של המייבש מבפנים (של הקיר הכי פנימי) אולי נמצא שם משהו שיתן תשובה -
@אלף-שין כתב בבקשת מידע | האם הגוף חימום תקול או רק התרמוסטט:
נ"ב: יש לי תחושה באמת מהתמונה האחרונה שהחורים קצת סתומים, אם אני צודק, מה הפיתרון?
מאחורי החורים נמצא הגוף חימום. כיון שהוצאת את הגוף חימום כבר, יהודי אחד יעמוד מאחורי המייבש ויכניס לשם איזה מברשת, ומבפנים מישהו אחר יצמיד פייה של שואב אבק לחורים וישאב את האבק שתבריש.
בתמונה זה נראה בסה"כ בסדר, אולי סתימה חלקית, אבל תמיד טוב לנקות כדי להפחית את זמן הייבוש.
כבר גילית אם זה הגוף חימום או התרמוסטט? -
@שטיגליץ כתב בבקשת מידע | האם הגוף חימום תקול או רק התרמוסטט:
כבר גילית אם זה הגוף חימום או התרמוסטט?
בדיוק עכשיו בדקתי עם איזה רב מודד פשוט [עלה 39 ש"ח], והתברר כי התרמוסטטים דווקא פעילים שניהם בבדיקת רציפות,
אך הגוף עצמו לא מגיב לבדיקת התנגדות,
אך אינני בטוח שבדקתי טוב, כי אני שמתי את 2 הפרובים במקומות מסוימים בגוף כמו שרואים בתמונה הבאה
אז בדקתי במקום טוב?אם כן מה השלב הבא? לקנות גוף חדש?
-
@meir050
ניתקתי את הגוף מהחיבורים לתרמוסטטים, כלומר ניתקתי את הפלסטיקים הלבן והירוק,
אך לא ניתקתי את הברזל שמחובר לגוף, כי לא היה נראה לי שיש בעיה שישאר מחובר,@meir050 @שטיגליץ
אני ממש לא יודע אם בדקתי טוב,
כי בתמונה הקודמת שהבאתי יצא שאין התנגדות לכאורה,
אבל אחרי זה- חיברתי את הפרובים למקום אחר כמו בתמונה הבאה
ואז היה גם התנגדות וגם רציפות!!
אז אולי הגוף כן טוב,בקיצור השאלה היא איפה אמורים למדוד, והאם אני צריך לנסות להוריד גם את הברזלים הקטנים שעליהם הפלסטיק מתלבש
שבעצם שם בדקתי ולא היה התנגדות,
תודה רבה מראש! -
@אלף-שין
בדקת מצוין איפה שמלבישים את הלבן והירוק.
הברזלים שבדקת הם רק ציפוי ומחוברים אחד לשני וברור שתהיה בינהם רציפות.תחליף גוף חימום, ליתר בטחון אני מציע שתבקש מהמוכר בחנות שיבדוק התנגדות בגו"ח שלך לפני הקנייה, כי ברבי מודד הפשוטים ישנם כמה אפשרויות מדידה לפי גובה ההתנגדות (כפי שכתבת בפוסט אחר). ואולי צריך למדוד על גובה יותר מתאים.
בהצלחה!