מדריך | כיצד ליצור כותרות צד בוורד על ידי מסגרת
-
ראשית יש ליצור מסגרת
לחץ על החץ הקטן בכרטיסיית בית ב'סגנונות':
צור סגנון חדשלחץ על 'עיצוב' ובחר 'מסגרת':
טיפ!
ניתן לעשות מסגרת בקלות על ידי הוספת פקודת מסגרת לסרגל כלים בהתאמה אישית כמו במדריך כאן.
קבע גודל אוטומטי, כדי שיתרחב לפי כמות הטקסט, ניתן לשנות את הרוחב לפי השוליים שיש לנו בקובץ, אך צריך שיהיו שוליים מספיק רחבים כדי שיוכל להכנס בתוך הדף.
סגנון מומלץ (בגודל דף עם שוליים 'רגילים'):
הקש אישור, וראה כיצד המסגרת נראית, והאם היא עונה על צרכיך, ניתן לשנות את המסגרת כפי המצטרך.
חשוב לבדוק תחילה שהמיקום האופקי הוא יחסית לטור, ולא לעמוד.
לאחר ששינית לפי רצונך, לחץ על ה'סגנון' שיצרת מקש ימני, ועדכן את הסגנון כך שיתאים לקטע הנבחר:
עמוד על הטקסט שברצונך להכניס למסגרת, ולחץ על הסגנון 'מסגרת' שיצרת, והופ, הטקסט נכנס למסגרת מימין לטקסט.ניתן לבחור את כל הכותרות שאתה מעונין שיהיו בצד, על ידי בחר את כל הטקסט עם עיצוב דומה:
1.
2.
ולהחיל עליהם את הסגנון 'מסגרת' שיצרת.
חדש!!!
מצורף קובץ עם שלוש סגנונות מוכנים לכותרות צד, גם לשתי טורים.
misgeret.dotבהצלחה
-
-
מעולה ממש!
איך אפשר להגדיר שהמסגרות - כותרות צד - של עמודים זוגיים יהיו בצד שמאל, ועמודים אי-זוגיים בצד ימין?
-
@מבקש-אמונה
תודה על הפידבק.
אבל @pcinfogmach עשה בתוסף שלו משהו מיוחד שעובד נפלא, חבל לעבוד עם זה... -
תודה רבה! אבדוק את זה יותר מאוחר.
רק שעדיין אני מעוניין לדעת איך זה נעשה בוורד. רוצה לדעת להפעיל את זה לבד. -
אני לא רואה שהתוסף פותר לי את הבעיה.
הספר שלי הוא בטור אחד, ואני רוצה שהכותרות צד יופיעו בצד ימין או שמאל של העמוד, בהתאמה לעמוד זוגי או אי-זוגי.
בכלל, אשמח מאוד להבין לבד איך עושים את זה. משום מה אני מעדיף את זה יותר מלהשתמש עם תוסף שאני לא בדיוק מבין מה הוא עשה למסמך שלי.
אשמח לעזרתך.
תודה רבה. -
@מבקש-אמונה
אני לא יודע כיצד לעשות אוטומטי - זה רק על ידי מאקרו וכדומה, כמו שעשה @pcinfogmach בתוסף המדהים שלו.
אם אתה רוצה לעשות ידני, תוכל ליצור שתי סגנונות של מסגרות כמו במדריך למעלה (עם שם שונה), אחד לצד שמאל ואחד לצד ימין.אני חושב שהמדריך כתוב בצורה מאוד מובנת, ויש גם תבנית להורדה שיש בו מסגרת לימין ומסגרת לשמאל, תוכל להשתמש איתהבהצלחה