בירור | איך אפשר לעשות בתא מסויים שיהיה תפריט נפתח-לבחירת אחד מתוך כמה אפשרויות?
-
אני רוצה לעשות תא מסוים שיהיה שם תפריט לבחירת אפשרות אחת מתוך כמה אפשרויות הניתנות שם, ואני רוצה גם שבתא לידו תהיה גם אפשרות נפתחת שהיא תהיה מושפעת מהבחירה הקודמת, זאת אומרת למשל אם בחרתי בתא הראשון 'אברהם' אז האפשרויות בתא השני יהיו 'יצחק' 'יעקב', ואם בחרתי בתא הראשון 'משה' אז האפשרויות בתא השני יהיו 'אהרן' 'איתמר'.
וכן כמובן איפה ואיך מכניסים את האפשרויות לבחירה.
מקווה שהובנתי.תודה רבה מראש!
-
@שמואל-ש לא קראתי מה שכתוב שם, אך אכתוב בקיצור את ההתחלה ובאריכות קצת את ההמשך.
נגיד שאתה רוצה לבחור קטגוריה (אוכל/בגדים/רהיטים), ורשימה נפתחת תלויה בזה (אוכל=לחם/חלב/גבינה, בגדים=נעליים/כיפה/ציצית, רהיטים=כיסא/שולחן/מנורה).
אז שלב ראשון להכין ארבע טבלאות, אחת לקטגוריות, ואחת לכל קטגוריה בפנ"ע, ולקרוא לכ"א שם, לזה קטגוריה ולאחרות אותו שם שתואם את מה שרשום בטבלה הראשונה (אוכל/בגדים/רהיטים).
ואז, תא אחד רשימה נפתחת שהמקור שלו הוא מה שבקטגוריה, ובתא שלידו אימות נתונים>מקור: להכניס נוסחה כזו=indirect(??)
ובמקום סימני שאלה לרשום את התא שבו נמצא האימות הקודם (לדוג' H3).
מצ"ב קובץ שעשיתי את זה, כדי להבין תפתח את מנהל השמות (למעלה, בנוסחאות), ותבין.
2daf7319-f9f4-4787-8633-dd4272edffbb-רשימות נפתחות.xlsx -
@שמואל-ש כתב בבירור | איך אפשר לעשות בתא מסויים שיהיה תפריט נפתח-לבחירת אחד מתוך כמה אפשרויות?:
@לומדעס מצאתי כאן בחוברת זו בעמוד 26 הסבר על זה, אך לא הבנתי לאיפה מכניסים את הרשימה.
זו נראית חוברת מעניינת, אבל היא מגיע לי [גם מהאתר שלהם] בלי התמונות מסך, מה שמונע את הלימוד מזה כמעט לגמרי. כך זה עלה או שזה מהסינון של נטפרי? אפשר לעלות את זה כקובץ PDF רגיל?