בירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד
-
@ששמעון כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@es0583292679 אבל הקובץ שאני עובד עליו יכול לעבוד על כמה מאקרואים שבכמה תבניות?
ברור!
-
@ששמעון
לא כל כך מבין...
נסה להסיר את הקובץ הקודם [חפש LineToLine1 בכל המחשב, מומלץ באמצעות תוכנת everythins שמחפשת בכל נבכי התיקיות].
כעת פתח מסמך בעל שני טורים. לחץ Alt+0. הגדר מרווחים בטופס בספרות בלבד, ולחץ אישור. גש כעת למסמך בעל שני טורים והפעל את המאקרו עם Alt+9.
האם מה שעשית לא עבד? -
@es0583292679 כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@דאנציג
לא זה לא.@NykUser
הרעיון אצלי שניתן לעצבה את כל מילות הפתיח יחד, ולא רק גופן וגודל וכו', אלא גם גובה ועובי וכו'.
עריכה: @NykUser
כעת לאחר ניסוי המאקרו שלך יש לומר שהוא ממש טוב, אך לא מתאים לקובץ הניתן לשינוי, כי כל שינוי משבש את כל המסמך, זה מתאים רק למי שגמר לערוך את כל הגדרות הגופן ואולי גם הפיסקה, אך אולי עם כמה שיפורים זה יוטב, למשל שיהיה מאקרו שיחפש את התוספת וישמיט אותה - אולי עם תו נסתר - ויכניס חדש במקום זאת, ואז יהיה לזה הרצת תיקון וכן הרצת השמטה, אם כך זה יהיה ממש מוצלח! אולי אחליף את שלנו בשלך בתוכנה של כתר תורה.מצד שני בתוסף שלך המילה הראשונה בדרך כלל קופצת למעלה או למטה, ואז צריך להתחיל לסדר (זה אני הייתי במייל), משאי"כ בתוסף שלו שכנראה עובד חלק מהבחינה הזו.
-
@שמעלקא-0 הסרתי את כל התבניות שקשורות ליישור טורים, וכעת התקנתי מחדש,
מקודם יצרתי קיצור דרך אחר ואז זה עבד, כנראה שגם עכשיו זה יעבוד, אלט + 9 לא עובד משום שהוא מוקצה אצלי במחשב למשהו אחר....
אבל הגדרת מינ ומקס לא עובד גם עם קיצור דרך פנוי אחר. מוזר ביותר.
כלומר גם כשאני מפעיל אותו מאשף הפקודות מאקרו הוא מקפיץ שגיאה.
אולי @es0583292679 יודע פשר דבר?יש בעיה אחת שעדיין עושה את המאקרו הנפלא שלך שייך לעולם הלא מושלם שלנו,
זה:
כלומר אתה רואה שיש הבדל בהפרשים שבין פסקאות צד ימין וצד שמאל, מה שאומר בעצם שהמאקרו לא מפזר את הנקודות המיותרות גם בין השורות אלא רק בין הפסקאות, אילו זה היה יכול להתפזר גם שם זה לא היה יוצא כך לכאורה, השאלה אם יש כזו אפשרות. -
@ששמעון הצדיק, אכן זה מרחיב רק בין פסקאות, ולא בין שורות.
באינדיזיין אפשר להגדיר טווחים למרווחים בין שורות, וגם למרווחים בין פסקאות [מרווח סטנדרט, מינימום ומקסימום].
ושמעתי שבתג אפשר עוד יותר מזה - להגדיר מה היחס בין מרווחי הפסקאות למרווחי השורות, כלומר מתי להעדיף לא לרווח רק פסקאות, אלא מעט בשורות ומעט בפיסקאות.
ככלות הכל וורד אינה תוכנה המיועדת לעימוד...אם המרווח הגדול מידי צורם לך,
היכנס שוב לטופס, הקטן את המקסימום, ואחר כך עבור על הקובץ והוסף מרווח שורות ידני.
[רק לפני כן בחר את כל המסמך, ותן לו מרווח פיסקאות של 8 נק' אחרי. בלשונית פריסה. זו הברירת מחדל בדר"כ].פקודת המאקרו שפותחת את טופס ההגדרות נקראת Open_my_userform חפש אותה ברשימת פקודות המאקרו.
בהצלחה -
@שמעלקא-0 כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@ששמעון הצדיק, אכן זה מרחיב רק בין פסקאות, ולא בין שורות.
באינדיזיין אפשר להגדיר טווחים למרווחים בין שורות, וגם למרווחים בין פסקאות [מרווח סטנדרט, מינימום ומקסימום].
ושמעתי שבתג אפשר עוד יותר מזה - להגדיר מה היחס בין מרווחי הפסקאות למרווחי השורות, כלומר מתי להעדיף לא לרווח רק פסקאות, אלא מעט בשורות ומעט בפיסקאות.
ככלות הכל וורד אינה תוכנה המיועדת לעימוד...בכל זאת כדאי שתקפוץ שגיאה עם ציון איזה עמוד או עמודים לא הצליחו להתיישר לגמרי.
ייש"כ על התוסף הנפלא, חוסך לי אישית די הרבה זמן ובלבול מוח.
-
פקודת המאקרו שפותחת את טופס ההגדרות נקראת Open_my_userform חפש אותה ברשימת פקודות המאקרו.
בהצלחהלי כשהתקנתי התפריט לא עלה בכלל ,וגם עכשיו זה מה שאני מקבל:
-
@האדם-החושב, לגבי שגיאת ההתקנה הזו, אמתין ל @NykUser שכתב עבורנו את חלק הקוד הזה. תודות לו!
אגב, אין תפריט שאמור לעלות. זו פקודה שמותקנת, ואפשר להפעילה.לנתן מרדכי שלום,
ביטלתי את ההודעות הקופצות כדי לא להטריח. אולי אעשה הודע אחת בסיום.בכל מקרה כדאי לעבור על הקובץ אחרי הרצת המאקרו, כי עדיין יש מקום לדייק ולהגיע ליישור מושלם, יתכן פער קטן לפה או לשם (יש איזו מגבלה בהגדרת המרווחים בוורד, שטרם התגברתי עליה לגמרי...).
-
ביטלתי את ההודעות הקופצות כדי לא להטריח. אולי אעשה הודע אחת בסיום.
לזה התכוונתי כמובן
-
@נתן-מרדכי-שלום כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@es0583292679 כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@דאנציג
לא זה לא.@NykUser
הרעיון אצלי שניתן לעצבה את כל מילות הפתיח יחד, ולא רק גופן וגודל וכו', אלא גם גובה ועובי וכו'.
עריכה: @NykUser
כעת לאחר ניסוי המאקרו שלך יש לומר שהוא ממש טוב, אך לא מתאים לקובץ הניתן לשינוי, כי כל שינוי משבש את כל המסמך, זה מתאים רק למי שגמר לערוך את כל הגדרות הגופן ואולי גם הפיסקה, אך אולי עם כמה שיפורים זה יוטב, למשל שיהיה מאקרו שיחפש את התוספת וישמיט אותה - אולי עם תו נסתר - ויכניס חדש במקום זאת, ואז יהיה לזה הרצת תיקון וכן הרצת השמטה, אם כך זה יהיה ממש מוצלח! אולי אחליף את שלנו בשלך בתוכנה של כתר תורה.מצד שני בתוסף שלך המילה הראשונה בדרך כלל קופצת למעלה או למטה, ואז צריך להתחיל לסדר (זה אני הייתי במייל), משאי"כ בתוסף שלו שכנראה עובד חלק מהבחינה הזו.
בתוסף זה בד"כ זה מסודר אוטומטית, כך חושבן בס"ד.
ואם חלילה קרה למישהו שלא - אז בלחיצת כפתור בערך זה מסתדר, אבל ממש ממש בלחיצת כפתור.
ואיני זוכר את כל מי ששלח לי מיילים, אך אם לך זה היה לא פשוט כי זה היה לך פעם ראשונה, זה לא אומר שהתוסף מחוסר חלילה, ב"ה התוסף עובד מצויין! ורק צריך ללמוד פעם אחת איך עובדים עם זה, ישתבח שמו לעד!
@ששמעון כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@שמעלקא-0 הסרתי את כל התבניות שקשורות ליישור טורים, וכעת התקנתי מחדש,
מקודם יצרתי קיצור דרך אחר ואז זה עבד, כנראה שגם עכשיו זה יעבוד, אלט + 9 לא עובד משום שהוא מוקצה אצלי במחשב למשהו אחר....
אבל הגדרת מינ ומקס לא עובד גם עם קיצור דרך פנוי אחר. מוזר ביותר.
כלומר גם כשאני מפעיל אותו מאשף הפקודות מאקרו הוא מקפיץ שגיאה.
אולי @es0583292679 יודע פשר דבר?יש בעיה אחת שעדיין עושה את המאקרו הנפלא שלך שייך לעולם הלא מושלם שלנו,
זה:
כלומר אתה רואה שיש הבדל בהפרשים שבין פסקאות צד ימין וצד שמאל, מה שאומר בעצם שהמאקרו לא מפזר את הנקודות המיותרות גם בין השורות אלא רק בין הפסקאות, אילו זה היה יכול להתפזר גם שם זה לא היה יוצא כך לכאורה, השאלה אם יש כזו אפשרות.כדי להגיע למה שאתה מבקש צריך סיעתא דשמיא מיוחדת.
נראה לי שגם יעקובוב עושה בדיוק כך, דהיינו רווח בין הפסקאות בלבד.
לגבי שגיאת ההתקנה הזו, אמתין ל@NykUser שכתב עבורנו את חלק הקוד הזה. תודות לו!
לא תייגת טוב, בא ננסה שוב בעה"י: @NykUser , ואגב, ייש"כ עצום לרב הנז' וכן לרב @שמעלקא-0 וכן לרב @מאקרו וכן לרב @נוכחות ולכל הרבנים על כל העזרה, המקום ישלם לכם היטב בעין יפה!
-
פוסט זה נמחק!
-
@נתן-מרדכי-שלום כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@ששמעון משהו משונה בתמונה שהבאת, לפי דבריך שהפעלת את התוסך ליישור הטורים, הרווחים הגדולים יותר בין הפסקאות היו אמורים להיות בטור השמאלי הקצר יותר, ולא בטור הימני כפי שמופיע בתמונה
הם באמת בטור השמאלי.
אכן לא העלתי את כל התמונה עד סוף העמודים, בסוף הם יוצאים ישר. -
@es0583292679 כתב
@נתן-מרדכי-שלום כתב
מצד שני בתוסף שלך המילה הראשונה בדרך כלל קופצת למעלה או למטה, ואז צריך להתחיל לסדר
הכי טוב להגדיר סגנון עבור המילה הראשונה, ומסגרת הטקסט יכולה להיות חלק מהסגנון, זה יעזור כאשר תרצה לשנות הגדרה כלשהי עבור המילה הראשונה עבור הקובץ כולו.
@האדם-החושב כתב
זה מה שאני מקבל:
@שמעלקא-0 כתב
לגבי שגיאת ההתקנה הזו, אמתין ל@NykUser שכתב עבורנו את חלק הקוד הזה. תודות לו!
הקוד שלי פשוט העתק את התבנית לנתיב ההפעלה. זה לא קשור לזה.
לחץ על Debug ושלח צילום מסך של איזו שורה עוררה את הבעיה.