בירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד
-
אני מעלה כאן גירסה מתוקנת של המאקרו שמיישר טורים בוורד.
עם שיפורים ניכרים בזכות החברים:
א. המאקרו מיישר את כל המסמך בלחיצה אחת, ותוך שניות בודדות!
ב. אין צורך להגדיר בכל פעם את המרווח המינימלי והמקסימלי בין פיסקאות.
אך מומלץ לעשות זאת בלחיצה על alt+0
הצלחה וברכההנה הקובץ
LineToLines4.dot -
@ששמעון כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@שמעלקא-0 האם כשאני מתקין את התבנית הזאת אני בעצם מחליף ומוחק את התבנית הקיימת שלי עם כל המאקרואים שבו?
מה פתאום??
ראשית אפשר למזג בנורמל, שנית אפשר לחבר עוד תבניות, לא רק את הנורמל. -
@es0583292679
רגע, אז בעצם כשאתה עובד קשה ליצור התקנה לכל התוספים שלך, לפעמים אתה פשוט יכול ליצור רק חילוץ של תבנית אל תיקיית טאמפלט וזה עובד יופי בלי כל מיני קמפולים, נכון?
אז למה שלא יעשו את אותו דבר גם במאקרו של הערות רציפות?
ושאלה אחרונה, איך אני יוצר את המנגנון הזה שבלחיצה על אלט + 9 וכדו' אני מתקין את התבנית וזה לא מפריע לנורמל וכו', וכן שבלחיצה על אלט + 8 אני מגדיר לו כל מיני דברים וכו'?
אשמח שתחכים אותי. -
@ששמעון כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@es0583292679 אבל הקובץ שאני עובד עליו יכול לעבוד על כמה מאקרואים שבכמה תבניות?
ברור!
-
@ששמעון
לא כל כך מבין...
נסה להסיר את הקובץ הקודם [חפש LineToLine1 בכל המחשב, מומלץ באמצעות תוכנת everythins שמחפשת בכל נבכי התיקיות].
כעת פתח מסמך בעל שני טורים. לחץ Alt+0. הגדר מרווחים בטופס בספרות בלבד, ולחץ אישור. גש כעת למסמך בעל שני טורים והפעל את המאקרו עם Alt+9.
האם מה שעשית לא עבד? -
@es0583292679 כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@דאנציג
לא זה לא.@NykUser
הרעיון אצלי שניתן לעצבה את כל מילות הפתיח יחד, ולא רק גופן וגודל וכו', אלא גם גובה ועובי וכו'.
עריכה: @NykUser
כעת לאחר ניסוי המאקרו שלך יש לומר שהוא ממש טוב, אך לא מתאים לקובץ הניתן לשינוי, כי כל שינוי משבש את כל המסמך, זה מתאים רק למי שגמר לערוך את כל הגדרות הגופן ואולי גם הפיסקה, אך אולי עם כמה שיפורים זה יוטב, למשל שיהיה מאקרו שיחפש את התוספת וישמיט אותה - אולי עם תו נסתר - ויכניס חדש במקום זאת, ואז יהיה לזה הרצת תיקון וכן הרצת השמטה, אם כך זה יהיה ממש מוצלח! אולי אחליף את שלנו בשלך בתוכנה של כתר תורה.מצד שני בתוסף שלך המילה הראשונה בדרך כלל קופצת למעלה או למטה, ואז צריך להתחיל לסדר (זה אני הייתי במייל), משאי"כ בתוסף שלו שכנראה עובד חלק מהבחינה הזו.
-
@שמעלקא-0 הסרתי את כל התבניות שקשורות ליישור טורים, וכעת התקנתי מחדש,
מקודם יצרתי קיצור דרך אחר ואז זה עבד, כנראה שגם עכשיו זה יעבוד, אלט + 9 לא עובד משום שהוא מוקצה אצלי במחשב למשהו אחר....
אבל הגדרת מינ ומקס לא עובד גם עם קיצור דרך פנוי אחר. מוזר ביותר.
כלומר גם כשאני מפעיל אותו מאשף הפקודות מאקרו הוא מקפיץ שגיאה.
אולי @es0583292679 יודע פשר דבר?יש בעיה אחת שעדיין עושה את המאקרו הנפלא שלך שייך לעולם הלא מושלם שלנו,
זה:
כלומר אתה רואה שיש הבדל בהפרשים שבין פסקאות צד ימין וצד שמאל, מה שאומר בעצם שהמאקרו לא מפזר את הנקודות המיותרות גם בין השורות אלא רק בין הפסקאות, אילו זה היה יכול להתפזר גם שם זה לא היה יוצא כך לכאורה, השאלה אם יש כזו אפשרות. -
@ששמעון הצדיק, אכן זה מרחיב רק בין פסקאות, ולא בין שורות.
באינדיזיין אפשר להגדיר טווחים למרווחים בין שורות, וגם למרווחים בין פסקאות [מרווח סטנדרט, מינימום ומקסימום].
ושמעתי שבתג אפשר עוד יותר מזה - להגדיר מה היחס בין מרווחי הפסקאות למרווחי השורות, כלומר מתי להעדיף לא לרווח רק פסקאות, אלא מעט בשורות ומעט בפיסקאות.
ככלות הכל וורד אינה תוכנה המיועדת לעימוד...אם המרווח הגדול מידי צורם לך,
היכנס שוב לטופס, הקטן את המקסימום, ואחר כך עבור על הקובץ והוסף מרווח שורות ידני.
[רק לפני כן בחר את כל המסמך, ותן לו מרווח פיסקאות של 8 נק' אחרי. בלשונית פריסה. זו הברירת מחדל בדר"כ].פקודת המאקרו שפותחת את טופס ההגדרות נקראת Open_my_userform חפש אותה ברשימת פקודות המאקרו.
בהצלחה -
@שמעלקא-0 כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
@ששמעון הצדיק, אכן זה מרחיב רק בין פסקאות, ולא בין שורות.
באינדיזיין אפשר להגדיר טווחים למרווחים בין שורות, וגם למרווחים בין פסקאות [מרווח סטנדרט, מינימום ומקסימום].
ושמעתי שבתג אפשר עוד יותר מזה - להגדיר מה היחס בין מרווחי הפסקאות למרווחי השורות, כלומר מתי להעדיף לא לרווח רק פסקאות, אלא מעט בשורות ומעט בפיסקאות.
ככלות הכל וורד אינה תוכנה המיועדת לעימוד...בכל זאת כדאי שתקפוץ שגיאה עם ציון איזה עמוד או עמודים לא הצליחו להתיישר לגמרי.
ייש"כ על התוסף הנפלא, חוסך לי אישית די הרבה זמן ובלבול מוח.
-
@שמעלקא-0 כתב בבירור | קוד מאקרו ליישור שני טורים בוורד:
פקודת המאקרו שפותחת את טופס ההגדרות נקראת Open_my_userform חפש אותה ברשימת פקודות המאקרו.
בהצלחהלי כשהתקנתי התפריט לא עלה בכלל ,וגם עכשיו זה מה שאני מקבל: