עזרה | תגובות - מדריך לעימוד בוורד
-
@דאנציג
דבר ראשון יש"כ גדול מאוד על טרחת כבודו לעבור על כל המדריך שלי (קרוב לשעה!) הגם שבטוח אני שאין אתה צריך לזה כלל וכלל.א. גופן אשכנזי הוא שייך לפונטביט, - גופן בתשלום.
מעניין, לא ידעתי (המחשב שהשתמשתי בו אז היה של מישהו אחר). זה כולל את כל סוגי גרסאותיו (Ashcnazi Mekupal, Ashcnazi, AAd_Ashcnazi, AAd_AshcnaziLe, AAd_Ashkenazi1, ashkenazyregular, ASHCNZ, ashcnzb)?
ג. כדי שהכותרות יהיו מקושרים לקודם, מומלץ לעשות את הכותרת עליונה לפני החלוקה לשני טורים.
אף פעם לא קרה לי שלא יהיו מקושרים אפי' אחרי החלוקה לשני טורים, רק במסמך ההוא שכמו שהסברתי שם הוא היה משוחזר
ד. במקום לשחק עם 'קשר לקודם' במעבר פרק (מ'ארבע אבות' ל'מרובה'), מומלץ לעשות כותרת בשם הפרק, ולהכניס את השדה שלה בכל פרק. ואם אתה רוצה להכניס משהו שלא אמור להיות בטקסט למטה, ניתן לעשות סגנון בגודל 1 ללא מרווח, ובצבע לבן, ושיופיע כשדה למעלה.
באופן כללי ההשתמשות ב'שדה' משתבשת לפעמים ולכן אני מעדיף לעבוד בצורה אחרת איפה שזה בא בקלות
ה. לגבי 'עיצוב תורני' יש לך גרסה ישנה, מומלץ (חובה) לשדרג, שינויים רבים וטובים השתנו שם.
כמו שכתבתי לא השתמשתי במחשב שלי והתקנתי בו לצורך העניין גירסה מזדמנת שמצאתי אצלי
ו. אני לא יודע למה אתה כל כך אוהב את 'מילה ראשונה' של עזרים, הרבה יותר פרקטי והרבה פחות בעיות בעיצוב תורני / כלי קודש.
הרבה??? פחות??? בעיות???
לדעתי לא. סבלתי מרורות מהעיצוב תורני (טוב, אולי אני קצת מגזים...), כבר היו בזה נידונים בעבר בפורום ורבו האוחזים כך וכך
(אתה גם ככל הנראה משתמש במחשב-על, אבל המשתמש הפשוט והרגיל שמשתמש עם מחשב רגיל או פחות מכאן האורך של עיצוב תורני בכל שלב (גם במילה הראשונה וגם בחלון) עלול להוציא אותו מדעתו)ז. גם לגבי מרכוז שורה אחרונה, 'עיצוב תורני' שודרג מאוד! והוא לא נופל ברמתו [ונראה לי עולה על] 'כלי קודש'.
אבל הבעיה העיקרית לא תוקנה, והיא שאחרי הוספת מילה לקטע הכל משתבש (חוץ מענין המהירות כנ"ל, שאומנם בשורה אחרונה זה פחות איטי)
מי שמעמד לאחרים בדרך כלל לא צפוי להוסיף מילים בקטעים ולכן הוא יכול להשתמש בעיצוב תורני, אבל המשתמש המתחיל שמעמד בדרך כלל לעצמו יכול הרבה פעמים להוסיף מילים בקטעים
(גם בעימוד רגיל יש לקחת בחשבון את האפשרות למהדורה שניה עם תיקונים, אבל אפי' מי ששולח לעימוד בתג לא חושב על זה בדרך כלל, אז לא מוטל עלינו לחשוב על זה...)ח. בסוף סימן אם לא ממורכז, פשוט להוסיף טאב (הרבה יותר מהר), רק שים לב שזה לפני המעבר מקטע.
עצה חשובה, תודה רבה!
ט. גם בתוסף 'עזרים' ישנם כמה חידושים שיקלו עליך את המלאכה, כגון: 1. 'טורים', אתה בוחר איזה סגנונות יהיו בטור אחד, מרווח בין הטורים, ובשניה / שתיים, כל המסמך מחולק בדיוק כמו שרצית!!! 2. מספור עמוד, בצורה מיוחדת ממש. שווה לשדרג - באתר הבית של התוכנה.
לא ידעתי, תודה לך.
וכאן המקום להודות ל @pcinfogmach המוכשר, שייצר את 'עיצוב תורני'.
מצטרף בכל פה.
ושוב אודה לך על טרחתך בכתיבת הערות והארות על המדריך שלי
-
@פלמנמוני כתב בעזרה | תגובות - מדריך לעימוד בוורד:
זה כולל את כל סוגי גרסאותיו (Ashcnazi Mekupal, Ashcnazi, AAd_Ashcnazi, AAd_AshcnaziLe, AAd_Ashkenazi1, ashkenazyregular, ASHCNZ, ashcnzb)?
לא יודע, עד כמה שאני יודע לפונטביט יש גרסה אחת בלבד, יכול להיות שיש לך משהו ששייך למישהו אחר, או שמישהו אחר ערך את הגופן, כך שהוא יכול לקבל תביעה מהם...
באופן כללי ההשתמשות ב'שדה' משתבשת לפעמים ולכן אני מעדיף לעבוד בצורה אחרת איפה שזה בא בקלות
מקטעים חדשים בדרך כלל הרבה יותר מסתבך (אצלי לפחות).
והיא שאחרי הוספת מילה לקטע הכל משתבש
בדקת?
כרגע בעיצוב תורני ניתן לבחור איזה צורת מרכוז, ווכשאתה בוחר במסמך עם סיומת DOCX זה לא משתבש. -
@דאנציג כתב בעזרה | תגובות - מדריך לעימוד בוורד:
בדקת?
כרגע בעיצוב תורני ניתן לבחור איזה צורת מרכוז, ווכשאתה בוחר במסמך עם סיומת DOCX זה לא משתבש.צודק!
לא הכרתי, גם המהירות השתפרה, ממתי הגירסה הזאת (בכללי זה הרבה יותר משובח ממה שאני מכיר, עכשיו אני מבין למפרע את מה שכתבת:ה. לגבי 'עיצוב תורני' יש לך גרסה ישנה, מומלץ (חובה) לשדרג, שינויים רבים וטובים השתנו שם.
אבל בעניין מילה ראשונה עם סגנון זה לא עובד לי, זה משנה לי את כל הקטע לסגנון המבוקש
-
אבל בעניין מילה ראשונה עם סגנון זה לא עובד לי, זה משנה לי את כל הקטע לסגנון המבוקש
תכתוב את זה בשרשור של התוסף!
יעויין כאן
לא דומה ולא כמעט!!!
בדקת את הפונט? חוץ מזה שבגופנים של פרוייקט קולמוס כתוב CLM... -
@דאנציג כתב בעזרה | תגובות - מדריך לעימוד בוורד:
בדקת את הפונט?
לא, חסום לי...
(אולי תעלה לי לכאן)אבל אני לא מבין, אתה לא מכיר למשל את Ashcnazi Mekupal, שזה מאוד דומה לרגיל רק ה-ל' שלו מקופל ויש לו גימורים טיפה יותר יפים?
(באמת בחיפוש גוגל הוא לא מופיע, אני אישית קיבלתי אותו מחבר, מעניין מי יצר אותו) -
-
@דאנציג דבר נוסף שיש בו מעלה במילה הראשונה של עזרים היא שבעיצוב תורני אתה לא יכול לשלוט על הרווח שאחרי המילה הראשונה והיא נקבעת לפי הרווח של אותו שורה (ואם אתה עושה שינוי קל בשורה הראשונה או השניה אז זה מפריע לדיוק של המילה הראשונה עם החלון), משא"כ בעזרים שעובדת עם תיבות טקסט שם אתה יכול להחליט על רווח קבוע ולא משתנה אחרי המילה הראשונה