מדריך | מדריך לעימוד ספר קודש בוורד
-
מדריך לעימוד ספר קודש בוורד
בהכנה. אני כותב את ההדרכה מחדש, בצורה יותר ברורה. לאט לאט, אנא התאזרו בסבלנות...
תודה רבה ל @dfhzrhree על ההכוונה בקשר לספויילרים.ישנם הרבה הדרכות, ועצות, וטיפים לאדם הרגיל המשתמש בוורד. אך כמדומני שמטרתם בד"כ היא כדי להחכים את הלומד ברזי ונבכי תוכנת וורד [ויש הרבה מאד רזים ונבכים]. מטרתו של המדריך הזה אינה ללמד ולגלות 'דברים מועילים' בוורד, 'אפשרויות מעניינות' וכו'. גם לא ללמד על וורד מההתחלה ממש. המטרה היא נטו להדריך מהחל ועד כלה כיצד ניתן לעמד ספר קודש בוורד בצורה יפה, מעוצבת טוב ומושכת את העין, להוות כלי קיבול נאה לדברי התורה הכתובים בו. לייתר את הצורך הבסיסי לשלוח את הקונטרס או הספר שלכם למעמד מקצועי. לכן רק מה שנצרך לזה מובא כאן, ולא דברים אחרים, גם אם מאד חשובים.
לפני שכל המעמדים והמומחים מתנפלים עלי שאין תחליף לעימוד מקצועי, אני מבהיר שאני מציע את הדברים בצורה ברורה, קחו את התוצאות ותחשבו אם סגי בהכי או שצריך עימוד מקצועי.
ישנם דברים שיתכן שיחלקו עלי, שצריך, שלא צריך, שאפשר, שאי אפשר, אני מצידי כותב מה שאני חושב, הצורה הפשוטה ביותר לדעתי.הדגשה חשובה:
תכליתנו בעולם אינה לעמד קונטרסים וספרים. כל דבר המוציא מהשקיעות בלימוד הוא דבר פסול, שמקורו מן היצר הרע. לכן אני מבהיר כי ההדרכה היא רק למי שכתב קונטרס או ספר תורני, ובבואו להופכו לדבר נאה ומתקבל הוא נתקל במעכב ששמו כסף. שאז בד"כ ישנם ב' אפשרויות. או לדחוק את עצמו ולגרד מהיכנשהו כסף לעימוד מקצועי, או לוותר על הדבר ולעמד לבד או למסור לחבר שמבין וכו', ולפעמים התוצאה היא ממש מאכזבת. לשם כך מגיע המדריך, כדי שתוכלו לעמד לבד ולא להיזדקק לפיתרונות דחוקים.
אך אנא ואנא עשו זאת רק בזמנים פנויים, ולא על חשבון הלימוד חלילה [וגם אם יש חשבונות של 'ביטולה זוהי קיומה' וכדו', אל תעשו את זה על הראש שלי. בסדר? אני ממש ממש לא רוצה להגיע לשמים ולגלות שבגללי נחסר תורה חלילה].
וכן, אל תהפכו את זה ל'מקצוע'. אתה, לעצמך, [מקסימום פעם אחת לחבר שלא מבין בזה בכלל], וזהו. ויחזור לתלמודו. כי אתה ת"ח. לא מעמד.
שימו לב: ההדרכה כרוכה בתשלום. דהיינו, אם ההדרכה עזרה לך, נא הוסף לפחות פעם אחת בסֵדר אחד חמש דקות לימוד לזכותי, או חמש דקות תענית דיבור לזכותי. אני מתכוין בשיא הרצינות, ואם לא תקיימו זאת אולי לא תעברו ב'גזל', אבל חוששני שאי"ז 'הכרת הטוב'. בבקשה.
ו...עוד משהו אחד, נא לא להגיב כאן. רק ב - https://mitmachim.top/topic/43608/עזרה-תגובות-מדריך-לעימוד-בוורד/1 , יש לצטט מכאן את מה שעליו אתם רוצים להעיר, ולהעיר שם. פשוט אין לי אישור [עדיין] להיות בקבוצת 'מדריכים', ואינני רוצה שיהיה כאן בלאגן.
וכעת להדרכה.הקדמה נחוצה
ישנם שני שלבים בהוצאת קונטרס או ספר, וחשוב שלא לערב ביניהם.
א. ההקלדה.
ב. העימוד.כשאנו באים להקליד את ספרנו, קונטרסנו, וכל דבר דומה, אנו מתרכזים בהקלדה נטו.
ההקלדה:
ההקלדה נטו כוללת את הכללים הבאים:
כל שינוי בגופן [צורת הכתב], בגודל הכתב, ביישור [כלומר, מיושר לצד ימין, לשני צדדים, או ממורכז], במרווח בין השורות או הפיסקאות, מתבצע אך ורק על כל התוכן בבת אחת. לא לבצע שום שינוי כזה רק על חלק מהתוכן. זה רק יפריע בעימוד.אפשר להדגיש מילים ומשפטים הזקוקים להדגשה [לדוגמה, ש'זה לא דין בגברא. זה דין בחפצא.' או, ש'גיטו וידו באין כאחד זה לא שבאמת באין כאחד. זה שלגבי השחרור יש לו יד (מרן רה"י הגרי"ג שליט"א).']
לא כדאי לעשות שתי טורים. זה רק יסבך, בשלב הזה. הכל אח"כ בעימוד.
לא משתמשים אף פעם בהוספת שורה ריקה או שורות ריקות כדי 'לסדר' איזה פיסקה, מיקום וכדו'.
לא לעשות מעברי עמודים לפני תחילת חבורה חדשה וכדו', במקום זאת לעשות שורה לפני החבורה ולכתוב בה סימן היכר כלשהו שכאן אנו מעוניינים לעשות מעבר עמוד. לדוגמה, @@@
את הכותרות של החבורות יש להשאיר באותו עיצוב כמו כל שאר התוכן. רק יש להדגיש אותם, וליצור סגנון חדש שנקרא 'כותרת חבורה', ולעשות שכל הכותרות יהיו תחת הסגנון הזה [ע"י בחירת הכותרת ולחיצה על הסיגנון].
[וכן אם אנו רוצים כותרות פנימיות בתוך החבורות, לפני עניינים שונים, יש לעשות כנ"ל ורק ליצור סגנון חדש בשם 'כותרת פנימית'.
וכן אם אנו רוצים את הדף שעליו הדברים אמורים, במידה והקונטרס הוא לפי סדר המסכת, יש לעשות שורה פשוטה בתחילת כל דף חדש - של הגמ', כמובן - ולהחיל עליה סגנון חדש בשם 'דף'.
@106 הציע לעשות כל סגנון בצבע אחר, להקל את הזיהוי. רעיון טוב.]כיצד יוצרים סגנון חדש:
מצו"ב קובץ דוגמה שיצרתי, כדי להראות את הצורה המומלצת. שימו לב לסגנון 'כותרת חבורה'.
דוגמה.docx
אגב, קובץ וורד שמוקלד טוב, ניתן לזהותו ע"י שגם אם פותחים אותו במחשב אחר ובגירסה אחרת של וורד, שום דבר לא קופץ ולא מתבלבל...אם תשימו לב, הכל באותו גופן, באותו גודל, מיושר לשני הצדדים, הכותרות בסגנון 'כותרת חבורה'.
וזהו.כעת יש להקליד ולהקליד ולהקליד... כיד ה' הטובה עליכם.
שימו לב: במידה וכבר הקלדתם את הקונטרס או חלק ממנו, ואתם רוצים להתאימו להנ"ל, בחרו את כל הטקסט המוקלד [אפשר ע"י ctrl+a], ושנו לגופן אחיד. שנו לגודל כתב אחיד. שנו ליישור אחיד. חפשו כל שורה ריקה [אפשר ע"י חיפוש של ^p^p] ובדקו למה עשיתם אותה. אם בשביל מעברי עמוד, מחקו אותה ועשו במקומה @@@ כנ"ל. אם לא, תמחקו אותה.
מומלץ להשתמש בסוף ההקלדה במאקרו שנמצא ב https://tchumim.com/post/72875 כדי להסיר רווחים כפולים, שגיאות הקלדה וכדו'.
כאשר אנו מסיימים את הקלדת הקונטרס, אנו שומרים במקום בטוח עותק של התוכן, הפשוט, בלי העיצוב, לכל מקרה שלא יבוא חלילה, ועוברים לעימוד.העימוד:
העימוד מורכב משלוש חלקים.
א. העימוד הרציף. דהיינו גודל העמוד, שוליים, טורים, גופן, גודל הכתב, מרווח בין השורות, שהטורים יסתיימו בשווה, כותרות עליונות, מספרי עמודים, תוכן העניינים, ועוד.
ב. העימוד המיוחד. דהיינו מילה ראשונה מודגשת, רווח לבן מתחתיה, שורה אחרונה מיושרת לאמצע.
ג. הגימור הסופי. ה'פיניש'. דהיינו שאם יש רק שורה אחת בתחילת עמוד לצמצם את התוכן שלפני כדי שלא יגלוש הקצה לעמוד הבא, שאם בשתי הטורים אין את אותו מספר שורות אלא בטור השני יש שורה אחת פחות לרווח את התוכן שלפני כדי שיהיה את אותו מספר שורות, ועוד.העימוד הרציף:
אני נותן כאן 2 דוגמאות. אולי בהמשך אכתוב עוד דוגמאות. [בבקשה, אל תסמכו על יכולותיכם בקטע העיצובי. או שתעשו בדיוק כמו שכתוב כאן, או שתשאלו מעמד מקצועי אם זה באמת נראה טוב ולא תסמכו על עצמכם...]
דוגמה א'
ניתן לראות כאן את הדוגמה
דוגמה עימוד א.pdfבדוגמה זו אנו זקוקים לגופנים -
FrankRuehl DP [יש גופנים דומים, ולכן צריך לא להתבלבל. דווקא אותו.]
Guttman Drogolinלראות את הגופן הראשון עיינו בקישור https://mitmachim.top/post/477396 בקובץ הדחוס. [הערה חשובה: אינני יודע אם זה גופניים חינמיים או לא, זה רק 'מראה מקום' איזה גופן צריך. וד"ל.]
הגופן השני אני חושב שמגיע יחד עם האופיס, אם לא אפשר לחפש אותו או לבקש כאן בפורום [יתכן שכבר יש כאן]. [הערה חשובה: כנ"ל.]יש לבחור את כל התוכן [אפשר ע"י ctrl+a], ולהחיל את העיצוב הבא:
גופן - FrankRuehl DP
גודל - 13מרווח לפני ואחרי פיסקה - 0 נק' [בכרטיסיה 'פריסת עמוד']
מרווח בין השורות - מדוייק 18 נק'
להיכנס ל'אפשרויות מרווח בין שורות...'לבחור 'מדוייק'
ואז להקליד בחלונית ליד - 18 נק'
ואז אישור.גודל עמוד - B5
שוליים - עליונים ותחתונים - 2.7, ימניים ושמאליים - 2.
בכרטיסיה 'פריסת עמוד', שוליים > שוליים מותאמים אישית...
ואז להגדיר כנ"ל
טורים - יש להיכנס ל'טורים נוספים...', מספר טורים - 2, מרווח - 0.75
אם ביצענו נכון את הגדרת העמוד, רוחב הטורים אמור לצאת בערך 6.42 [תיתכן סטיה קלה של נקודה אחת או שתיים. כמו"כ הרוחב לא משתנה מיד כשמגדירים את המרווח. צריך לאשר ולפתוח שוב כדי לראות זאת], אם יצאה חריגה נכבדת, תעברו שוב על ההוראות של הפריסת עמוד ומלל.
כעת יש ללכת לכותרת חבורה כלשהי, לבחור אותה, לבחור בכרטיסיה 'הפניות' > הוסף טקסט > רמה 1. [אם רוצים שזה יוצג בתוכן העניינים.]
לשנות את הכותרת לגופן - Guttman Drogolin
מודגש, כמובן
מיושר לאמצע,מרווח אחרי - 6 נק'
כעת יש ללכת לכרטיסיה בית, ובעוד הכותרת 'בְּחוּרה' יש לעמוד עם העכבר על הסגנון 'כותרת חבורה', להקיש על הלחצן הימני [לא ללחוץ על הסגנון בלחיצה רגילה. זה יבטל את ה'רמה 1'. רק לחיצה ימנית], וללחוץ על 'עדכן את כותרת חבורה כך שיתאים לקטע הנבחר.'
כעת כל מה שמוגדר כסגנון 'כותרת חבורה', שזה למעשה כל הכותרות, נהפכו ג"כ ל'רמה 1', גופן Guttman Drogolin מודגש, מיושר לאמצע.
כעת יש ללחוץ על 'חפש', [למחוק מה שבתיבת החיפוש, אם יש שם משהו], וללחוץ על 'כותרות'. התוצאה תהיה שנראה את כל הכותרות 'כמין חומר'.
כעת יש לבחור את הכותרת של החבורה הראשונה, ולהגדיר שתהיה טור אחד.
ללחוץ בחלונית 'ניווט' [ששם רואים את כל הכותרות] על הכותרת של החבורה הבאה [או לחפש @@@ - אם השתמשתם בסימן הזה, ולבחור את התוצאה הראשונה, ולעשות כפי ההוראות דלהלן. תחשבו שזה כותרת חבורה, כדי שלא תתבלבלו. רק שאחרי שעשיתם את ההוראות, תמחקו את ה @@@ הנוכחי ותוודאו שאין שורה ריקה בתחילת העמוד החדש], ואז ללחוץ עם הסמן של העכבר על סוף החבורה הקודמת [דהיינו ממש ממש בקצה, בסוף השורה האחרונה, אחרי ה'נקודה'. במיקום שאם נלחץ על החץ השמאלי במקלדת, כבר נהיה בתחילת הכותרת של החבורה הבאה], ובכרטיסיה 'פריסת עמוד' להיכנס ל'מעברים', 'רציף'.כעת ב'אורח פלא' המלל של החבורה הקודמת הסתדר יפה בשתי טורים שווים [בדיוק, או בהפרש של שורה אחת לטובת הטור הימני. אי"ה נסדר את זה בגימור הסופי].
לא לזוז מהשורה שבא הסמן כעת נמצא, ללחוץ שוב על 'מעברים', ולבחור 'העמוד הבא' [או 'עמוד אי זוגי' אם אתם רוצים שהחבורה תתחיל בעמוד האי זוגי הבא, שהוא העמוד השמאלי בקונטרס, ששם 'רואים' את החבורה, ולא בעמוד הימני שהוא קצת מתחבא... לשיקול דעתכם. לפעמים נשאר בגלל זה עמוד ריק. אני לא חושב שזה באמת נצרך.]
כעת ללחוץ על 'Delet' במקלדת כדי למחוק את השורה הריקה שלנו [לא על המקש הרגיל שאיתו מוחקים, שהוא מוחק את מה שלפני הסמן. על מקש 'Delete' - מקש קטן בשורה למעלה במקלדת - שמוחק את מה שאחרי הסמן]. ואם עשינו נכון את ההוראות, יצא לנו שהחבורה השניה מתחילה בעמוד חדש, בלי שורה ריקה לפני הכותרת.
כעת יש לבחור את הכותרת של החבורה השניה, ולהגדיר אותה כטור אחד.
כעת יש ללחוץ בחלונית 'ניווט' [ששם רואים את כל הכותרות] על הכותרת של החבורה הבאה [או ה @@@ הבא, וכנ"ל], ואז ללחוץ עם הסמן של העכבר על סוף החבורה הקודמת וכו' וכו' כנ"ל, עד לסיום כל החבורות...
[בחבורה האחרונה, כדי ליישר את סופה לשני טורים שווים יש לעמוד בסוף בסוף וכנ"ל, ולעשות במעברים 'רציף' בלי לעשות אח"כ 'עמוד הבא'. כך זה נשאר שווה בלי לפתוח עוד עמוד חדש.]כותרות עליונות
כידוע לכל מי שעבר את הגן והלאה בהצלחה, ישנם מספרים זוגיים ומספרים אי זוגיים. זוגי זה 2 4 6 8 וכו', אי זוגי זה 1 3 5 7 וכו'. [בספר, העמוד המרכזי, כלומר, ההוא שבו אנו מביטים אינסטינקטיבית, הוא העמוד האי זוגי. לכן ישנם שאוהבים להתחיל כל חבורה חדשה בעמוד אי זוגי. ובכל מקרה, את החבורה הראשונה נתחיל מהעמוד האי זוגי, לפעמים גם אם נאלץ להשאיר לפניה עמוד ריק. זה סתם, לידיעה.]
אבל על כל פנים, הכותרות ביניהם [היינו בין הזוגי לאי זוגי] שונות. והביאור, כי אנו רוצים שמספרי העמודים יופיעו בצד הקרוב יותר לקצה העמוד ולא לבפנים. יוצא שבעמוד אי זוגי אנו צריכים למקם את מספר העמוד בשמאל, ובעמוד זוגי - בימין.
אכתוב כעת שתי סוגי כותרות עליונות. א, לפי 'דף' על סדר הגמ', ב, לפי כותרת החבורה. ועי' להלן בסמוך בביאור הדברים. קודם אני כותב מה שנכון לשני הסוגים, ובאמצע אני מחלק לב'. תאחזו ראש.
יש להיכנס לכותרת עליונה כלשהי של עמוד אי זוגי [בלחיצה כפולה של העכבר על חלקו העליון של אחד העמודים האי זוגיים], ולסמן את 'כותרות שונות לעמודים זוגיים ואי-זוגיים'.!!! כעת יש להקיש על מספר עמוד > ראש העמוד > מספר רגיל 3
פשוט, זה מיושר לשמאל, מה שצריך לעמוד אי זוגי, וכמו שנתבאר.
כעת יש לבחור את המספר עמוד שנוצר, > לחיצה ימנית > עיצוב מספרי עמודים...ושם ב'תבנית מספר' לבחור ב - 'א...י, יא...כ ...'
ולאשר.
זה מה שיצא.כעת יש לבצע שוב את הפעולות [מהיכן שמסומן !!!] בעמוד זוגי, רק שבהוספת מספר עמוד יש לבחור ב - 'מספר רגיל 1', שמיושר לימין, וכנ"ל.
וכן שכעת המספר כבר נעשה אות ולא ספרה.
כעת נחלק לשתי סוגים.
א. הצגת 'דף' לפי סדר הגמ'.
צריך שיהיה בגוף הטקסט של תוכן המסמך פיסקאות שמוגדרות כסגנון נפרד, נניח בשם 'דף'.
מכאן זה לא מקצועי בעליל, אבל מדוייק ברמות. מי ששומר אמונים למקצוע שיעזוב, מי שרוצה נוחות ודיוק, שימשיך.
כעת יש להיכנס לכותרת של עמוד אי זוגי, לבחור את מספר העמוד ולגזור אותו ['גזור', או ctrl+x].
כעת יש לעבור לכרטיסיה הוספה > טבלה, וליצור [בכותרת] טבלה של שורה אחת וארבעה עמודות.להגדיר את רוחב העמודות כדלהלן [נכון למי שהגדיר את רוחב העמוד והשוליים כנ"ל]:
1 מימין - 4.59 ס"מ
2 מימין - 4.42 ס"מ
3 מימין - 3.95 ס"מ
4 מימין - 0.64 ס"מ
כעת להיכנס לתא ה- 4 מימין, ולהדביק שם את מספר העמוד. [בכוונה גזור-הדבק ולא שתכתבו ידנית, כי זה לא סתם אות, זה נקרא 'קוד' של מספר עמוד, ואכמ"ל].
כעת להיכנס לתא ה- 3 מימין, להיכנס ל'חלקים מהירים' > שדה...בחלונית שנפתחה לגלול עד המופיע בתמונה, ולבחור בריבוע השני את שם הסגנון הרצוי, בנידו"ד הוא מתקריא 'דף', וכנ"ל. אישור.
כאן אני נותן את הדוגמה שאני עשיתי, ותן לחכם ויחכם עוד
מי שרוצה כזה, התא הראשון והשלישי והרביעי גופן Guttman Drogolin גודל 12, הראשון והשלישי מודגש,
האמצעי [דהיינו שני מימין] גופן FrankRuehl DP גודל 12
הכל מיושר לאמצע.
תבחרו את הטבלה, ותעשו כפי המופיע בתמונה. זה יסיר את הקווים של הטבלה.כעת יש לבצע אותו דבר בעמוד זוגי, רק שהסדר של גדלי התאים הוא בסדר הפוך [דהיינו שמה שהיה באי זוגי הגודל של הראשון מימין, בזוגי יש לעשות זאת בראשון משמאל. וכן הלאה].
ואני עוצר כאן, כרגע.
מקווה שזה מספיק ברור, אני קצת בלחץ של זמן. ואפ"ה אני כותב, כי אני רוצה מאד באלול כמה שפחות להתעסק עם טכנולוגיה.
אם מישהו לא הבין, שישאל בנושא של העזרה. מסתמא יש הרבה שישמחו לעזור.
מה שקיצרתי, אני סומך על הרב @poker שליט"א [או שמא הבה"ח ני"ו?! ] שירחיב.
בהצלחה.
ושוב, לא על חשבון הלימוד. בפרט באלול...לע"ע אני נעצר כאן. מקווה שהועלתי...
אשתדל להמשיך בהקדם.
אם הועיל למישהו, אשמח שיעדכן אותי בפוסט של התגובות https://mitmachim.top/topic/43608/עזרה-תגובות-מדריך-לעימוד-בוורד/1כתבתי את זה מקופיא, ויתכנו שגיאות או אי בהירויות. במקרה כזה נא לעדכן אותי בנושא של התגובות, ואשתדל לסדר.
אם יהיה ביקוש אולי אעלה הדרכת וידיאו של מסך המחשב שלי כיצד אני מעמד קונטרס מהחל ועד כלה. תבקשו. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-