מדריך | שינוי שם בגוגל דרייב לתיקיה שלמה + שינוי שם לתתי תיקיות
-
בעז"ה
שינוי שם בגוגל דרייב לתיקיה שלמה
מערכת שמשנה את השם לכל הקבצים בתיקיה בגוגל דרייב עם אפשרות למחיקת רווחים מיותרים
בהצלחה
הדרכה
הדרכה
לאחר הכניסה לקישור ייפתח חלון כזה:
ללחוץ על יצירת עותק כדי שהקובץ יהיה בדרייב הפרטי שלכם
להכנס לקובץ ולמלא את הטקסט להחלפה ובמה להחליף אותו (אפשר להשאיר ריק למחיקת הטקסט)
למעלה יופיע כפתור בשם שינוי שם בגוגל דרייב
יש ללחוץ על כפתור הפעלת הסקריפט
יקפוץ חלון שמבקש לאשר את הסקריפט בחשבון גוגל צריך ללחוץ על מתקדם > כניסה אל שינוי שם לא מאובטח (מאובטח לחלוטין כי רק אתם משתמשים בזה)
ייקפוץ חלון שייבקש את כתובת ה - id של התיקייה יש להכניס את כתובת ה - id ולאשר
(לדוגמא בתיקיה שזה הכתובת שלה https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1FWDLiZlLpX4Ay92E28gEmR החלק המודגש זה הכתובת id )אפשר לעשות החלפה של כמה מילים עם סימון "|" (אפשר לעשות כל ביטוי רגולרי)
לדוגמא אם נכתוב בטקסט להחלפה "כדור|כסא|שולחן" כל אחד מהמילים האלה ייתחלף ב"יוחלף ב"
לדוגמא אם היוחלף ב הוא "הוחלפתי" זה מה שייקרה
"אני הרמתי את הכסא על השולחן" >> "אני הרמתי את ההוחלפתי על ההוחלפתי"
"יש לי כדור גדול" >> "יש לי הוחלפתי גדול"שינוי שם לתתי תיקיות
כדי לשנות שם לתתי תיקיות יש ללחוץ על כפתור "צור רשימת כתובות id". כעת כל הכתובות של התיקיות מופיעות בגליון "כתובות id של תתי תיקיות". יש ללחוץ על כפתור "שנה שם לתתי תיקיות" וכל תתי התיקיות שכתובים בגיליון ישנו שם ויימחקו מהגליון. אם לאחר הרצת הסקריפט עדיין נשארו שם כתובות יש להריץ עוד פעם עד שיימחקו כל הכתובות.
הערות
הערות
- הערה למי שצריך גוגל סקריפט לא תומך בחשבונות גוגל מרובים
תקלות
תקלות מצויות
- לפעמים הכפתור שינוי שם בגוגל דרייב לא מופיע מייד - יש להמתין
הסיבה לזה היא שהכפתור נטען רק אחרי טעינת כל הקובץ כל התוספים וכל הסקריפט
תודות
תודות
- תודה לכל העוזרים והמעירים והמעודדים בגלוי ובסתר
עוד
עוד תוכנות דומות
קבלת הקבצים בגוגל דרייב
שינוי שם בגוגל דרייב
מייל לפלאפון הכשר -
@מנצפכ כתב במדריך | שינוי שם בגוגל דרייב לתיקיה שלמה + בלעדי לפורום - שינוי שם לתתי תיקיות:
אפשר לעשות החלפה של כמה מילים עם סימון |
לדוגמא אם נחליף את הביטוי ״עותק של|כדור” ב ״ששש״ התוצאה תהיה שהקובץ בשם ״עותק של כדור״ יהיה ״ששש של ששש״
אין הגבלה לכמות הביטוייםמה הכוונה? איך זה יהיה ששש של ששש?
-
@יום_שמח כתב במדריך | שינוי שם בגוגל דרייב לתיקיה שלמה + בלעדי לפורום - שינוי שם לתתי תיקיות:
@מנצפכ כתב במדריך | שינוי שם בגוגל דרייב לתיקיה שלמה + בלעדי לפורום - שינוי שם לתתי תיקיות:
@יום_שמח לא הבנתי מה לא ברור
אם כתבתי ששש זה משנה לא ששש של ששש??
רק עכשיו שמתי לב ששאלת
הכוונה שאם תכתוב בטקסט להחלפה "כדור|כסא|שולחן" כל אחד מהמילים האלה ייתחלף ב"יוחלף ב"
לדוגמא אם הטקסט להחלפה הוא "הוחלפתי" זה מה שייקרה
"אני הרמתי את הכסא על השולחן" >> "אני הרמתי את ההוחלפתי על ההוחלפתי"
"יש לי כדור גדול" >> "יש לי הוחלפתי גדול"