יש פה אולי סוכן פלאפונים שמוכן לעשות לי חסד?
-
@להבין-ולהשכיל אמר ביש פה אולי סוכן פלאפונים שמוכן לעשות לי חסד?:
@ברוך אמר ביש פה אולי סוכן פלאפונים שמוכן לעשות לי חסד?:
@ברוך-שאמר מותר גם ללכת לחנות שתפתח לך.
אני יודע שיש חוק שאסור להגביל לכמה זמן, הוא יכול לבקש לא להגביל....אתה לא צודק. החנות עובדת בשבילך על חיבור הקו בתנאי שאתה לא עובר לפני 4 חודש, לא קשור בכלל לחוק...
יש צדק בזה שחנות לא רוצה לעבוד בחינם, ואם סוכם אז סוכם וגם אם חוקית מותר הלכתית אסור.
ככל שלא סוכם אז מותר גם הלכתית וגם חוקית -
אני לא ממש מסכים עם זה כי אחרי הכל זה כמו כל בית עסק שלפעמים אתה יכול לשגע את המוכר שעה ואח''כ לקנות את זה בחנות ליד זה חלק מהעניין של חנות שאדם יודע שלפעמים הוא משקיע אבל בסוף לא מרוויח
אתם צודקים במקרה שהמוכר גם נתן משהו בתמורה (מתנה או הנחה) אבל אם לא אז זכותו של הלקוח להתחרט -
@klopkk אמר ביש פה אולי סוכן פלאפונים שמוכן לעשות לי חסד?:
אני לא ממש מסכים עם זה כי אחרי הכל זה כמו כל בית עסק שלפעמים אתה יכול לשגע את המוכר שעה ואח''כ לקנות את זה בחנות ליד זה חלק מהעניין של חנות שאדם יודע שלפעמים הוא משקיע אבל בסוף לא מרוויח
אתם צודקים במקרה שהמוכר גם נתן משהו בתמורה (מתנה או הנחה) אבל אם לא אז זכותו של הלקוח להתחרטכאחד שמכיר את המערכת אני אומר לך שמחנות זה גזל, מרבית החנויות שולחים את החיבור למאקטב שמשלים את החיבור ביוזר של החברה, ותכל'ס המאקטב לוקח כסף על כל איקטוב!! ברגע שניידת לפני 4 חודש יש ממש נזק כפשוטו לחנות!!
ב99 אחוז מהחנויות יש שלט שחייבים להישאר 4 חודש, וכן רוב הסוכנים אומרים את זה ללקוח. כך שאתה ממש לא צודק... -
אתם צודקים במקרה שהמוכר גם נתן משהו בתמורה (מתנה או הנחה) אבל אם לא אז זכותו של הלקוח להתחרטנ.ב. מבחינה הלכתית נראה לי שיש בזה איסור הונאה, ואם הינך יודע שלא תקנה אצלו אסור לך לשגע אותו, אלא א"כ אתה מקדים ואומר שלא בטוח שתקנה אצלו.
-
@להבין-ולהשכיל זה שרב הסוכנים אומרים ללקוח לא אומר לי כלום
אולי נאמר תודה שלא חייבו גם להישאר שנה
וחוץ מזה אולי צחשוב לרגע שזה גם גזל מצד החברות שהם מוכנות לתת לך את הכסף כי הם רואים שהלקוח נשאר כשבתכלס אחרי 4 חודשים הוא עוזב ולפעמים זה יוצא רב הסכום אז מה תגיד לי שעליהם זה לא חל -
@מתחיל-מומחה אמר ביש פה אולי סוכן פלאפונים שמוכן לעשות לי חסד?:
אתם צודקים במקרה שהמוכר גם נתן משהו בתמורה (מתנה או הנחה) אבל אם לא אז זכותו של הלקוח להתחרטנ.ב. מבחינה הלכתית נראה לי שיש בזה איסור הונאה, ואם הינך יודע שלא תקנה אצלו אסור לך לשגע אותו, אלא א"כ אתה מקדים ואומר שלא בטוח שתקנה אצלו.
ממש לא נכון כל מוכר יודע שלא כל לקוח נכנס בשביל לקנות
מה שאצה אומר הונאת דברים זה לגבי אם נכנסת על מנת רק לברר בידיעה וודאית שאתה לא הולך לקנות -
@מתחיל-מומחה מסכים איתך שכל אחד יעשה כדעת רבותיו
-
@klopkk אמר ביש פה אולי סוכן פלאפונים שמוכן לעשות לי חסד?:
@מתחיל-מומחה אמר ביש פה אולי סוכן פלאפונים שמוכן לעשות לי חסד?:
ממש לא נכון כל מוכר יודע שלא כל לקוח נכנס בשביל לקנות
מה שאצה אומר הונאת דברים זה לגבי אם נכנסת על מנת רק לברר בידיעה וודאית שאתה לא הולך לקנותתחשוב כמה עלויות יש לחנות, 1. שליח שיגיע לפזר סימים בחנות ( אחרי שזה מגיע למחסן הוא צריך שליח שיביא את זה לחנות) 2. תשלום למאקטב 3. הוא טרח בעצם הניוד, יש פעמים שזה חסום לניוד ואז פשוט צריך לעשות כמה פעולות שישתחרר.
אין צדק שאתה נכנס לחנות שכותבת בפירוש שאסור לעבור ומטריח את המוכר ועובר!! אם אתה רוצה בלי התחייבות לך לתלפיות לקחת סים מרמי לוי או להר נוף לקחת מסלקום! זה לא הילכתית ולא מוסרית. -
@להבין-ולהשכיל זה וויכוח סרק כי אף אחד מאיתנו לא יסכים עם השני כי לך יש נגיעות כי אתה מוכר
ואולי גם לי יש נגיעות כי אני לקוח
לכן לדעתי כל אחד יעשה כדעת רבותיו