הבדל בין כבלים להטענה
-
@רבא לא יודע עד כמה זה נכון.
בהחלט לא היה לי זמן וראש לקרוא את הפוסט, מלמעלה זה נראה נתונים המוכרים של וולט ואמפר.
את זה כולנו מכירים.מה שכתבת בסוף במודגש - שאין כזה דבר כבל שלא תומך טעינה מהירה - זה לא הוכח לי כלל במציאות. יש כבלים שלא תומכים בטעינה מהירה.
אמנם רוב הכבלים שבדקתי תמכו בטעינה של 2 אמפר\שעה אפילו שלא היה כתוב עליהם (זה כבר נחשב לטווח של טעינה מהירה - 2 אמפר\שעה. בהחלט.)
אבל מאידך טעינה ב2.4 אמפר\שעה ועוד יותר - 3 אמפר\שעה (קוואלקום מקורי) לא נתמך על ידי כבלים שלא יוצרו לכך. (ונתמך היטב על ידי כבלים יעודיים.)
נבדק על ידי שני טלפונים - אחד פיקסל (דומני שהיה פיקסל 3. אולי 3a אני לא זוכר) ואחד וואווי.
בשניהם נבדק עם שלוש אפליקציות + בדיקה עם מודד של חבר שלי (שמודד על הכבל).בהחלט יש כבלים שלא תומכים טעינה מהירה.
אין לי איך להתווכח איתך על הנתונים שהבאת איך חשמל עובד.
אני יודע מציאות.הכי פשוט: מי שיש לו כבל שלא תומך טעינה מהירה, שיביא טלפון שאמור לתמוך, מטען, ויבדוק באיזה קצב זה מטעין.
-
@רבא אמר בהבדל בין כבלים להטענה:
לסיכום: "אין כזה מציאות כבל הטענה שלא תומך טעינה מהירה. זה גימיק שיווקי למכור כבלים ביוקר!!!"
לי יש כבל שקניתי באינטרנט לא ארוך במיוחד ולא דק במיוחד וניסיתי להטעין איתו טאבלט והשתמשתי בו רבע שעה בערך וזה הטעין לי בסך הכל אחוז אחד לעומת הכבל הרגיל שלי שברבע שעה מטעין לי בערך שבע אחוז
לדעתי, בלי קשר אם מטען מהיר הורס או לא עדיף שלא להשתמש כי זה (ככה הגדירו לי פעם) שורף מהר יותר את הסוללה מה שאומר שאם סוללה רגילה מחזיקה שעה אז אם קבוע תטעין בשתי אמפר הסוללה לאט לאט תחזיק פחות זמן מעמד
זה דעתי מנסיון אישי. -
-
@chv אמר בהבדל בין כבלים להטענה:
בוקר טוב לכל המשכימים קום...@רבא לא יודע עד כמה זה נכון.
בהחלט לא היה לי זמן וראש לקרוא את הפוסט, מלמעלה זה נראה נתונים המוכרים של וולט ואמפר.
את זה כולנו מכירים.אם אתה מכיר, לא בטוח שהיית אומר מה שאמרת...
מה שכתבת בסוף במודגש - שאין כזה דבר כבל שלא תומך טעינה מהירה - זה לא הוכח לי כלל במציאות. יש כבלים שלא תומכים בטעינה מהירה.
אמנם רוב הכבלים שבדקתי תמכו בטעינה של 2 אמפר\שעה אפילו שלא היה כתוב עליהם (זה כבר נחשב לטווח של טעינה מהירה - 2 אמפר\שעה. בהחלט.)
בשניהם נבדק עם שלוש אפליקציות + בדיקה עם מודד של חבר שלי (שמודד על הכבל).מדד על הכבל, רק תגיד לי, לכבל היה 2 גידים או 5 או אולי 6 גידים, ועל איזה "גיד" הוא בדק, כי האמפרמטר שבודק על כבל, צריך להתלבש על גיד (או גידים דומים), ולא על כל הכבל.
אתה יודע מה, עכשיו אלך "לשיטתך" יש כבל שלא תומך טעינה מהירה, זה אומר כבל שמחברים למטען 3 אמפר, והכבל מעביר רק אמפר וחצי. כבל מהסוג הזה, במטען שתי אמפר יעביר רק אמפר אחד, ובמטען חצי אמפר הוא יעביר רבע אמפר, בחשמל הכל יחסי. אז זה כבל שלא תומך כלום, הוא מעביר 50 אחוז מהמטען (אולי סינים וגנבים מוכרים כאלו כבלים, ואולי בתוכם אין נחושת אלא אלומיניום, ואולי הקוטר של המוליך עשירית המילימטר, לך תדע).
בכל מקרה, עם המציאות שלך לא נפגשתי, מצטער... ואם אפגוש כזאת מציאות של כבל, בלנ"ד אפתח אותו ואבדוק אותו ע"י אמפרמטר בצורה מקצועית
לך תדע אולי אגלה שאתה צודק. -
@רבא לא ככ הבנתי את תגובתך.
אני יסביר בדיוק מה התכוונתי:
אני לא מבין גדול בחשמל. קצת מושגים יש לי, מאינטליגנציה קיומית גרידא.
ידידי וחברי היקר, חובב של כל מיני הפיצ'יפקעס ונגנים כגון זיפ עם רוקבוקס וכו', הוא בדק איתי את הנושא והוא מבין מאוד בזה, ויודע כמובן איפה למדוד. בדקנו והכבלים היו בסדר מבחינת חומרים וגודל (שוב - אני לא יודע איך בודקים כזה דבר, הוא בדק ואני סומך עליו לגמרי). הכבלים לא היו מיועדים ליותר מ-2 אמפר.
והם אכן הביאו 2 אמפר!! אבל לא יותר.
ואילו הכבלים (הסיניים למהדרין, אפילו לא ugreen..) שכן היו בתקן של 2.4 או קוואלקום quick-charge 3 אמפר - הביאו את מה שהם היו צריכים להביא.
נבדק לא רק עם המודד אלא גם עם אפליקציות כמוזכר - שמראות בדיוק כמה חשמל נכנס וכמה זמן וכו' ונפילות ויציבות וכל המסביב.אולי יום אחד גם נבדוק על חוטים "מקוריים" של סמסונג ואפל. אני לא מאמין שיהיה הבדל.
אגב @רבא חזק הסקר שלך אהבתי..
-
@שמוליק תשמע אני לא יודע מה לבדוק אבל אני יודע שיש לי כבל מקורי של סמסונג והוא מטעין מהר אבל כבלים אחרים לא הייתי שמח לעדכן ולומר שזה חרטה אוכל הכבלים מטעינים מהר אבל זה לא נכון יש כבלים שהם פשוט לא מטעינים מהר וזאת עובדה אם אתה רוצה אני מוכן להעלות צילומי מסך בין שתי כבלים שמטעינים את הטלפון שהזכרתי לעיל ותראה שעל חלק כתוב הטענה מהירה ואת זמן ההטענה ולחלק יקח במקום שעה וחצי יקח 4 שעות
-
@מוטי-ברנד מטעין מהר יותר
מבחן כבלי USB הגדול!
מ-2016 -