עזרה | מכונת כביסה שזזה בעת הסחיטה
-
יש אצלי בבית מכונת כביסה של LG (כבר אשים דגם מדוייק), שבעת הסחיטה לפעמים היא מחליטה לרקוד ולזוז ולפעמים לא ,זה כבר מעת קנייתה ככה כבר כמה שנים ,שמנו לב שמתי שיש יותר אבקת כביסה זה קורה (לא יודע כמה זה שייך אבל זה המציאות), אני עם חוש טכני טוב ואוכל לנסות לבדוק דברים ,השאלה היא מה יכול להוביל לזה?
@שטיגליץ -
@ITAMAR25 אמר בעזרה | מכונת כביסה שזזה בעת הסחיטה:
@שלמה-ו אמר בעזרה | מכונת כביסה שזזה בעת הסחיטה:
היה עגלה והורדתי
חוץ מהעגלה, סובבת את הרגליות?
כן
אני יודע לכוון רגליות של מכונת כביסה
אני עם חוש טכני די טוב בנושאים האלו -
@שלמה-ו
שלום
לא נראה לי שאמור להיות קשר לכמות אבקת הכביסה.
א. בדוק (כשהמכונה לא בפעולה) באופן ידני אם המכונה מתנדנדת לכיוון מסוים, אם כן - צריך לסובב את הרגליות באמצעות פלייר פטנט, מפתח שוודי וכדומה.
יש חברות שממליצות לבדוק עם פלס אחרי הכיוונון, שייך יותר במכונות חדשות שעוד לא התעקמו... הנה קטע ממדריך LG.
ברגלית של מכונות רבות ישנו אום לאבטחה, אחרי שפותחים את הרגלית ומאריכים אותה (סיבוב לכיוון פתיחה) יש לסובב בכיוון סגירה את אום האבטחה. (סיבוב לכיוון הנגדי) עד שהאום הזה יצמד לגוף מכונת הכביסה. הנה תמונת רגלית של LG.
מסומן הכיוון להארכה לקיצור יש לסובב הפוך, לפני קיצור יש לסובב את בורג האבטחה כלפי מטה וכשהחלטנו שקיצרנו מספיק - לסובב אותו מחדש כלפי מעלה עד שיצמד לגוף המכונה לצורך אבטחה.ב. אם בבדיקה באופן ידני עולה שהמכונה יציבה כנראה שצריך להחליף את הבולמים.
מהם הבולמים?
מכיון שהתוף במכונה מסתובב במהירות גבוהה והמכונה עלולה בגלל משקל הבגדים להתעופף לכל מיני כיוונים לא רצויים, יצרו היצרנים מערכת להרגעת הרוחות - מלמעלה מחזיקים את הדוד שני קפיצים, ומלמטה תומכים את הדוד מספר בולמים שמרגיעים את התנועות.
הבולמים מחוברים לתחתית הדוד ולמעטפת המכונה עם יתדות.
הנה תמונה של בולם
את הבולם הזה הוצאתי מהLG שלי לפני שבועיים בגלל אותה בעיה בדיוק...האמת שהמכונה שלי שוב התחילה לרעוד היום, ולא הבנתי מדוע, כעת כשבאתי לצלם לצורך הפוסט בתוך המכונה, הבנתי מה הסיבה, יתד אחת יצאה החוצה ממקומה, כנראה לא הכנסתי אותה טוב... תודה לה' שסיבב את הדברים כך שאגלה במהירות את התקלה .
אז הנה תמונה של היתד הסוררת כשהיא בחוץ
והנה בולם מחובר במקומו עם שתי היתדות
בשביל לשלוף את היתד מהבולם צריך ללחוץ עם האצבעות או עם פלייר על הקליפס הבולט שביתד ולדחוף את הצד החד שבו אל מחוץ לבולם באמצעות איזה משטח קשיח. (אני משתמש בצד של פטיש או בצד של פלייר.)
בדגמים מסוימים של LG התחתית סגורה (כמו שרואים בתמונה לעיל), וצריך לפתוח את כל התחתית.
ישנם דגמים של חברות מסוימות שאי אפשר לפרק את הבולם מהדוד. (ראיתי בדגם של בוש)כאשר מוציאים את הבולמים צריך להשכיב את המכונה ,במקום להוציא את כולם ביחד, מומלץ קודם לפרק רק אחד כדי שתהיה דוגמא להראות בחנות , בשביל פרוק של אחד אין צורך להשכיב אלא ניתן לעשות זאת בדרך כלל מהגב של המכונה, מבלי להשכיב, לפרק את הבולם שהכי קרוב אליך, ללכת לקנות את כל הבולמים ( יש 3, יש עם ארבע ויש מעט עם שתיים ) ואז כשחזרנו הביתה עם כל הבולמים להשכיב את המכונה ולהחליף את כולם.
הגיוני שאסור להעמיד את המכונה כאשר באחד מהצדדים חסרים כל הבולמים של אותו צד, וודאי שלא אם הוסרו כל הבולמים מכל הצדדים, אני חושב שעלול להיגרם מכך נזק לקפיצים שתופסים את הדוד מלמעלה.אחרי שהוצאנו בולם איך בודקים אותו? הבולם אמור להיות דורש מאמץ לפתיחה וסגירה, אם הוא נסגר ונפתח בקלות, או לא נסגר ונפתח בכלל - צריך להחליפו. מספיק בולם אחד בעייתי לגרום למכונה לרקוד. אני בכל מקרה העדפתי להחליף את כולם, למרות שרק אחד מהם היה בעייתי ממש.
בשביל להכניס את היתד לבולם צריך פשוט לדחוף אותו והוא יתפס, לפעמים נצרך כוח ושימוש במשטח קשה.האמת שאינני יודע , אולי אפשר לקחת בולמים של חברה אחרת, פשוט לחכות עד שנמצא בפח איזו מכונת כביסה זרוקה ולקחת ממנה את הבולמים. אין מה להפסיד.
ג. אם הרעידות לא מוגזמות ניתן לשים דבר מה כבד על המכונה, מייבש לדוגמא, אבל זה פותר את הבעיה רק באופן חיצוני , לא כל המכונה תזוז, אבל בפנוכו הדוד ירקוד, ואני משער שזה לא מיטיב איתו.
בהצלחה רבה!
-
-