בעיה | גוף חימום של טורבו בתנור
-
התנור שלי כשהוא על טורבו הוא לא מחמם כמעט האיוורור עובד אבל כמעט ואין חום.
שלשום נפל לי הפחת וויתכן שזה קשור לזה אבל מאז בערך הטורבו לא מחמם. גופי החימום האחרים עובדים.
מצד שני להבנתי אם זאת בעיה בגוף החימום הוא אמור לקצר כל הזמן לא?!מה צריך לבדוק? איך? איפה? אשמח להדרכה...!
-
@aiib הטורבו הוא סה"כ מאוורר והיינו כשיש חום ע"י הגוף חימום הוא מפזר אותו. מסתבר מאוד שהגוף חימום לא עובד או שנשרף או שהחוטים המחברים אותו נשרפו וזה מסתבר יותר. וזה גם מענה לשאלתך מדוע הוא לא מקפיץ. אם יש לך ידע בפירוק התנור יש לפתוח מאחורה את הפלטה שסוגרת ולבדוק את כל החיבורים מאוד מסתבר שנמסו. וא"כ יש להחליפם בחוטים עבים דיים עדיף חוט רב גידי 2.5 ואף יותר וכן שוקולדות (מחברים גדולים המתאימים לחוטים) ולעטוף את החיבורים בדבק חשמל. (לעיתים דבר זה מחזיק לשנים ולפעמים רק לכמה חודשים הכל תלוי בס"ד). בהצלחה.
-
@aiib זה שיש זרם בשני החוטים זה תקין כיוון שיש סגירת מעגל. לגביי זה שיש רקמשני חוטים כך זה בגוף חימום אלא א"כ התנתק שם חוט. מה שיש חוטים נוספים בגופים האחרים אני חושב שזה בשביל אפשרות להפעיל חלק מגוף החימום כך שהם לבורר מצבים המאפשר הפעלה בזרמים אחרים וממילא דרגת חום אחרת.
לגביי מה ניתן עוד לעשות צריך לחשוב עוד. -
@ח-ש אמר בבעיה | גוף חימום של טורבו בתנור:
זה שיש זרם בשני החוטים זה תקין כיוון שיש סגירת מעגל
טוב, אז משהו מוזר, כי אם לפני כמה דקות תהיתי מדוע יש זרם ב2 החוטים עכשיו בדקתי שוב ויש רק בחוט אחד...
מה זה אומר? האם זאת הבעיה? או שזה לא נכון שצריך להיות זרם ב2 החוטים?!רק אוסיף שיש 3 חוטים, הראשון נכנס למאוור של הטורבו ויש בו חשמל ויש עוד 2 שנכנסים לכאורה לגוף חימום
-
@aiib אני יסביר קצת איך עובד גוף חימום ואח"כ אסביר את התשובה לשאלתך.
אני בכל זאת יגיד לך ש99% אתה צריך להחליף את הגוף, ואחרי ההסבר תבין גם למה.גוף החימום עובד כך,
ישנו שפופרת שבתוכו עובר חוט דק, שהוא מחבר את החיובי לשלילי.
על ידי חיבור החיובי לשלילי, השפופרת נהיה חם - רותח, ועל ידי זה הוא מחמם.
בכדי שלא יהיה זליגת חשמל, עשו מסביב לחוט הדק שעובר בשפופרת, מין בידוד שמצד אחד מונע מהחוט לגעת בשפופרת, ומצד שני אינו מונע את העברת החום.
ולכן גם מחובר לשילדה של הגוף חוט הארקה.
בדרך כלל אחרי כמה שנים, הבידוד מתחיל לאט לאט לזוז, ועל ידי זה החוט הדק שבתוך השפופרת מתחבר לשפופרת עצמה, ולכן הפחת קופץ.
דבר כזה אי אפשר לבדוק, בגלל שהרבה פעמים זה לא קורא.
אם כי לפעמים אפשר לבדוק זאת - בעודו חם ואחרי הוצאת התקע, עם רב מודד, על ידי רציפות בין אחד מהחוטים, לשפופרת.
ודווקא כשהוא חם, בגלל שכשהוא חם זה נמתח.מקווה שהסברתי טוב.
אם לא, אולי יבוא הרב @שטיגליץ ויסביר באופן המקצועי עוד יותר ששייך רק לו...ובנתיים בהצלחה.
רק לשים לב, לעשות הכל אחרי הוצאת התקע. -
@אמרתי-אני-יודע לא כ"כ הבנתי, אצלי הפחת נפל פעם אחת ומאז הוא לא נפל ומאידך הוא לא מחמם.
אם הבנתי אותך נכון זה או אמור לעבוד תקין או אמור להקפיץ את הפחת ואין אופציה שלישית לא?! -
@אמרתי-אני-יודע אמר בבעיה | גוף חימום של טורבו בתנור:
אולי אפשר לבדוק זאת על ידי רצפיות - לא נראה לי.
למה לא?! אם אין זרם שיעבור זה אומר שהוא קרוע ואם יש זה אומר שהוא תקין, לא?!
-
@aiib לכן רשמתי.
@אמרתי-אני-יודע אמר בבעיה | גוף חימום של טורבו בתנור:
אולי אפשר.
ככל הנראה זה יעבוד.
אם כי בקורסים לא אמרו את זה.