-
זו הפעולה שעושה הממיר הסולארי מהלוחות לקו של ח"ח
ו"כנראה" שזה לא רק לקחת ולחבר ביניהם בשוקולדותולגבי הריליי שהזכרתי ,
אז תאורתית רכיב כזה יכל לבצע את רוב העבודה , כמובן כשאחריו קונטקטורים שיסחבו את העומס .יש לו רגלי הפעלה לאלקטרומגנט שבורר בין שני המקורות ויציאה אחת .
ברגע שהגנרטור נכנס לפעולה הוא מנתק את ח"ח ומזרים את המתח לבית ,
לזה תוסיף את שאר רכיבי ההגנה דיליי וכדו'
וכך גם למקור המתח מהסוללות במקרה וקיימים . -
@אמיר אמר בבקשת מידע | בורר אוטומטי לגנרטור:
וגם אותי שאלו פעם על סוויץ אוטומט בין ח"ח וגנרטור ,
ומיד עלה לי הרעיון עם הקונטקטור (ריליי) בהצלבה שאחד ינתק את השני ,
ולא הבנתי למה כל החברים משלמים כ"כ הרבה על קופסה כ"כ מורכבת ויקרה ,
עד שמישהו הסביר לי את כל המצבים שעלולים לקרה בצורת חיבור כזו פשוטה .שם לעיל
-
צריך לבחון את המוצר הזה
אמנם הוא בנוי לשימוש הפוך, למערכת גיבוי.
כשנופל ח"ח המפסק עובר לגנרטור
אבל אפשר לחבר הפוך
ואז כשהגנרטור יתחיל לעבוד הוא ינתק את ח"חhttp://www.pskh.co.il/wp-content/uploads/2017/01/MCE-4_HEB.pdf
-
@הרב-משה אם תחבר את הפלוס של היציאה לפלוס של כניסת ח"ח אז נורה דולקת פירושה עובד על גנרטור ונורה כבויה זה ח"ח (כמובן רק בנורה שפועלת על 380 V והפאזות שונות או בתלת פאזי וחיבור בין פאזות שונה)
וכן להפך פלוס של היציאה לפלוס של כניסת הגנרטור ושוב נורה דולקת פירושה ח"ח ונורה כבויה זה גנרטור (מקוה שהובנתי) -
@משה22 כנראה זה חסרון במשיג ולא חסרון במושג
מהנורה יוצאים שני חוטים [שניהם חיובי] אחד אני מחבר לכניסה של חברת חשמל, ואחד אני מחבר ל...? יציאה לכיון הבית? למה שזה יהיה מכובה אי פעם ולמה שזה יוכיח כשזה דולק שזה מצברים?
אני חיברתי נורות רגילות (של 220 V) נורה אחת למצברים אחרי ההשהיה של המצברים ואחת אחרי ההשהיה של ח"ח, ונורה של הטעינה אחרי המגען (והפיוז) של הטעינה [כפי שכבר כתבתי המגען לא מופיע בשרטוט] -
@הרב-משה במקרה המדובר הרי זה לא תלת פאזי (בגנרטור) אז אם הוא מחבר בנורה צד אחד ליציאה לכיון הבית וצד שני לפאזה אחרת (במקרה של חיבור ח"ח אז שני צידי הנורה הם אותה הפאזה הם שני פלוסים וזה לא ידלק) אז רק במצב שהוא על גנרטור יש את ההפרש של 380V (אולי אני לא מחושב מספיק אבל נראה לי שזה אמור לעבוד) בכל אופן המערכת נראית בנויה מעולה
-
-
-
-
-
-
-