שאלה | איזה חוטים צריך לחבר לחשמל כדי להפעיל את המנוע?
-
זה המנוע של מכונת כביסה
אולי מישהו יודע איזה חוטים צריך לחבר (חיובי ושלילי) כדי להפעיל את המנוע?
תודה
-
@ב-מ-ב-ל-יק הצבעים כאן לא אומרים לי הרבה, בכ"א שני האדומים משוייכים לחיישן כלשהוא (אולי חום) הלבן כמדומני הארקה, השחור לא רואה לאן הוא הולך יתכן שזה מנוע בעל 2 טורבינות אחד יותר חזק מהשני ואז בשביל להפעיל את החזק צריך את החום והכחול ובשביל החלש יותר צריך במקום הכחול את השחור, לדעתי לא מומלץ כלל להתעסק איתו כי אתה כנראה גם לא יודע מה המתח המתאים לו וכן אין לו שום מעטפת וזה עלול להיות מסוכן
-
@שלמה-ווייס אמר בשאלה| איזה חוטים צריך לחבר לחשמל כדי להפעיל את המנוע?:
הלבן כמדומני הארקה,
מהסתכלות שניה לא כ"כ נראה לי היות והוא מתחבר ישירות לפחמים של המנוע ואך כך זה אמור להיות החיבור החיובי שמתחבר למנוע והשחור הוא השלילי אז לא יודע מה משמש החום/כחול (סתם כך מנוע ישן של מכונת כביסה שעוד עובד על פחמים) יש עוד משהו שמחובר למנוע? אפשר תמונות מעוד זוויות (אני רואה שיש עליו מדבקה מאד חשוב שתצלם אותו בבירור ותעלה לכאן)
-
@שלמה-ווייס חיברתי את הכחול והחום ואין תגובה
-
@ב-מ-ב-ל-יק לאיפה חיברת?
-
@שלמה-ווייס לכחול והחום
-
@ב-מ-ב-ל-יק אתה זה אמרת מקודם... לאן חיברת אותם? (אגם כבר אמרתי שלפי הערכתי הלבן והשחור אמורים להניע אותו) כפי שאני רואה זה אמור להיות מחובר למתח ישיר ולכן אסור להתעסק איתו כל עוד לא יודעים בדיוק מה ואיך
-
@שלמה-ווייס את הכחול והחום של המנוע לכחול והחום של התקע
-
@ב-מ-ב-ל-יק מסוכן, מקווה שאתה מודע למה שאתה עושה
-
@ב-מ-ב-ל-יק אם זה עדיין רלוונטי
איך שזכור לי פעם חיברתי כזה דבר, וזה הולך אחד חיובי ואחד שלילי, ושניים אחרים אמורים להתחבר זה לזה
אני כבר לא זוכר מדוייק , אבל החוטים לפחמים זה ודאי חיובי ושלילי, אז לא נשאר הרבה לנסות, וזה גם לא אמור לעשות פיצוץ -