שאלה | איכות שמע - האם תלוי בנגן
-
@איצי אמר באיכות שמע: האם תלוי בנגן.:
וכן תלוי באיכות החומרים שמוליכים את האותות, שהטוב עשוי מזהב.
ראיתי בזה שגעונות רבים ועצומים כגון חומרים שהאטומים שלהם מסודרים בצורת כוורת וכו וכו. אבל ברור שחומרים איכותיים מאד משפיעים.
בכל אוזניות הדרייברים עצמם עובדים ובנויים בצורות שונות שהם אלו שיוצרים את הגלי קול בפועל. זה משמעותי מאד. לכן יש משמעות גדולה מאד לאוזניות בלי קשר לאיכות הקובץ וכדו.
השאלה של פותח השרשור היא על ההשפעה של הנגן עצמו. -
@איצי אמר באיכות שמע: האם תלוי בנגן.:
@igo תקרא קצת על הממיר הזה ותבין כמה אפשרויות יש להמרה, כגון סיביות וכדו', ואחרי שהוא ממיר בצורה טובה יותר, ממילא כך הוא משדר.
אני יודע!!! אבל השאלה שלי איך זה רלוונטי לבלוטוס. שהשידור הוא עוד לפני ההמרה בכלל!
לא הבנתי מה ענית. -
-
@igo תאמת שהבדל של אוזניות בלוטוס ונגן זה גם כן היו אחת מהתמיהות שלי, אבל קודם כול יש הבדל בין שני נגנים בבלוטוס זה בטוח, השאלה היא כמו שאמרת איך זה בדיוק משנה?? הרי האות הדיגיטלי משודר דרך בלוטוס וודאי שבלוטוס זה לא אנלוגי, אבל חשבתי שהרי איך האקולייזר משנה גם דרך בלוטוס, ולכן חשבתי שאולי באמת מבחינת צבע הקול של האוזניות זה לא משנה כי זה קשור לדרייברים של האוזניות, אבל לגבי הפירוט של הצלילים זה באמת משנה שהDAC יודע לסדר את כל הצלילים במקומם ולהתמודד עם רוזולוציה גבוהה של מידע וכו' ובזה באמת אין הבדל בין בלוטוס לחוט, שאם תשים לב גם באוזניות חוט הצבע קול נשאר לפי הדרייבר של האוזניות ומה שמשתנה זה רק הפענוח של הקובץ שהוא משנה את הדגשים של הצלילים מה יותר ומה פחות.
-
זה מה שמצאתי בקישור שהוזכר מקודם (by google translate)
:
אז לסיכום, בואו נעבור את השלבים הכרונולוגיים הכרוכים בהעברת שמע אוזניות אלחוטיות:
מקור השמע שולח את אות השמע שלו למשדר אלחוטי.
המשדר האלחוטי מקודד את אות השמע (אות מווסת) לגל מוביל.
גל המוביל בתדר יחיד זה מפיץ דרך החלל.
המקלט האלחוטי, המכוון לקלוט גל המוביל בתדר יחיד, מקבל את האות האלחוטי ומפענח למעשה את אות השמע.
אותות שמע דיגיטליים מומרים לאחר מכן לאותות אנלוגיים באמצעות ממיר דיגיטלי לאנלוגי (אם האוזניות מיועדות לכך).
מגבר פנימי מגביר את אות השמע האנלוגי.
אות השמע המוגבר נשלח למנהלי האוזניות.
מנהלי האוזניות (מתמרים) ממירים את אות השמע (אנרגיה חשמלית) לצליל (אנרגיית גל מכנית).
מלבד השיטה בה מועבר אות השמע מהמקור לאוזניות ולמגבר ה- DAC / המגבר הפנימי, אוזניות אלחוטיות פועלות באותו אופן כמו אוזניות קוויות. -
@ישיביש
תגיד לי אם הבנתי אותך נכון. האות המווסת הוא האות האנלוגי שיוצא מרכיב הdac. משדר הבלוטוס ממיר אותו לגל מוביל, (שהוא דיגיטלי). ואז האות הזה מומר חזרה באוזניות לאות אנלוגי והופך לצליל. ככה יש בעצם שתי מוקדי המרה. אחד במכשיר ואחד באוזניות (וכך אפשר לשלוט בצליל גם במכשיר).
אם הבנתי נכון אז המסקנה שיש יותר סיכוי לירידת איכות באוזניות בלוטוס (שאפילו אם הdac הוא טוב, אפשר להפסיד איכות בהמרה לדיגיטל במשדר האלחוטי.)
אז חשוב גם לבדוק באיזה איכות הרכיב בלוטוס. (אתה יודע אם יש לזה מאפיינים מוגדרים?) -
@igo אמר בשאלה | איכות שמע - האם תלוי בנגן:
השאלה של פותח השרשור היא על ההשפעה של הנגן עצמו.
@יוסף1111 אמר באיכות שמע: האם תלוי בנגן.:
הרי רוב השירים מופצים (בפרט חרדי) רק בMP3 .
האם אכן יש הבדל באותו קובץ שאיכות השמע תהיה טובה יותר בגלל נגן יותר טוב?זו בסופו של דבר השאלה המקורית. כל מה שדיברו פה זה יפה ונחמד, אבל לא יצא שורה סופית ברורה.
אכן, לא הצלחתי למצוא תשובה מוחלטת לשאלתי. המידע ששותף כאן היה ממש מעניין! לכולם.
אשמח מאוד לתשובה.. -
@יוסף1111 ענו לך והרחיבו, בתמצית התשובה היא: כן בהחלט זה תלוי גם בנגן גם כשמדובר בשירים בפורמט MP3.
אגב לגבי שירים ב-MP3 יש דרגות איכות שנקראות "קצב סיביות", 128 זה הממוצע 96 ומטה לא איכותי ו-192 ומעלה איכותי יותר. בחירה שלך בין איכות לגודל שזה תופס. כמובן שלפמט שיר באיכות נמוכה לאיכות גבוהה יותר לא מחזיר איכות שאבדה.
-
@אלי-tza אמר בשאלה | איכות שמע - האם תלוי בנגן:
אגב לגבי שירים ב-MP3 יש דרגות איכות שנקראות "קצב סיביות", 128 זה הממוצע 96 ומטה לא איכותי ו-192 ומעלה איכותי יותר. בחירה שלך בין איכות לגודל שזה תופס. כמובן שלפמט שיר באיכות נמוכה לאיכות גבוהה יותר לא מחזיר איכות שאבדה.
רוב השירים שיש היום הם לפחות ב-192, קצב סיביות נמוך מזה הוא קשה להאזנה לאוזן מוזיקלית . 320 זה הסטנדרט במה שמסתובב היום בדיסקים החדשים, וזה בהחלט עולם אחר.
-
ענו לך והרחיבו, בתמצית התשובה היא: כן בהחלט זה תלוי גם בנגן גם כשמדובר בשירים בפורמט MP3.
מה שאני הבנתי זה שיתכן שנגנים דפוקים יפגעו באיכות. אבל השאלה
באותו קובץ שאיכות השמע תהיה טובה יותר בגלל נגן יותר טוב?
שבזה גם ברור שנגנים למוזיקה ברזולוציה גבוהה, לא יועילו לקבצי mp3.
אז מה כן יועיל? האם יש ענין למי שמחזיק נגן בינוני (ולא ממש דפוק) לשדרג לנגן יקר, או שזה כבר לא ישנה לקבצים רגילים? מה צריך לבדוק? מהו נגן סטנדרטי שמספיק עבור קבצים דחוסים?
(כוונתי שהתשובה שיש נגנים דפוקים, היא אמנם נכונה. אבל לא ממש מועילה. השאלה היא האם האיכות תשתפר בנגן איכותי- כלומר בנגן יקר יותר מהסטנדרט. ועל זה לא ניתנה עדיין תשובה מנומקת.) -
ענו לך והרחיבו, בתמצית התשובה היא: כן בהחלט זה תלוי גם בנגן גם כשמדובר בשירים בפורמט MP3.
מה שאני הבנתי זה שיתכן שנגנים דפוקים יפגעו באיכות. אבל השאלה
באותו קובץ שאיכות השמע תהיה טובה יותר בגלל נגן יותר טוב?
אז מה כן יועיל? האם יש ענין למי שמחזיק נגן בינוני (ולא ממש דפוק) לשדרג לנגן יקר, או שזה כבר לא ישנה לקבצים רגילים? מה צריך לבדוק? מהו נגן סטנדרטי שמספיק עבור קבצים דחוסים?
(כוונתי שהתשובה שיש נגנים דפוקים, היא אמנם נכונה. אבל לא ממש מועילה. השאלה היא האם האיכות תשתפר בנגן איכותי- כלומר בנגן יקר יותר מהסטנדרט. ועל זה לא ניתנה עדיין תשובה מנומקת.)מנסיון - יש הבדל משמעותי בין נגנים שונים עם אותם אוזניות (חוט).
-
לא נכון! כבר כתבו והרחיבו לעיל שיש את המעבד צליל שמקבל קובץ MP3 ומוציא צליל ומעבד יותר טוב יוציא צליל יותר איכותי גם מקובץ MP3 לא איכותי במיוחד, כמובן הוא גם יוציא צליל הרבה יותר איכותי מקובץ באיכות יותר גבוהה אבל זה עוד נושא.
-
צליל יותר איכותי גם מקובץ MP3 לא איכותי במיוחד
זה לא הגיוני. ולא נכון.
אם בקובץ עצמו מפסידים מידע, שום dac לא יוכל להמציא מעצמו את הצלילים שאבדו. וזה כמו שתנסה להציג תמונה באיכות וברזולוציה נמוכה, על מסך 4k.
חומרה איכותית יכולה לטפל בקובץ אם מידע איכותי, אבל היא לא ממציאה מידע מעצמה! ככה שהשקעה בנגן יקר שיודע לטפל בקובץ מוזיקה איכותי, ולהשמיע איתו mp3 זה לא חכם במיוחד.
זה כמו שתבנה מחשב גיימינג אם כרטיס מסך פצצתי ויקר שתומך בקצב ריענון גבוה, אבל המסך עצמו אם קצב ריענון נמוך. ברור שזה ברכה לבטלה. וכמו שתשים זיכרון מאד מהיר, אבל המהירות של המעבד איטית. שברור שאין בזה טעם.
החכמה זה להתאים את החומרה לשימוש שלה. ואם השימוש זה לקבצי mp3, אז הנגנים היקרים האלו הם סתם לשרוף כסף.
מה שמעניין לדעת, זה מה המקסימום שאפשר להגיע בקבצים כאלו. לדוגמה, אני היום שומע דרך הטלפון. האם אני כבר מנצל את מקסימום האיכות של הקבצים האלו, או לא? באיזה פרמטרים צריך לבדוק? (זו השאלה המרכזית בנושא פה)
(התשובות שענו זה שיש הבדלים בין סוגי נגנים. (כי יש נגנים דפוקים שוודאי מפסידים איכות) אבל זה לא עוזר. כי זה לא נותן שום הבנה והדרכה מה באמת כן משנה ומה לא.) -
@igo עזוב אתה בטוח בעצמך תישאר עם מה שאתה "יודע".. עצם זה שאתה מתייחס לMP3 כ-"לא איכותי" בלי להתייחס לקצב סיביות וכו מראה שאתה לא בעניין.
העובדה היא שצליל לא "נשפך" מהקובץ לאוזניה כפי שהוא באיכות הקובץ אלא עובר עיבוד במעבד צליל ואיכות המעבד משפיעה דרמטית על התוצאה. אבל אני לא יבלבל אותך עם עובדות..